TOPLU KONUT FABRİKA ALANLARINI KİM BELİRLİYOR? PARTİLERDEN KOMİSYONA ÜYE NİÇİN ALINMAZ?
GÜNEYDOĞU GÜNCEL SORDU SİYASÎLER CEVAPLADI: TOPLU KONUT FABRİKA ALANLARINI KİM BELİRLİYOR? PARTİLERDEN KOMİSYONA ÜYE NİÇİN ALINMAZ?
Bölge ve Ulusal Basında çarpıcı dosyalarla manşetleri ilgiyle takip edilen gazetemizin ikinci Sorusu:
Toplu Konut, Fabrika olmak üzere bir inşaat işinin yerini tespit için her siyasî partiden bir üyenin komisyona alınmasında fayda var mıdır?
Mehmet Zeki özer özel
Diyarbakır’da yaşayan konut sıkıntısı ve berberinde birçok sorun getiriyor. Toplu konut bu açığı kapatmaya çalışıyor yeterli olup olmadığı siyasi parti temsilcilerin sorduk.
Güneydoğu Güncel sordu, siyasîler cevapladı. Her bir soruya verilen cevapları, hafta içi gazetemizin manşetinde siz okurlarımızla.
İkinci sorumuza cevap veren siyasîlerin cevaplarını olduğu gibi yorumsuz veriyoruz:
Fesih BOZAN (Saadet Partisi GİK Üyesi): Toplu Konut, Fabrika olmak üzere bir inşaat işinin yerini tespit için her siyasî partiden bir üyenin komisyona alınmasında fayda var mıdır?
Elbette faydalı olacaktır. Şaibelerden kurtulmak ve birilerine peşkeş çekilmemesi ve kamunun zarara uğramaması için ehliyet ve liyakat sahibi uzman kişilerden oluşmuş bir komisyonun gözetiminde olması doğru olur.
Zeyad CEYLAN( HDP İl Başkanı): Bir ildeki hazine veya devlet arazilerinin satışı söz konusu olduğunda ilk önce varsa o araziler üzerinde yaşamını sürdüren ya da o arazilerle geçinen insanlarımıza sorulmalıdır ,bunun dışında bir şehirde eğer hazine ve devlet arazileri satılıyorsa ya da bir proje için kullanılıyor ise o şehirdeki konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin derneklerin ve kurum kuruluşların görüşüne başvurularak bu işlem gerçekleştirilmelidir. Hemen hemen her şehirde yapılaşma ile ilgili yerleşkelerin belirlenmesi ile ilgili ,bir çok açıdan belirlenen ve belirlenecek yerlerin imara uygun olup olmadıklarıyla ilgili kurum ve kuruluşlar söz konusudur.
Bu gibi karar sürecinden önce, sırasında ve sonrasında toplumu temsilen kendi alanında bilgi ve söz sahibi olan kurum ve kuruluşların görüşünün mutlaka alınması gerekiyor.6 Şubat deprem felaketi sırasında da gördük, ilgili sivil toplum örgütleri ile demokratik kitle örgütleri ile yine ilgili kurum ve kuruluşlarla istişare yapılmadan alınan kararların ve yaşanan pratiklerin süreç içerisinde nasıl negatif bir sonuçla sonuçlandığını deprem sırasında uygun olmayan yerlere yapılan çadır kentler pratiğinde gördük, halkımızın ve sivil toplum örgütlerinin uyarı ve itirazlarına rağmen büyük paralar harcanarak Dicle Nehri kenarında yapılan çadır kentin nasıl sular altında kaldığını işlevsizleştiğini hep beraber pratikte yaşadık.
Ali ERDEM (Yeniden Refah Partisi İl Başkanı): İhaleye fesat karışmaması, şeffaf olması ve bu tür projelerin rant kapısına dönüşmemesi için başta siyasi parti temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin komisyona alınmasında fayda görüyoruz.
Vedat TURGUT: (HUDAPAR il Başkanı GİK üyesi) İhaleye fesat karışmaması, şeffaf olması ve bu tür projelerin rant kapısına dönüşmemesi için başta siyasi parti temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin komisyona alınmasında fayda görüyoruz.dedi
Kaynak Haber: GuneydoguGuncel.Com
- iPhone’larda Uzun Zamandır Bulunan WhatsApp Özelliği Android Telefonlara da Geliyor: Artık Video Oynatma Hızı Kontrol Altında! - 21/12/2024
- Uzaydan Dönen Astronotları Güvenli Bir Şekilde Dünya’ya İndirebilmek İçin Kullanılan Yöntemler - 21/12/2024
- Tarihte Statü Göstergesi Olarak Kullanılan “Bu Ne Alaka Ya?” Diyeceğiniz İlginç Şeyler - 21/12/2024