Sinop Üniversitesi Yerleşkesi Camii hayırseverlerin katkılarıyla yapılıyor

Sinop Üniversitesi Yerleşkesi Camii hayırseverlerin katkılarıyla yapılıyor

Yaklaşık 5000 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 1700 kişinin aynı anda namaz kılabileceği büyüklükteki Sinop Üniversitesi Yerleşkesi Camii, kültür sanat faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin bilimsel çalışmalarına da ev sahipliği yapabilecek özel bir külliye olarak inşa ediliyor.

26 Temmuz 2024 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni sonrası inşaatına başlanan Sinop Üniversitesi Yerleşkesi Cami’nin kaba inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Sinop Üniversitesi Yerleşkesi Cami Yaptırma, Yaşatma ve Hizmet Derneği Başkanı Hakkı Bafralı; “Burası bildiğiniz üzere Sinop’un en yoğun lokasyonlarından birisi konumunda.

Otogar, hastane, 15.000 üniversite öğrencisi ve KYK yurtları ile bu bölge insan hareketliliğin en yoğun olduğu yerlerden birisi haline geldi. Bu ihtiyaca binaen üniversitemiz, Sinop İl Müftülüğümüz, derneğimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile 26 Temmuz 2024 tarihinde temelini attığımız camimizin yaklaşık %60’ını tamamladık.

Özellikle şunu vurgulamak istiyorum ki bu külliye tamamen hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile inşa ediliyor. Camimizin yaklaşık maliyetinin yüzde 51’ini karşılamayı taahhüt eden Ayancıklı iş insanı Sayın Mustafa Özdemir başta olmak üzere birçok hayırseverin destekleri ile camimiz bu noktaya geldi.

Bundan sonraki süreçte de yapacak epeyce bir işimiz var. Bu süreci yine hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile tamamlayacağız. Burada özellikle şunu belirtmek istiyorum. Camimizin tüm Sinop’a hizmet verebilmesi Sinoplu vatandaşlarımızın bu külliyeye rahat bir şekilde ulaşabilmesi için, özellikle Ayancık yolu üzerine planladık. İnşaat süreci tamamlandığında inşallah tüm vatandaşlarımız bu külliyeyi rahat bir şekilde kullanabilecekler.

Ayrıca bu mekân sadece cami olarak değil, aynı zamanda bir külliye hüviyetinde olacak. İçerisinde kütüphane, toplantı salonları, çalışma odaları gibi birçok sosyal donatı alanları bulunacak. Bu muhteşem eser tamamlandığında İnşallah şehrimiz bir ibadet, bilim ve kültür merkezi kazanmış olacak.

Ben burada bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz başta olmak üzere üniversitemiz ve Sinop İl Müftülüğümüze, ayrıca hayırsever İş İnsanı Mustafa Özdemir ve bu hayra ortak olan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: vitrinhaber.com

Read More

Yerel medya haberciliği objektif ve tarafsız haber anlayışı ile yerel çapta meydana gelen olguları raporlayarak, faaliyet gösterdiği bölgenin sesi olmaktır. Yaşanan belli başlı sorunları aktararak (Ekonomik, siyasi, toplumsal vb.) bulunduğu yerin halkı tarafından sahiplenilen habercilik anlayışıdır

Yerel medya haberciliğiobjektif ve tarafsız haber anlayışı ile yerel çapta meydana gelen olguları raporlayarak, faaliyet gösterdiği bölgenin sesi olmaktır. Yaşanan belli başlı sorunları aktararak (Ekonomik, siyasi, toplumsal vb.) bulunduğu yerin halkı tarafından sahiplenilen habercilik anlayışıdır.

Büyük yerleşim alanları dışında kalan yerlerde halkın sorunlarının yetkili kişilerin duymasını sağlayan önemli bir habercilik dağıtımıdır. Taşra basını olarak adlandırılan habercilik girişimi yörelerin ülke içine taşınmasını gerçekleştirmektedir. DEVAMI..

Diyar21Haber
Kandilli son depremler listesi için TIKLAYIN
AFAD son depremler listesi için TIKLAYIN
DEPREM iLE iLGiLi HABERLER

CANLI SKOR

Bir yanıt yazın