Straffen for å ha en hjemmefest i Alanya er fastsatt / Bøter til naboer som bryter stillheten i Tyrkia

Bøter til naboer som bryter stillheten i Tyrkia

Straffen for å ha en hjemmefest i Alanya er fastsatt

Ministeriet for miljø, urbanisering og klimaendringer har innført en ny forskrift for å redusere støyforurensning i leiligheter i hele Tyrkia, inkludert Alanya.

I følge avgjørelsen publisert i Offisiell Gazette, bør leilighetsbeboere i Antalya og Alanya, spesielt turistområder, være forsiktige. Straffene for handlinger som skaper støy, som å lytte til høy musikk eller organisere hjemmefester, er økt til 7667 TL i 2024.

Innbyggere i Alanya vil kunne sende inn sine støyklager til Alo 181-linjen og bøter kan ilegges en enkelt klage. Denne forskriften tar sikte på å øke livskvaliteten og forbedre naboforhold i populære turistregioner som Alanya.

6 742 000+ festbilder

Kilde: BuyukAlanya

 

Bøter til naboer som bryter stillheten i Tyrkia

Bøter til naboer som bryter stillheten i Tyrkia

Visste du at du kan klage hvis naboen din bråker i Tyrkia? Kan betale bot for å bryte stillheten


 

Visste du at i Tyrkia kan du klage hvis naboen din bråker? Han kan betale en bot for å bryte tausheten. Selv om naboer har respekt, kjærlighet og forståelse med hverandre, kan det i noen tilfeller oppstå uenigheter. Av denne grunn kan folk klage på hverandre. Naboforhold i Tyrkia, tro og atferdsmønstre avledet fra kultur og tradisjoner påvirker fremtidige generasjoner like mye. Faktisk er det mange ordtak og ordtak om naboforhold. Det kommer tydelig frem at det er en representant for samarbeid og solidaritet med setninger som «Naboen trenger sin nabos aske».

I denne bloggen skal vi snakke om viktigheten av naboforhold i Tyrkia, straffer og konsekvenser av å lage støy. Hvis naboen din bråker, hør på hva vi sier! Du har kanskje vært tålmodig så langt og engasjert i prosessen med å søke etter ideer om hva du kan gjøre. På dette tidspunktet har problemet ditt mer enn én løsning. Så hva er disse løsningene? Kom, la oss se sammen!

Hvorfor er nabolagsforhold viktige i Tyrkia?

Konseptet nabolag har en viktig plass i tyrkisk kultur. Dette elementet som utgjør den sosiale strukturen er en livsstil som påvirker dagliglivet på ulike måter og som finnes i oppholdsrom. I Tyrkia, som har samlet ulike kulturer fra fortid til nåtid og inkludert dem i boliger, blir naborelasjoner sett på som garantien for et lykkelig liv. Som i menneskets eksistensfilosofi, må de være sammen i samfunnet. Det er en av formene for sosiale relasjoner du trenger for å overleve, for å redusere de åndelige og fysiske effektene, for noen ganger å møte dine økonomiske behov og for å være solidarisk.

Sammen med sameksistensen av forskjellige kulturer, er naboforhold alltid viktige i Tyrkia. Spesielt i offentlige boligområder bor folk ved siden av hverandre. Noen ganger kan naboen din være som familien din. Menneskene som danner grunnlaget for hele ditt private og sosiale liv er dine naboer. Fenomenet å handle sammen i de bånd som er etablert mellom samfunn, fører med seg kravene til å leve i harmoni.

Når du kjøper eiendom i Tyrkia, er naboer, spesielt i offentlige boliger, like viktige. Det er din naturlige rett å ønske at investeringsområdet du velger skal ha et fredelig, rolig og respektfullt liv. Hver region har sitt eget mangfoldige nabolag. Noen bor i moderne boliger, noen i villakomplekser, og noen bor i nabolagslivet. Eiendomseiere og leietakere forventes å respektere naboenes meninger og livsstil og overholde reglene i sine boligområder.

 

Hva er situasjonene som bryter stillheten i nabolagsforhold i Tyrkia?

Alle ønsker å leve stille og rolig i boarealet sitt. Samtidig føler han tillit, respekt og kjærlighet til den andre personen. Noen ganger kan det være mennesker i livet ditt som ideene dine ikke stemmer overens med. Problemet med å uttrykke sine ønsker vokser. Hvis naboen din oppfører seg som forstyrrer roen i leiligheten eller stedet, og spesielt hvis det råder høy lyd, blir miljøet du bor i langt fra stillhet. En støyende nabo kan forstyrre deg og andre naboer på mange måter.

Situasjoner som forårsaker støy:

  • Hører på høy musikk
  • Organisering av underholdning eller fester med overfylte gjester om kvelden utenom leilighetsreglene
  • Kost osv. kjører rengjøringsmidler
  • barnestøy
  • snakker høyt

Hvis disse situasjonene forstyrrer fred og ro, kan folk klage ved hjelp av forskjellige metoder. Uttalelsen i eiendomslovens artikkel 18 er  Leilighetseiere og andre personer som bor i huset som leietakere etc., er forpliktet til å følge korrekthetsreglene, spesielt for ikke å forstyrre hverandre og ikke å krenke hverandres rettigheter , mens du bruker både uavhengige seksjoner og fellesarealer.”  Det er i form.

 

Leilighetsbeboere bør være forsiktige med å lage støy mellom angitte timer. Særlig støy i arbeidstiden gir motparten rett til å klage. I følge leilighetsstøyforskriften er det forbudt å lage støy på virkedager, spesielt mellom 13.00-15.00 og 19.00-07.00, og hele helgen. Disse lydene; Å lytte til høy musikk, kjøre støvsugeren på høyt volum og bruke et musikkinstrument på en måte som andre kan høre, regnes som atferd.

 

Hvis det er problemer med alle artiklene i leilighetsstøyforskriften, kan du klage på naboen din for bråk. Du kan ta en titt på forskriften om begrunnelse for klage.

I motsetning til hva mange tror, ​​er barnas stemmer også en grunn til å klage. I henhold til artikkel 18 i sameieloven og artikkel 36 i lov om misdemeanor, er barn som lager “uutholdelig” støy innenfor støyområdet. Selv om man noen ganger tror at barnas stemmer er naturlige eller lovlige, er dette ikke sant. Dersom det er en voldsutøvelse forårsaket av et nabobarn, har beboeren rett til å klage.

 

Kan en støyende nabo rapporteres i Tyrkia?

Det kan være nødvendig å påvise støy i offentlige områder. I disse tilfellene tyr folk til video- og lydopptakssystemer. Men i dette tilfellet, selv om du tar det opp visuelt på mobiltelefonen, kan du ikke bruke det som bevis. Av denne grunn må du ha støyklagen registrert. For dette må du ringe politiet eller politiet.

Du kan bruke 4 forskjellige klagemetoder for å forhindre at naboen din lager støy:

 

  • Dette kan du gjøre ved å politianmelde naboer som bråker. Med denne metoden må naboen din betale bot.
  • Du kan melde klage på politistasjonen ved å ringe meldelinjen 155.
  • Du kan sende inn en klage til departementet for miljø, urbanisering og klimaendringer ved å ringe Alo 181.
  • Du kan reise søksmål ved å begjære den sivile fredsdomstolen.

Først av alt bør du utføre disse metodene i rekkefølge. For saken er den siste fasen i denne saken. Det kan være lurt å kontakte naboen først. Du kan føle med ham og uttrykke hans ubehag gjennom kommunikasjon. Du kan forsiktig advare ham om å redusere støyen. Hvis denne metoden blir til en måte å slåss og krangle på, må du kanskje vurdere andre metoder.

Når rettssaker brukes, kan desibelstøyhastigheten undersøkes av eksperter. Hvis desibelgrensen publisert i Offisiell Gazette overskrides, betyr det at naboen din lager støy.

I følge opplysningene fra Miljø-, urbaniserings- og klimadepartementet avgjøres det om folk bråker eller ikke.

Hvor mye bøter må en nabo som lager støy i Tyrkia betale?

I følge 2023-data er beløpet naboer skal betale for støyklager sikkert. Som følge av klager må naboer betale et bestemt beløp. Disse beløpene varierer avhengig av straffeutmålingsinstitusjonene.

 

Som følge av klager til politi og politi, er straffen for å lage støy i 2023 1 594 TL. Hvis saken faller inn i søksmål, varierer boten mellom 250 TL og 2000 TL. I henhold til artikkel 33 i sameieloven nr. 634 (KMK) er den øvre straffegrensen 2000 TL. Kommunikéet om administrative bøter som skal ilegges i henhold til miljøloven nr. 2872 (2023/1), publisert i 2023, godkjente denne bestemmelsen. Dersom reglene ikke følges, betales en bot på 4.800 TL. Denne boten ble fastsatt av departementet for miljø, urbanisering og klimaendringer. Boten ilegges når en nabo klager på å bråke hjemme. Oppskrivningssatsen fastsatt i samsvar med skatteprosesslovens generelle kommuniké (sekvensnummer: 542) ble økt med 122,93 %. Ved gjentatte forsettlige situasjoner og økt støy går ofrene til søksmål om erstatning og disse beløpene øker enda mer.

 

Hvordan kan problemet med støyende naboer løses i Tyrkia?

Hvis naboene dine stadig bråker, ikke overholder leilighetsreglene og stadig øker lyddesibelen, har du rett til å klage på naboen. Du kan klage på naboene dine ved hjelp av ulike metoder. Situasjonene du må bruke for å løse støyproblemet er som følger:

 

  • Kommuniser med naboen din: Du kan advare naboen muntlig. Du kan fortelle årsakene til klagen din, fortelle ham/henne at du forstår ham/henne og fortelle ham/henne på et søtt språk at han/hun skal være forsiktig med å lage støy, spesielt i enkelte timer. Å uttrykke grunnene til dette på en høflig måte kan styrke kommunikasjonen med naboen.
  • Send inn en klage til politiet eller politiet: Du kan ringe politiet til ditt område eller registrere en klage ved å ringe Alo 155-linjen.
  • Kontakt din lokale sorenskriverdomstol: du kan forby naboen din å lage støy gjennom en rettssak.
  • Hvis disse problemene fortsetter, hvis det ikke er noen løsning; I henhold til artikkel 25 i sameieloven med tittelen “Forpliktelse til å overføre sameier”; Du kan kjøpe den støyende naboens hus ved å bli med alle leilighetseiere. Selv om det er økonomisk utfordrende, er dette den endelige løsningen.

Du kan bruke ulike metoder for å hindre at naboene lager støy. Du kan også få hjelp av vårt team til å finne en løsning på dette. Med Realtor Global-porteføljen kan du gjøre en god områdeundersøkelse og samtidig investere i offentlige boliger med rolige naboer uten noen straffskyld. Du kan finne komfortable investeringsprivilegier i Tyrkia med god kommunikasjon, profesjonell regional kunnskap og juridisk løsningsstøtte. Du kan få hjelp til å søke juridiske prosesser og følge prosessen trygt hos oss. Du kan alltid kontakte oss og finne den mest nøyaktige informasjonen om dine investeringer.

https://realtorglobal.com/tr-TR/turkiyede-sessizligi-bozan-komsular-icin-para-cezasi/56/1/1/

Diyar21Haber
MAGAZİN

Antalya Altın Portakal Film Festivali Sinema Çalıştayı 10-12 Ekim ‘de gerçekleştirilecek

Bilim ve Teknoloji

vivo, “Alo Desin Yeter” Diyenlerin Seveceği Sudan Ucuz Fiyata Sahip Telefonu Y18i’yi Tanıttı

POLiTiKA & SiYASET

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu buluştu

SAĞLIK

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan maymun çiçeği virüsü açıklaması

Fenerbahce SPOR

UEFA’dan Fenerbahçe’ye kapatma cezası!

Yaşam

Gelişmiş ülkelerde işsizlik artıyor

EKONOMI POLiTiKA & SiYASET

Bakan Şimşek’ten İstifa açıklaması

Bilim ve Teknoloji

iPhone 16 Ailesinin Tanıtım Tarihi ve Ne Zaman Satışa Çıkacakları Ortaya Çıktı

MANŞET

Elektrik üreticilerinin hedefi 113 bin megavat gücü sürdürülebilir büyütmek

Bilim ve Teknoloji

Bilime Göre Erkeklik Geni Olan Y Kromozomu Bozuluyor, Gelecekte Tamamen Yok Olabilir! (Peki Erkekler de Yok Olacak mı?)

DÜNYA OrtaDogu

F-35 ve F-18’lerle donatılan ABD’nin devasa uçak gemisi Orta Doğu’ya ulaştı

Bilim ve Teknoloji Eglence

Şarkılar Arasındaki kHz Farkı Tam Olarak Nasıl Bir Etki Oluşturuyor?

Yaşam

Emeklilere kötü haber: Belgesi olmayana ödeme yapılmayacak!

DiYARBAKIR YEREL HABER

Diyarbakır’dan HAMAS’ın “Ümmet Dayanışması” çağrısına icabet

Yaşam

Kurşunlardan son anda böyle kurtuldu!

MAGAZİN

Akıldan Kalbe’nin Rüzgar’ı: Batuhan Bayar

Yaşam

Genç kız mide ameliyatı sonrası öldü

Bilim ve Teknoloji

Google, Windows Kullanıcılarının Yıllardır Beklediği Uygulamayı Resmen Duyurdu:

Deprem

Adana ve Kahramanmaraş’ta korkutan deprem

SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı’ndan Batı Nil Virüsü açıklaması 6 kişide tespit edildi

100 tusen lira i bot…

100 tusen lira i bot for de som gjør det…

  Ağustos 23, 2024

Servicebil kolliderte med turbil, 2…

Servicebil kolliderte med turbil, 2 TURISTER BLE SKADET 2 turister…

  Ağustos 17, 2024

Alarm for falske penger i…

Alarm for falske penger i Alanya: Hvordan oppdage falske sedler?…

  Ağustos 16, 2024

Alanya ble det dyreste stedet…

Alanya ble det dyreste stedet i Tyrkia Det skandinaviske markedet,…

  Ağustos 15, 2024

There WILL BE NO RENT…

There WILL BE NO RENT INCREASE IN ELEMENTS ... In…

  Ağustos 14, 2024

Det blir ingen økning i…

Det blir ingen økning i leieprisene i Alanya i september…

  Ağustos 14, 2024

Sjakkinstruktør som tok upassende bilder…

Sjakkinstruktør som tok upassende bilder og videoer av turister i…

  Ağustos 12, 2024

En historie som ikke kan…

Oppløst i tårer etter OL-gull og drømmeavskjed: – En historie…

  Ağustos 10, 2024