“Adenoidforstørrelse kan forårsake alvorlige problemer hos barn”

“Adenoidforstørrelse kan forårsake alvorlige problemer hos barn”

Øre-, nese- og halsspesialist Op understreker at adenoidet hos barn begynner å vokse fysiologisk fra 1-1,5 års alderen og topper seg i 5-6 års alderen og begynner å avta. Dr. Ali Rıza Gökduman: «Adenoider forsvinner vanligvis med ungdomsårene. “Men hvis det ikke behandles i tide hvis det vokser mer enn normalt, kan det føre til alvorlige problemer som vekst- og utviklingshemming, oppmerksomhetssvikt, lærevansker, forringelse av munn, kjeve og tannstruktur,” sa han.
Uttalte at en av de vanligste sykdommene i barndommen er adenoidsykdommer, VM Medical Park Samsun Hospital Øre-nese- og halsspesialist Op. Dr. Ali Rıza Gökduman ga informasjon.

“Adenoidforstørrelse kan forårsake alvorlige problemer hos barn”

Op sier at i løpet av den fysiologiske prosessen, på grunn av årsaker som genetiske og miljømessige faktorer, allergier og tidligere sykdommer, kan adenoiden vokse for mye og dekke nesesvelget fullstendig, hvor det er lokalisert, og forårsake symptomer som nesetetthet og snorking. Dr. Ali Rıza Gökduman sa: “Adenoider kan dekke den bakre delen av neseåpningen til svelget og forårsake sykdommer som bihulebetennelse, som gjentar seg ofte og ikke forsvinner over lang tid. Bortsett fra dette, siden de eustakiske rørene, som sørger for ventilasjon av mellomøret, åpnes i regionen vi kaller ‘nasopharynx’, hvor adenoiden dannes anatomisk, forstyrrer blokkeringer i denne regionen ventilasjonen av mellomøret, noe som resulterer i mellomøret. ørebetennelser som følger med sykdommer i øvre luftveier og væske i mellomøret som ikke forsvinner over lang tid “Det gir også.”

VM Medical Park Samsun Hospital Øre-nese-hals-spesialist Op. Dr. Ali Rıza Gökduman

“Det kan hindre barns utvikling”

Op. uttalte at i tilfeller som hyppig tilbakevendende øvre luftveissykdommer, mellomøreinfeksjoner, nesetetthet og snorking, bør det tas i betraktning at adenoidene hos barn kan ha vokst seg større enn normalt. Dr. Gökduman sa: “Adenoider, tett nese og snorking kan noen ganger være ledsaget av kortpustethet under søvn, som vi kaller “apné”. “Denne situasjonen kan føre til vekst- og utviklingshemming hos barn, oppmerksomhetssvikt, lærevansker og forringelse av munn-, kjeve- og tannstrukturen,” sa han.

Kysse. Dr. Ali Rıza Gökduman

“Hvis medikamentell behandling ikke gir resultater, kan den fjernes med kirurgi.”

Op sier at når adenoidsymptomer observeres, bør pasienten vurderes av øre-, nese- og halslege og nødvendig behandling bør planlegges. Dr. Gökduman delte følgende informasjon:
«Noen ganger kan symptomene gå tilbake ved å behandle medfølgende infeksjoner og allergier, men i tilfeller der medisinsk behandling ikke er effektiv, må adenoidet fjernes kirurgisk. I dag kan adenoidet fjernes ved å skrape med den klassiske metoden i narkose, eller det kan fjernes uten blødning ved hjelp av en coblator ved hjelp av endoskopisk metode. “Med begge metodene kan barn gjenvinne helsen på kort tid med en kort, relativt enkel operasjon,” sa han.

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Sjøvann er bra for hjertehelsen”

Kardiologispesialist Dr. sier at det hydrostatiske trykket og bevegelige vann i havet akselererer blodsirkulasjonen, senker blodtrykket og har en helbredende effekt på kardiovaskulær helse. Mustafa Yaşan sa: “Svømming forbedrer hjertehelsen, øker sirkulasjonen og utholdenheten ved å trene nesten alle muskelgrupper i kroppen.”

Spesialist fra Liv sykehus Samsun kardiologisk klinikk uttalte at sjøvann er et vann som beriker livene våre og gir naturlig helbredelse. Dr. Mustafa Yaşan ga informasjon om forholdet mellom sjø og hjertehelse.

Kardiologispesialist Dr. påpekte at fordelene med saltvann, som dekker mer enn 68 prosent av verdens overflate, på menneskers helse er gjenstand for vitenskapelig undersøkelse. Mustafa Yaşan uttalte at det ikke er en tilfeldighet at menneskekroppen består av en tilsvarende mengde av denne verdifulle væsken. Spesialist Dr. Yaşan forklarte helsefordelene med sjøvann.

Spesialist fra Liv sykehus Samsun kardiologisk klinikk. Dr. Mustafa Yaşan

“Sjøvann regulerer sirkulasjonssystemet ditt og er bra for hjertehelsen.”

Spesialist understreket at det hydrostatiske trykket og bevegelige vann i havet akselererer blodsirkulasjonen, senker blodtrykket og har en helbredende effekt på kardiovaskulær helse. Dr. Yaşan delte følgende informasjon:
«Svømming forbedrer hjertehelsen, øker sirkulasjonen og utholdenheten ved å trene nesten alle muskelgrupper i kroppen. Svømming i havet er en effektiv måte å styrke hjertet og lungene på, siden motstanden til vann er omtrent 44 ganger større enn luftens. Svømming passer for alle aldre og kondisjonsnivåer da det ikke belaster leddene for mye. Det rolige miljøet på stranden kan bidra til å senke blodtrykket og fremme avslapning, og støtte kardiovaskulær helse ytterligere. “Enten det er en mild svømmetur eller en kraftig sjøtrening, er hjertehelsefordelene ved å være i saltvann betydelige og varige.”

“Sjøvann har en foryngende effekt”

Ekspert uttaler at sjøvann får en person til å føle seg fornyet. Dr. Yaşan sa: “Takket være de høye magnesiumnivåene i saltvann, kan det å være i eller nær havet hjelpe deg med å regulere muskler og nervefunksjoner, regulere blodsukkernivået og til og med forbedre søvnen. Dette gjør at du ofte føler deg uthvilt. “De rytmiske lydene av bølgene hjelper deg også å balansere døgnrytmen,” sa han.

“Helbreder huden din”

Han la til at sjøvann, som er et alkalisk vann, er rikt på mineraler som magnesium, sink, jern og kalium. Dr. Yaşan sa: “Disse mineralene kan bidra til å redusere betennelse, beskytte huden vår og helbrede eventuelle riper, kutt eller sår. Saltvann er også effektivt for å øke strømmen av lymfevæske, noe som kan redusere forekomsten av cellulitter. Kroppen vår trenger også spormineraler for å fungere og utvikle seg. Så mye at sjøvann inneholder de fleste av de essensielle spornæringsstoffene vi trenger. Disse inkluderer magnesium, mangan, kobolt, natrium, kalsium, kalium og bor. Men ikke bekymre deg, du trenger ikke å drikke saltvann for å få i deg disse spormineralene. “Når du er i eller nær havet, absorberes de i kroppen din gjennom huden din,” sa han.

Spesialist Dr. Mustafa Yaşan

«Det er bra for pusten»

Spesialist påpeker at svømming i sjøen kan bidra til å lindre overbelastningen vi føler når vi puster. Dr. Yaşan sa: “Sjøvann kan lindre symptomene på høysnue, bihulebetennelse og astma. Dette er fordi saltvannet i havet reduserer betennelse og etterligner kroppens egne væsker. Sjøluft er faktisk tettere ettersom den har et høyt saltinnhold, noe som betyr at den renser halsen og luftveiene mens du puster. Som et resultat kan du puste lettere og få en bedre søvnkvalitet. “Det er også kjent at sjøluft holder deg mer våken og energisk i løpet av dagen fordi det er relativt kjøligere.”

“Sjøvann slapper av”

Ekspert påpekte også de avslappende effektene av sjøvann. Dr. Yaşan delte følgende informasjon:
«Har du noen gang følt deg i fred med verden mens du gikk barbeint på stranden? Det er en vitenskapelig årsak til dette fenomenet, kjent som “jording”. Positive elektroner i form av frie radikaler kan samle seg i kroppen vår. Direkte kontakt med negativt ladet sand og saltvann stabiliserer dette. Det er derfor du sannsynligvis vil føle deg mer energisk og avslappet når du er på stranden. “Dette er grunnen til at så mange av oss føler seg naturlig tiltrukket av havet.”

“Styrker immunforsvaret”

Expert uttalte at sjøvann har positive effekter på immunsystemet. Dr. Yaşan sa: “Sjøvann er bra for immunsystemet, anemi og høyt blodsukkernivå. Det er derfor det brukes mer enn noen gang i moderne medisin, spesielt for sin evne til å hjelpe immunsystemet vårt. “I tillegg øker saltvann vår motstand mot virus, bakterier og patogener,” sa han.

“Det er bra for fordøyelsessystemet”

Spesialist uttalte at sjøvann også har noen fordeler for fordøyelsessystemet. Dr. Yaşan sa: «Å svelge en liten mengde sjøvann kan bidra til å rense tykktarmen din. “Denne stimulerte avføringen forårsaket av å drikke saltvann skaper en detox-lignende effekt og eliminerer giftstoffer, avfallsmaterialer og eksisterende parasitter,” sa han.

“Sjøvann roer seg”

Spesialist Dr. Yaşan forklarte de psykologisk positive effektene av sjøvann som følger:
«Enten det er vann som forsiktig treffer en sandstrand eller store bølger som banker mot havbarrieren, er den fascinerende effekten av vann ofte nok til å hjelpe deg inn i en bekymringsløs transe. Det faktum at vann har både visuelle og auditive elementer hjelper deg med å komme inn i et mykt fokus; “Dette er den typen ting som skjer under mindfulness eller meditasjonspraksis.”

 

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

 

Yılport Samsunspor-trener Reis besto helsesjekken.

Yılport Samsunspors nye trener Thomas Reis, samt det administrative og tekniske personalet, gjennomgikk en helsesjekk ved VM Medical Park Samsun Hospital.

Yılport Samsunspor-trener Thomas Reis besto helsesjekken.

Under helsesjekken, som startet med blodprøver, ble teknisk team undersøkt ved ortopedi, indremedisin, oftalmologi, øre-nese-hals, generell kirurgi og kardiologisk avdeling. Helsesjekker ble gjennomført med lunge- og stresstester.

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Beskytt øynene dine mot UV-stråler”

Eye Health and Diseases Specialist oplyser at øynene våre kan lide alvorlig skade når de utsettes for skadelige UV-stråler. Dr. Talha Özdemir sa: “UV (ultrafiolette) stråler kan trenge gjennom alle overflater av øyet, inkludert hornhinnen og linsen. Langvarig UV-eksponering kan føre til alvorlige øyesykdommer som grå stær, makuladegenerasjon og til og med øyekreft. Derfor er bruken av solbriller ikke bare moteriktig, men også viktig for helsen, sa han.

VM Medical Park Samsun Hospital Øyehelse og sykdommer Spesialist Op. Dr. Talha Özdemir

VM Medical Park Samsun Hospital Øyehelse og sykdommer Spesialist Op. Dr. Talha Özdemir ga informasjon om ting du bør vurdere når du velger solbriller.

Kysse. Dr. Özdemir listet opp tingene du bør vurdere når du velger solbriller som følger:

  • UV-beskyttelse: Velg solbriller som gir 100 prosent UV-beskyttelse. Disse brillene gir full beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler.
  • Linsekvalitet: Polariserte linser gir klarere og mer komfortabelt syn ved å redusere gjenskinn. Disse linsene er spesielt nyttige i nærheten av vann eller mens du kjører.
  • Rammedesign: Brede og ansiktsnære rammer beskytter bedre øyeområdet. Dette hindrer UV-stråler i å komme inn fra sidene.
  • Brillesertifikater: Briller med sertifikater som CE og UV 400 viser at de oppfyller visse standarder og kan brukes trygt.
Kysse. Dr. Talha Özdemir

“Det kan forårsake grå stær”

Dr. Talha Özdemir sa: “UV-stråler kan trenge gjennom alle overflater av øyet, inkludert hornhinnen og linsen. Langvarig UV-eksponering kan føre til alvorlige øyesykdommer som grå stær, makuladegenerasjon og til og med øyekreft. “Av denne grunn er bruken av solbriller ikke bare moteriktig, men også viktig for helsen,” sa han.

“Barns øyne er mer følsomme”

Å si at barns øyne er mer følsomme for UV-stråler enn voksnes øyne, Op. Dr. Özdemir sa: «Derfor er det av stor betydning at barn også bruker solbriller. “Solbriller med fleksible og slitesterke innfatninger spesialdesignet for barn bør foretrekkes,” sa han.
“Det forhindrer dannelsen av rynker rundt øynene”
Op uttalte at bruken av solbriller beskytter øynene mot miljøfaktorer. Dr. Özdemir sa: “I tillegg til beskyttelse mot UV-stråler, reduserer det øyetretthet og beskytter øynene mot støv, vind og andre miljøfaktorer. “Det støtter også hudens helse ved å forhindre dannelse av rynker rundt øynene.”

“Beskytt øynene dine mot UV-stråler”

«Bevissthet rundt bruk av solbriller bør økes»

Understreker behovet for å øke bevisstheten om bruken av solbriller, som er en av de mest effektive måtene å beskytte øyehelsen vår, Op. Dr. Özdemir sa: “Husk at å bruke kvalitets- og UV-beskyttede solbriller for helsen til øynene dine er ikke bare et valg, det er en nødvendighet.”

 

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“ALS-pasienter kan leve i mange år med god oppfølging.”

Gir en uttalelse om ALS-sykdom, Neurology Specialist Assoc. Dr. Yakup Türkel sa: “Med god sykdomsoppfølging, rettidig ernæring og respirasjonsstøtte kan ALS-pasienter leve i mange år. I våre dager er det mange muligheter for å mestre sykdommen. “Disse mulighetene bestemmes i henhold til behovene til hver enkelt pasient,” sa han.
VM Medical Park Samsun Hospital Neurology Specialist Assoc. Dr. Yakup Türkel sa at den vanligste typen er amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Assoc. Dr. Türkel ga informasjon i anledning 21. juni Verdens ALS-dag.

“ALS-pasienter kan leve i mange år med god oppfølging.”

“Vakt deg for ALS-sykdom etter fylte 55 år”

Assoc. sa at ALS er en sykdom som er sett over hele verden. Dr. Yakup Türkel sa: “Han er kjent for den berømte baseballspilleren Lou Gehrig i USA, Stephen Hawking i England og fotballspilleren Sedat Balkanlı i vårt land. ALS, en sjelden sykdom, sees hos 2-3 personer per 100 tusen i samfunnet. Det er anslått at det er omtrent 10 tusen ALS-pasienter i Tyrkia. Gjennomsnittsalderen for utbruddet av ALS, som er mer vanlig hos menn, er 55. Det kan imidlertid forekomme i alle aldre, sa han.
Assoc. Prof. uttalte at 90 prosent av ALS-pasienter er sporadiske og 10 prosent er familiære. Dr. Türkel sa: “Mange genetiske mutasjoner assosiert med ALS har blitt funnet de siste årene. 15 prosent av personer med ALS kan vise tegn på frontotemporal demens. Når de er diagnostisert, lever de fleste pasienter 20 til 48 måneder, men 5 til 10 prosent kan leve et tiår eller mer. “Årsaken til sykdommen er ikke klart avslørt ennå,” sa han.

“Det kan være ukontrollerbar gråt og latter.”

Påpeker at ALS-symptomer kan variere fra person til person, Assoc. Dr. Türkel listet dem opp som følger:
«Smertefri muskelsvakhet: Det kan bli vanskelig å holde en penn, knappe opp en knapp eller bære en bag, eller pasienten kan snuble mens han går.
Vanskeligheter med å snakke eller svelge: Slurring og nasal tale kan bli lagt merke til.
Muskelrykninger og kramper: Disse symptomene er vanlige. Det kan være ukontrollerbar gråt og latter. Assoc. Prof. uttalte at ALS ikke påvirker alle kroppens muskler, pasienten kan kontrollere sin avføring og urin, hans/hennes seksuelle funksjoner påvirkes ikke og hjertemuskelen er ikke skadet. Dr. Türkel sa: “Øyemusklene påvirkes vanligvis sist eller kan ikke bli påvirket i det hele tatt. “Mentale funksjoner er normale hos de fleste pasienter,” sa han.

Medical Park Samsun Hospital Neurology Specialist Assoc. Dr. Yakup Turkel

“Diagnose og behandlingsmetoder ved ALS sykdom”

Assoc. sa at diagnosen ALS er basert på kliniske tegn og symptomer. Dr. Türkel sa: “Electromyogram (EMG), magnetisk resonansavbildning (MRI) og noen blod- og urintester kan være nødvendig. Det er ingen definitiv kur for ALS ennå. Tre legemidler godkjent av FDA (US Food and Drug Administration) brukes for å bremse utviklingen av sykdommen. Bare ett av dem er dekket av SSI i Tyrkia, og de andre medikamentene er ennå ikke tilgjengelige. “Nye legemiddelstudier fortsetter intensivt,” sa han.

“Forbedre livskvaliteten til ALS-pasienter”

Assoc Prof. sa at det er av stor betydning å forbedre livskvaliteten til ALS-pasienter og støtte omsorgspersoner og familier. Dr. Türkel sa: “Med god sykdomsoppfølging, rettidig ernæring og pustestøtte kan ALS-pasienter leve i mange år. I våre dager er det mange muligheter for å mestre sykdommen. “Disse mulighetene bestemmes i henhold til behovene til hver enkelt pasient,” sa han.

Assoc. Dr. Yakup Turkel

“Sosial bevissthet bør skapes”

Assoc. sa at 21. juni feires som “Verdens ALS-dag” hvert år for å øke sosial bevissthet og bevissthet om ALS-sykdom. Dr. Türkel sa: “Din støtte er av stor betydning for å forbedre livskvaliteten til ALS-pasienter og øke sosial bevissthet. “Du kan kontakte relevante helseinstitusjoner for mer informasjon og støtte om ALS,” sa han.

 

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Risikoen for flått øker under Eid al-Adha”

Spesialist i infeksjonssykdommer og mikrobiologi uttalte at dersom de nødvendige forholdsregler ikke tas under ofringen, kan CCHF (Crimean-Congo Hemorrhagic Fever), rickettsia, tularemia, borreliose, hydatidcyste, miltbrann og ulike bakterielle sykdommer overføres fra flått på dyr til mennesker. Dr. Hakan Leblebicioğlu sa: “Økende kontakt med og slakting av dyr under Eid al-Adha øker risikoen for spredning av slike sykdommer.”
VM Medical Park Samsun sykehus spesialist på infeksjonssykdommer og mikrobiologi Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu sa at oppmerksomhet bør rettes mot flåttbitt under Eid al-Adha.
Professor sa at bønder, slaktere, slakteriarbeidere og veterinærer som driver med dyrehold og slakting av dyr har høy risiko for CCHF (Crimean-Congo Hemorrhagic Fever). Dr. Hakan Leblebicioğlu sa: “Selv om viruset ikke viser symptomer hos dyr, kan det overføres til mennesker under dyrepleie eller ofring uten å ta tilstrekkelige forholdsregler. Ofring bør utføres av kompetente personer på anviste steder eller slakterier. “Det er av stor betydning å gi opplæring til de som skal slakte om å forhindre overføring av infeksjoner,” sa han.

VM Medical Park Samsun sykehus spesialist på infeksjonssykdommer og mikrobiologi Prof. Dr. Hakan Leblebicioglu

«Forsendelse av offerdyr»

Prof. understreket at husdyrs bevegelser økte før Eid-al-Adha. Dr. Leblebicioğlu sa: “CCHF-virus kan overføres fra regioner der CCHF-sykdom er vanlig for andre regioner gjennom dyr. Dyr må isoleres i 30 dager før forsendelse. Spesielt dyregruppen som skal sprøytes er storfe Sprøyting av storfe mot flått under tilsyn av veterinær vil redusere flåttbestanden som bærer CCHF-viruset. Offerdyr som bringes til dyremarkeder bør kontrolleres av veterinærer mot fare for flått. “Det bør ikke være kjøp eller salg av offerdyr utenfor anviste steder,” sa han.

“Forholdsregler som skal tas under slakting”

Prof. anbefaler å bruke væsketette forklær og tykke hansker for å forhindre kontaminering fra blod og kroppsvæsker til dyret under slakting. Dr. Leblebicioğlu sa: “Vær forsiktig så du ikke blir skadet under kutting. Flått som mister evnen til å spise som følge av at huden skilles fra dyret, vil søke etter en ny vert. Derfor bør dyrehud ikke berøres med bare hender. Avfall som antas å være infisert etter slakting kan deponeres ved å grave det dypt ned. “Skallene bør saltes skikkelig,” sa han.

“Skjæring bør ikke gjøres i veikanter og i hager.”

Prof. Dr. Leblebicioğlu sa: “Denne situasjonen letter overføringen av infeksjoner fra dyr til mennesker. Avfall skal ikke etterlates i åpne områder, men bør graves dypt og kastes. Forbruk av dette avfallet av husdyr og ville dyr bør forhindres. For dette formålet bør husdyr eller herreløse dyr hindres i å komme inn på slakteområdet og dets omgivelser. “Disse tiltakene som er tatt vil forhindre overføring av andre sykdommer som overføres fra dyr til mennesker,” sa han.

Prof. Dr. Hakan Leblebicioglu

“Måter å beskytte mot flått”

Påpeker at jo lenger flåtten sitter på kroppen, jo større er risikoen for å bli syk. Dr. Leblebicioğlu sa: “Derfor bør flått fjernes så tidlig som mulig. Flått festet til kroppen skal ikke berøres med bare hender, og de skal heller ikke rives av eller knuses. Flått kan fjernes med en tang eller lignende verktøy som brukes til dette formålet. “Hvis personen ikke kan fjerne flåtten på denne måten, bør han umiddelbart oppsøke en helseinstitusjon og flåtten bør fjernes,” sa han.

“Hvis det er feber, svakhet, muskelsmerter og blødninger, bør du konsultere en helsepersonell.”

Hender oppmerksomhet til hva som kan gjøres etter flåttbitt eller dyrekontakt, Prof. Dr. Leblebicioğlu sa: “Hvis det er plager som feber, svakhet, ubehag, muskelsmerter og blødninger, bør en helseinstitusjon konsulteres.”

“Flått bør ikke berøres med bare hender.”

Prof. uttalte at selv om sprøyting av parker anses som en vanlig metode i kampen mot flått, kan denne praksisen forstyrre miljøbalansen. Dr. Leblebicioğlu sa: “Flåtten som sees i parker er generelt hundeflått og bærer ikke CCHF, men de kan bære andre mikroorganismer. Ukontrollerte løse hunder i byer fører til at denne typen flåttbestand øker. Utryddelse av flått kan ikke oppnås ved å sprøyte store parkområder. Derfor anbefales ikke sprøyting av parker og hager i byer. “Tamhunder som vandrer rundt i parkene bør sjekkes for flått når de kommer hjem, og flått på dyr bør ikke berøres med bare hender,” sa han.

“Fjærkre fungerer som en god vert for flått å spise på.”

Påpeker at i motsetning til fjørfe (rapphøne, perlehøne, fasan, etc.) som slippes ut i naturen for å redusere flåttbestanden, fungerer flått som en god vert for fôring. Dr. Leblebicioğlu advarte derfor om at slike tilnærminger kan føre til at antallet flått øker i stedet for å reduseres.

“Stressende liv kan utløse bipolar lidelse”

Ekspert klinisk psykolog Buse Gökçe påpekte at bipolar lidelse påvirker livskvaliteten negativt på grunn av konstante svingninger i en persons humør . unge voksne mellom 15-35 år . “Det er sett likt hos menn og kvinner,” sa han.

Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus psykologisk avdeling uttalte at bipolar lidelse er en vanlig psykisk lidelse som er ledsaget av depresjon i visse perioder i individers liv og maniske perioder hvor energi, søvnløshet og mobilitet øker til andre tider. Klnk. Psk. Buss Gökçe ga informasjon.

Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus, Psykologisk avdeling. Klnk. Psk. Buss Gökçe

“Det er mer vanlig hos de med en genetisk disposisjon.”

Spesialisten sa at den eksakte årsaken til bipolar lidelse ikke er fastslått ennå. Klnk. Psk. Gökçe sa: “Det antas å oppstå som et resultat av det komplekse samspillet mellom genetiske, nevrokjemiske og miljømessige faktorer. Det er kjent at denne lidelsen er mer vanlig hos individer med en genetisk disposisjon. “I tillegg kan situasjoner som stressende levekår, alvorlige traumer og tap av en kjær også utløse bipolar lidelse,” sa han.

“Symptomer varierer fra person til person”

Spesialist påpeker at symptomene på bipolar lidelse kan variere fra person til person og kan ha ulik intensitet. Klnk. Psk. Gökçe sa: “Mens maniske symptomer inkluderer økt energi, ekstrem lykke, viktighetsfølelse og agitasjon, inkluderer depressive symptomer mangel på energi, følelse av verdiløshet, lav selvtillit og selvmordstanker.”

“Det kan ses at du føler deg for glad, snakker raskt og bruker mye penger.”

Spesialist Klnk. Psk. Gökçe listet opp symptomene som kan sees under maniperioden som følger:
“Føler meg overdreven munter og entusiastisk,
Økt selvtillit,
Nedsatt søvnbehov,
Snakker raskt,
Bruker mye penger,
Økt seksuelle lyster,
Alkohol- og narkotikabruk,
Utålmodighet,
Økt upassende oppførsel.”

Spesialist Klnk. Psk. Buss Gökçe

“I den depressive perioden kan det være søvnvansker, tap av matlyst og selvmordstanker.”

Spesialist Klnk. Psk. Gökçe listet opp symptomene som kan sees under den depressive perioden som følger;
Malaise,
Mangel på energi,
konsentrasjonsvansker,
Håpløshet,
Søvnvansker,
Tap av matlyst,
Selvmordstanker.

 

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Det kan være en tendens til å nekte behandling”

Spesialist uttalte at i den blandede perioden ses symptomer på både maniske og depressive episoder sammen. Klnk. Psk. Gökçe sa: “Mens en person er i et veldig glad humør, kan han snart bli mistenksom overfor seg selv. Bipolare symptomer må oppstå hver dag og vare i minst en uke eller lenger. “Maniske perioder oppstår vanligvis plutselig, og i løpet av denne perioden kan folk ikke være klar over at de er syke og kan ha en tendens til å nekte behandling,” sa han.

Stressende liv kan utløse bipolar lidelse

Behandlingsmetoder for bipolar lidelse

Spesialist sier at bipolar lidelse kan påvirke livskvaliteten og forårsake alvorlige problemer i funksjonalitet. Klnk. Psk. Gökçe sa: “Men med passende behandling og støtte kan mange mennesker håndtere symptomene sine og leve et balansert liv. Den viktigste faktoren er observasjonen av pasientens angrepsperioder. Under de fleste angrepene kan det hende at pasienten ikke skjønner hva han føler, hva han opplever og hvilke endringer som skjer i ham. – I slike tilfeller er pasientens samarbeid med legen og støtte og oppfølging av hans/hennes nære krets svært viktig, sa han.
Ekspert uttaler at behandlingen vanligvis inkluderer en kombinasjon av medisinering og psykoterapi. Klnk. Psk. Gökçe sa: “I medikamentell behandling kan humørstabilisatorer, antidepressiva og antipsykotiske legemidler brukes. Han avsluttet sine ord med å si: “Psykoterapi kan hjelpe individet bedre å forstå sykdommen sin, utvikle strategier for å takle stress og forbedre livskvaliteten.”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Risikoen for heteslag og slag øker i sommermånedene”

Nevrolog Dr. uttalte at risikoen for heteslag og slag øker med ankomsten av sommermånedene. Foreleser Medlem Ufuk Sandıkçı sa: “Spesielt personer som har hatt hjerneslag tidligere, de som bruker høye doser blodfortynnende og de som har risikofaktorer som hypertensjon, diabetes og kolesterol bør være ekstra forsiktige i sommermånedene.”
VM Medical Park Samsun Hospital Nevrolog Dr. Foreleser Medlemmet Ufuk Sandıkçı ga informasjon om heteslag og slag.

VM Medical Park Samsun Hospital Nevrolog Dr. Foreleser Medlem Ufuk Sandıkçı

“Du bør ikke være ute mellom 11.00 og 16.00”

Dr. Foreleser Medlem Sandıkçı sa: “Blant disse tiltakene kommer det først å sikre god væske-elektrolyttbalanse. Det er av stor betydning å dekke det daglige væskebehovet regelmessig og fordele dette behovet jevnt utover dagen. “I tillegg er det nødvendig å unngå fuktige og veldig varme omgivelser og ikke være ute, spesielt mellom 11.00 og 16.00, når solen er mest intens,” sa han.

“Lyse klær bør foretrekkes”

Dr. sier at valg av klær også spiller en avgjørende rolle i beskyttelsen i varmt vær. Foreleser Medlem Sandıkçı sa: “I sommermånedene bør lyse klær som passer for sesongen foretrekkes. Dermed blir kroppen mindre påvirket av varmt vær og risikoen for heteslag reduseres. “Betydningen av at individer i risikogruppen bruker sine medisiner foreskrevet under tilsyn av en lege kan ikke benektes,” sa han.

Nevrolog Dr. Foreleser Medlem Ufuk Sandıkçı

“Man bør ta et bad i løpet av dagen.”

Dr. slår fast at å ta et bad og fukte kroppen i løpet av dagen er en effektiv metode for å beskytte mot heteslag. Foreleser Sandıkçı sa: “På denne måten kan de negative effektene av varmt vær minimeres ved å senke kroppstemperaturen.”

“Risikoen for heteslag og slag øker i sommermånedene”

“Forslag for å beskytte deg mot heteslag”

Dr. advarte om å øke offentlig bevissthet og ta nødvendige forholdsregler, spesielt i de varme sommermånedene. Foreleser Medlemmet Sandıkçı listet opp forholdsreglene som kan tas for å beskytte mot slag og heteslag som følger:

“Forbruk av mye væske : Forbruket av drikkevarer som vil opprettholde elektrolyttbalansen, spesielt vann, bør økes.
Opphold i skyggefulle områder: Det er viktig å holde seg i skyggen så mye som mulig og unngå direkte sollys.

Lette øvelser : Tunge fysiske aktiviteter bør unngås og lette turer bør foretrekkes.

Kjølemetoder : Kjøleenheter som klimaanlegg eller vifter kan brukes, sier Dr. Foreleser Medlem Sandıkçı sa: “Ikke forsøm å ta de nødvendige forholdsreglene for å beskytte helsen din.”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Høyt dopamin kan forårsake søvnløshet”

Internmedisinsk spesialist Dr. uttaler at dopamin er en nevrotransmitter som spiller en kritisk rolle i belønningssystemet i hjernen. Önder Özüm Polat sa: “Høye dopaminnivåer kan føre til problemer som mani, hallusinasjoner, vrangforestillinger, overvekt, avhengighet, schizofreni, økt appetitt, ekstrem angst, følelsesmessige endringer, søvnløshet, konsentrasjonsproblemer, stress, høy seksualdrift og tap av empati. .”
VM Medical Park Samsun Hospital Internmedisinsk spesialist Dr. Önder Özüm Polat ga informasjon om dopamin og dopamin-detox.

Ekspert som definerte dopamin. Dr. Polat sa: “Dopamin er en nevrotransmitter som spiller en kritisk rolle i belønningssystemet i hjernen. Det er effektivt for å kontrollere ulike kognitive og atferdsmessige funksjoner som bevegelse, motivasjon, humør, oppmerksomhet, hukommelse og læring. Å ha nok dopamin er viktig for både kropps- og hjernehelsen. Dopamin bidrar til våre evner, oppmerksomhet, glede og nytelse. “Lykke, suksess og følelser av velvære er assosiert med frigjøring av dopamin,” sa han.

VM Medical Park Samsun Hospital Internmedisinsk spesialist Dr. Önder Özüm Polat

“Lavt dopamin kan forårsake tretthet”

Spesialist påpeker at ubalanse i dopaminnivåer kan føre til ulike helseproblemer. Dr. Polat sa: “Høye dopaminnivåer kan føre til problemer som mani, hallusinasjoner, vrangforestillinger, overvekt, avhengighet, schizofreni, økt appetitt, ekstrem angst, følelsesmessige endringer, søvnløshet, konsentrasjonsproblemer, stress, høy seksualdrift og tap av empati. “Lavt dopaminnivå kan forårsake tretthet, lav motivasjon, mistrivsel, søvnproblemer, konsentrasjonsproblemer og seksuell motvilje,” sa han.

Internmedisinsk spesialist Dr. Önder Özüm Polat

“Hvitløk kan senke dopamin”

Ekspert sier at noen matvarer og metoder kan foretrekkes for å balansere dopaminnivåer. Dr. Polat sa: “Matvarer som reduserer dopamin inkluderer hvitløk, cashew, asparges, sitronmelisse og kamillete; Matvarer som bananer, jordbær, vannmelon, svisker, blåbær, kefir, yoghurt, ost, fisk, kalkun og kylling støtter dopamin. “I tillegg kan sjokolade, nøtter, kaffe og melk også ha en direkte effekt på dopamin,” sa han.

“Høyt dopamin kan forårsake søvnløshet”

“Dopamin detox”

Ekspert som gir informasjon om dopamin detox. Dr. Önder sa: “Dopamin-detox er en prosess som innebærer å holde seg borte fra vanedannende atferd (søppelmat, sosiale medier, etc.) en stund. Målet her er å “tilbakestille” hjernen og gjøre det mulig å nyte sunne nytelser. Anbefalte trinn for dopamin-detox inkluderer en uke med sosiale medier, TV, filmer, spill osv. «Holde seg unna aktiviteter, slå av mobiltelefonen de første timene av døgnet, unngå sukker og søt mat i 1-2 uker, holde seg unna koffein og alkohol i 1-2 uker, trene og gå tur i naturen, meditasjon, yoga og pusteøvelser,” sa han. dopamin i materien”

Hva vi trenger å vite om dopamin, Uzm. Dr. Til slutt listet Polat opp det vi trenger å vite om dopamin i 4 punkter som følger:
⦁ «Dopamin er en viktig nevrotransmitter knyttet til belønningssystemet i hjernen.
⦁ Dopamin kontrollerer funksjoner som bevegelse, motivasjon, humør og oppmerksomhet.
⦁ Dopaminmangel kan føre til problemer som tretthet, lav motivasjon og mistrivsel.
⦁ For mye dopamin kan forårsake problemer som mani, hallusinasjoner, økt appetitt og avhengighet.»

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Positivt perspektiv kan forbedre eksamensprestasjonen”

Psykolog Anıl Özcan påpekte at eksamensperioder kan være en kilde til angst og stress for studenter, og sa: «Å føre notater om suksess og mål som skal oppnås, vil hjelpe deg å erstatte negative tanker med positive. “Et positivt perspektiv vil øke eksamensprestasjonen,” sa han. Psykolog Anıl Özcan fra VM Medical Park Samsun Hospital
sa at eksamensperioder kan være en kilde til angst og stress for studenter, at bare ved å ta de riktige stegene kan eksamensangst håndteres og studentene kan oppnå suksessen de sikter mot.

Psykolog Anıl Özcan fra VM Medical Park Samsun Hospital

“Planlagt og programmert arbeid bør foretrekkes”

Psykolog sier at det å forberede seg til eksamen med et regelmessig og tidsriktig studieprogram vil redusere angst. Özcan sa: “Små repetisjoner og periodiske repetisjoner vil forsterke læring og redusere stressnivået. Næringsstoffer som protein, vann, grønnsaker og frukt har en angstbalanserende effekt. “Å konsumere disse regelmessig vil støtte fysisk og mental helse,” sa han.

Psykolog Anıl Özcan

“Et positivt perspektiv bør opprettholdes”

Psykolog sier at å holde notater om suksess og mål som skal oppnås, vil bidra til å erstatte negative tanker med positive. Özcan sa: “Et positivt perspektiv vil øke eksamensprestasjonen.”

“Avslapningsøvelser kan gjøres”

Understreker at å få nok søvn og hvile før eksamen vil sikre mental og fysisk forfriskning, Psk. Özcan sa: “En uthvilt hjerne kan prestere bedre på eksamen. Dyp pusting, meditasjon og andre avspenningsteknikker reduserer stress og beroliger deg. “Du kan også slappe av ved å ventilere miljøet,” sa han.

“Positivt perspektiv kan forbedre eksamensprestasjonen”

«Familiestøtte er viktig»

Psk. Özcan nevnte at familier også kan hjelpe barna sine med å takle eksamensangst og listet opp hans anbefalinger som foreldre for å redusere barnas eksamensangst på følgende måte:
Vær støttende
Gi positiv motivasjon
Hjelp dem å redusere stress
Støtte i planleggings- og forberedelsesprosessen
Evaluere deres suksess
Psk. Özcan sa: “Ved å bruke disse metodene kan du effektivt håndtere eksamensangst og bidra til å oppnå vellykkede resultater. Han avsluttet sine ord med å si: “Jeg ønsker suksess til alle studenter som skal ta eksamen.”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

«22 tusen mennesker dør hver dag på grunn av tobakksprodukter»

Dr. uttalte at ifølge data fra Verdens helseorganisasjon bruker 1,3 milliarder mennesker i verden tobakksprodukter. Foreleser Medlem Adem Dirican sa: “I lav- og mellominntektsland, hvor 80 prosent av brukerne bor, er sykdoms- og dødsraten på grunn av tobakksprodukter svært høy. Hver dag dør 22 tusen mennesker i verden, og mer enn 8 millioner mennesker i året, på grunn av tobakksprodukter. “Mer enn 7 millioner av disse dødsfallene er direkte relatert til tobakksbruk, og mer enn 1,2 millioner skyldes passiv eksponering for tobakksrøyk,” sa han.
VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Specialist Dr. Foreleser Medlemmet Adem Dirican ga informasjon om verdens tobakksfrie dag 31. mai.
Dr. sa at 23 prosent av dødsfallene i Tyrkia oppstår på grunn av tobakksrelaterte sykdommer, og denne frekvensen øker dag for dag. Foreleser Medlem Adem Dirican sa: “Forbruk av tobakksprodukter kan sees på som en epidemi som truer nåtiden og fremtiden til samfunn. I følge data fra Verdens helseorganisasjon; Halvparten av verdens barn puster luft som er forurenset med tobakksrøyk, og 65 tusen barn dør hvert år på grunn av sykdommer forårsaket av passiv røyking. “Å bruke tobakksprodukter under graviditet forårsaker livslange helseproblemer for babyer,” sa han.

VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Specialist Dr. Foreleser Medlem Adem Dirican

“Tobakksprodukter forårsaker sykdommer som kreft, hjerte- og karsykdommer og KOLS.”

Dr. slår fast at alle typer tobakksprodukter er skadelige og det er ingenting trygt ved å bli utsatt for tobakksrøyk. Foreleser Medlem Dirican sa: “Tobakksprodukter, som er de mest brukte vanedannende stoffene i verden og i Tyrkia, rangerer først blant årsakene til mange sykdommer som kan forebygges og for tidlig død som kreft, hjerte- og karsykdommer, KOLS. “Tobakksproduktbruk forårsaker mange kreftformer, spesielt lungekreft, munn og strupehode, luftrør, spiserør, mage, tarm, lever, bukspyttkjertel, nyre, blære, prostatakreft hos menn, bryst- og livmorhalskreft hos kvinner,” sa han.

«22 tusen mennesker dør hver dag på grunn av tobakksprodukter»

“Årlig økonomisk tap er 1,4 billioner dollar”

Dr. sa at tobakksprodukter er skadelige for både hjemmeøkonomien og landets økonomi. Foreleser Medlem Dirican sa: “I følge data fra Verdens helseorganisasjon er det totale økonomiske tapet på grunn av bruk av tobakksprodukter anslått til å være 1,4 billioner dollar årlig. “Disse kostnadene vil fortsette å øke hvert år,” sa han.

Miljøskader

Dr. uttalte at i tillegg til skade på menneskers helse, forårsaker tobakksbruk også mye skade på planeten vår. Foreleser Medlem Dirican sa: “Skoger blir ødelagt for tobakksdyrking, produktive landbruksområder blir skadet og vannressurser forbrukes. Giftig avfall fra tobakksprodukter forårsaker skade på disse begrensede og verdifulle ressursene. “2 millioner tonn emballasjeavfall for tobakksprodukter som genereres hvert år, skader miljøet,” sa han.

Dr. Foreleser Medlem Adem Dirican

“3,7 liter vann forbrukes for å dyrke en enkelt sigaretttobakk.”

Han understreker at tobakksproduksjon krever mer vannforbruk enn mange landbruksprodukter, sier Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Omtrent 3,7 liter vann brukes til dyrking, produksjon og transport av en enkelt sigaretttobakk. Tobakksindustrien forårsaker omtrent 22 milliarder tonn vannforbruk i verden hvert år. Sigarettsneiper er det mest kasserte avfallet på verdensbasis. Hvert år genereres 4,5 billioner sigarettsneipavfall i verden. Mange farlige kjemikalier som finnes i sigarettsneiper og elektronisk sigarettavfall lekker ut i vann og jord og skader naturen. I tillegg forårsaker tobakksindustrien klimagassutslipp tilsvarende 84 millioner tonn karbondioksid per år. Tobakksrøyk forårsaker en høyere grad av partikkelutslipp enn dieseleksos, øker luftforurensning og skader økosystemet. “Kort sagt, tobakksindustrien forgifter planeten vår så vel som mennesker,” sa han.

Tobakksindustriens rolle

Han sier at den viktigste aktøren i tobakkstrusselen er tobakksindustrien, sier Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Tobakksselskaper introduserer tobakksvariantene de produserer for samfunnet med en oppfatning av “nye” og utfører aktiviteter som spesielt retter seg mot barn og unge kvinner. “Selv om omfanget av bruk og handelsvolum i vårt land ikke er kjent med sikkerhet, markedsføres elektroniske sigaretter og røykfrie tobakksprodukter, som er i ferd med å bli raskt utbredt i verden, av tobakksindustrien ved å gi villedende informasjon om at de er harmløs, uskyldig og har røykeavvenningsegenskaper,” sa han.
Dr. sa at innsats for å beskytte menneskers helse, så vel som planeten vi lever på, er ekstremt verdifulle. Foreleser Medlem Dirican uttalte: “Av denne grunn er det viktig å kjempe mot bruken av alle typer tobakksprodukter.”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

Empati match mellom helsepersonell og Medical Park Samsun Disabled Forces

VM Medical Park Samsun Hospital arrangerte en empati-fotballkamp med spillerne i Medical Park Samsun Disabled Power for å øke bevisstheten i anledning funksjonshemmingsuken.

I kampen som ble holdt på Doğu Park Haluk Ulusoy kunstgressbane møtte ansatte i VM Medical Park Samsun Hospital og funksjonshemmede spillere i Medical Park Samsun hverandre. I kampen inkluderte helsepersonellteamet Specialist, en av legene ved VM Medical Park Samsun Hospital. Dr. Erdal Hancıoğlu, spesialist. Dt. Mustafa Ay, Dt. Ataben Efe Çelik og Dt. Burhan Kaan Bafra, Corporate Promotion Regional Manager Güven Erol, Guest Services Manager Enes Mızıkacı var til stede. Sykehusansatte og gjester fulgte den spennende kampen tett.

VM Medical Park Samsun Hospital overlege Dr. Dawn Aygul

“Funksjonshemmede skal ikke isoleres fra samfunnet”

VM Medical Park Samsun Hospital overlege Dr. Şafak Aygül understreket at funksjonshemming aldri bør ses på som en defekt som påvirker det sosiale livet eller forstyrrer samfunnets integritet. Dr. Aygül sa: “Det er veldig viktig at funksjonshemmede individer ikke er isolert fra samfunnet. Vi er forpliktet til å sikre denne integriteten og skape denne bevisstheten. For å øke denne bevisstheten, arrangerte vi en empatikamp i dag med deltagelse av Medical Park Samsun Disabled. Kraftspillere og helsepersonell Vi takker dem for deres deltakelse. La oss ikke glemme at funksjonshemming bare er i våre hjerter.

«Det er veldig viktig å øke bevisstheten i samfunnet»

Medical Park Samsun Disabled Power Club-president İlhan Elmalı sa: “Vi bør alltid forbedre oss selv og spille en aktiv rolle. Funksjonshemmede individer bør integreres med samfunnet. Det er veldig viktig å øke offentlig bevissthet om dette problemet, i denne sammenhengen, både sykehuset som har signert et slikt bevisstgjøringsarrangement og laget vi møtte i kampen “Vi takker legene våre,” sa han.

Empati match mellom helsepersonell og Medical Park Samsun Disabled Forces

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Unødvendig bruk av antibiotika hos barn kan være farlig”

Spesialist for barnehelse og sykdommer Dr. delte informasjon om risikoen ved økende antibiotikabruk hos barn. Foreleser Medlem Emel Şen sa: “Studier viser at antibiotika brukt i de første 1000 dagene av livet øker risikoen for allergiske sykdommer, oppmerksomhetssvikt, taleforstyrrelser, psykiske funksjonshemninger og hørselsforstyrrelser hos barn.”

Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Pediatrics Clinic. Foreleser Medlemmet Emel Şen advarte om effektene av antibiotikabruk på barn.
Dr. påpekte at landet vårt rangerer først i verden når det gjelder antibiotikaforbruk med 42,2 prosent. Foreleser Medlem Emel Şen sa: “Det er ingen nye antibiotika utviklet de siste årene, og verden står overfor en raskt økende antibiotikaresistens. Det er betydelige fremskritt innen diagnose og behandling. “Organtransplantasjoner, intensivtjenester og medisiner som brukes i kreftbehandling er vellykkede, men dessverre, på grunn av antibiotikaresistens, kan vi miste våre kjære som følge av en bakteriell sykdom som utvikler seg under disse behandlingene,” sa han.

Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Pediatrics Clinic. Foreleser Medlem Emel Şen

“Morsmelk beskytter barn mot infeksjon”

Påpeker at studier viser at antibiotika brukt i de første 1000 dagene av livet øker risikoen for allergiske sykdommer, oppmerksomhetssvikt, taleforstyrrelser, psykiske funksjonshemninger og hørselsvansker hos barn. Foreleser Medlem Emel Şen sa: “De fleste sykdommene som sees i barndommen er virusinfeksjoner, som forkjølelse, influensa, bronkiolitt og diaré. Antibiotikabehandling i denne perioden er unødvendig og til og med skadelig på lang sikt. “Amming og økt følsomhet for barnevaksiner beskytter barna våre mot sykdommer og død forårsaket av infeksjonssykdommer,” sa han.

Dr. Foreleser Medlem Emel Şen

“Det kan være bivirkninger som pustevansker og hjertebank.”

Han sier at antibiotika er medisiner som brukes til å behandle bakterielle infeksjoner, sier Dr. Foreleser Medlem Şen delte følgende informasjon:
«Antibiotika bør brukes på den mest hensiktsmessige måten, i effektive doser, med optimale intervaller og i passende varighet. De vanligste bivirkningene av antibiotika er allergiske symptomer som kløe, utslett, pustevansker, hjertebank og fordøyelsessystemets bivirkninger som diaré, forstoppelse, kvalme, oppkast og magesmerter. Antibiotika kan ødelegge nyttige bakterier i tarmen sammen med skadelige bakterier og påvirke immuniteten negativt. “Vaginale lidelser kan også forekomme hos kvinner med noen antibiotikagrupper.”

“Unødvendig bruk av antibiotika hos barn kan være farlig”

“Det bør ikke brukes uten en leges anbefaling.”

Dr. uttalte at bruk av antibiotika uten resept uten leges anbefaling kan skade organer, spesielt nyrer og lever. Foreleser Medlem Şen sa: «Bortsett fra dette kan du bli utsatt for forskjellige bivirkninger, og unødvendige antibiotikabehandlinger kan føre til at bakterier blir resistente mot påfølgende behandlinger. Noen antibiotika kan samhandle med andre medisiner en person tar. Dette kan forårsake reaksjoner eller redusere effekten av noen av behandlingene. I tillegg kan forekomsten av bivirkninger øke. “Derfor, når et antibiotikum er foreskrevet til en person, bør personen informere legen om han tar andre medisiner,” sa han.

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Nærsynthetsalarm i generasjon Z”

Eye Health and Diseases Specialist Op peker på at barn som ser på digitale skjermer i lang tid kan forårsake nærsynthet. Dr. Aziz Çil: «Å bruke mobiltelefoner og nettbrett i lange timer i tidlig alder kan forårsake nærsynthet. “Særlig under pandemien har utvidelsen av fjernundervisningsperioder og økt bruk av datamaskiner og mobiltelefoner hjemme ført til en rask økning i graden av nærsynthet hos barn og fremveksten av nye nærsynte individer,” sa han.
VM Medical Park Samsun sykehus, øyehelse- og sykdommerspesialist Op. Dr. Aziz Çil ga informasjon om nærsynthet hos barn. Om at nærsynthet er en øyelidelse kjent som manglende evne til å se langt unna godt, Op. Dr. Çil sa: “De siste årene, med endringen i levekår og vaner, er det oftere møtt i barndommen.”

VM Medical Park Samsun sykehus, øyehelse- og sykdommerspesialist Op. Dr. Aziz Çil

“Genetisk predisposisjon kan forårsake”

Omhandler faktorene som forårsaker nærsynthet, Op. Dr. “Forekomsten av nærsynthet er høyere hvis foreldre eller nære slektninger har nærsynthet. Bruk av mobiltelefoner og nettbrett i lange timer i tidlig alder kan forårsake nærsynthet. “Spesielt under pandemien har utvidelsen av fjernundervisningsperioder og økt bruk av datamaskiner og mobiltelefoner hjemme ført til en rask økning i graden av nærsynthet hos barn og fremveksten av nye nærsynte individer,” sa han.

Spesialist for øyehelse og sykdommer Op. Dr. Aziz Çil

“Progresjonen av nærsynthet bør bremses så mye som mulig”

Op. sier at nærsynthet vanligvis begynner i barneskolealder og utvikler seg til fylte 20 år. Dr. Çil sa: “Det er ikke mulig for nærsynthet å gå tilbake. Personer med høy grad av nærsynthet kan også utvikle andre øyesykdommer som glaukom, retinal tårer og retinal degenerasjon. I noen tilfeller kan laserbehandling av svært høye grader av nærsynthet ikke være mulig. Derfor er det viktig å bremse utviklingen av nærsynthet så mye som mulig. Spesiallinser, briller og noen øyedråper kan brukes til dette formålet. I tillegg er det viktig å beskytte barn mot unødvendig belastning på øynene. Spesielt bør lange perioder ikke tilbringes foran en mobiltelefon eller datamaskin. “Siste forskning viser at aktiviteter spesielt utendørs og dra nytte av mye sollys reduserer utviklingen av nærsynthet,” sa han.

“Det bør sjekkes hver 6. måned”

Understreker at periodiske kontroller ikke bør neglisjeres og visuelle plager ikke bør ignoreres hos barn, Op. Dr. Çil sa: “Hvis nærsynthet oppdages, er det viktig å sjekke det hver sjette måned. “Når rask fremgang observeres, bør intervensjon gjøres med spesielle glass og dråper,” sa han.

“Nærsynthetsalarm i generasjon Z”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

VM Medisinske Park og Liv Sykehus Samsun Sykehus er på helsetoppmøtet

‘Ikiztepe Health Summit’ organisert av Anatolian Lions Businessmen Association (ASKON) Samsun Branch startet med intens deltakelse. Liv Hospital Samsun og VM Medical Park Samsun Hospitals deltok også på İkiztepe Health Summit.

‘2.’ vil vare 3 dager i Samsun. ‘International İkiztepe Health Summit’ ble holdt. Den tyrkiske helsesektoren ble vist frem på toppmøtet hvor mer enn 200 utenlandske innkjøpsdelegasjoner deltok. På toppmøtet, som vakte stor interesse fra lokale og utenlandske helseinstitusjoner, var det vanlige kravet fra helsemiljøet «direktefly til Samsun».

VM Medisinske Park og Liv Sykehus Samsun Sykehus er på helsetoppmøtet

“Samsun er en av de viktigste helsebyene i Tyrkia”

Som sier at Samsun er en av de viktigste helsebyene i Tyrkia, sier VM Medical Park Samsun Hospital Regional Coordinator Dr. Hakan Özcan uttalte at det andre İkiztepe Health Summit ble holdt på internasjonalt nivå og sa: “Som VM Medical Park Samsun og Liv Hospital Samsun sykehus var vi blant de ledende institusjonene som eksporterte helsetjenester i Tyrkia i 2023 i arrangementet organisert under ledelse av ASKON og med støtte fra handelsdepartementet. Vi er også leder for institusjonene som leverer helseturismetjenester i regionen streber etter å gjøre Samsun til hovedsenteret for helseturisme i Tyrkia “Jeg håper det vil være til fordel for helsevesenet,” sa han.

VM Medisinske Park og Liv Sykehus Samsun Sykehus er på helsetoppmøtet

Et stolt toppmøte for Samsun

Liv sykehus Samsun daglig leder Dr. Mustafa Şen sa: “I år arrangeres et toppmøte med høy deltakelse. Det er en organisasjon som vil gjøre Samsun stolt. Samsun er virkelig en helseby. I denne forbindelse er det svært viktig å ha et slikt toppmøte i byen vår både for helseinstitusjoner og for Samsun Dette toppmøtet er vår Samsun.» «Det vil gi veldig gode resultater for oss,» sa han.

 

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Husstøvmidd kan utløse astma”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

Brystsykdomsspesialist Dr. uttalte at astma og andre allergiske sykdommer øker i vårt land så vel som over hele verden. Foreleser Medlem Dirican sa: “Det er anslått at omtrent 5 millioner mennesker i Tyrkia og 300 millioner mennesker rundt om i verden har astma. Astma er en av de vanligste kroniske sykdommene hos barn. Følsomhet for allergener som husstøvmidd, pollen, flass fra dyr, muggsopp og kakerlakker er svært vanlig hos pasienter med astma. “Yrkeskjemikalier eller allergener, miljøendringer, sterke lukter og emosjonelle faktorer utløser også astma,” sa han.

 

VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Specialist Dr. Foreleser Medlemmet Adem Dirican kom med uttalelser om astma i anledning Verdens astmadag.

VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Specialist Dr. Foreleser Medlem Adem Dirican

Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Det er anslått at omtrent 5 millioner mennesker i Tyrkia og 300 millioner mennesker rundt om i verden har astma. Astma er en av de vanligste kroniske sykdommene hos barn. Astma oppstår på grunn av genetisk disposisjon og miljøfaktorer. Barn av foreldre med allergiske sykdommer øker også risikoen for å utvikle astma. Sigarettrøyk, luftforurensning og spisevaner er effektive i utviklingen av astma. Følsomhet for allergener som husstøvmidd, pollen, flass fra dyr, muggsopp og kakerlakker er svært vanlig hos pasienter med astma. “Yrkeskjemikalier eller allergener, miljøendringer, sterke lukter og emosjonelle faktorer utløser også astma,” sa han.

“Vokt deg for disse angrepene”

Når han snakker om plagene som kan sees ved astma, sier Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Bronkial astma er preget av tilbakevendende hvesing og tungpusteanfall, kortpustethet eller hosteanfall som våkner fra søvnen. Klager øker under trening, påvirker det sosiale livet og kan forårsake psykiske problemer. Selv om det ikke er vanlig, kan det noen ganger føre til sykehusinnleggelse og død av pasienter. “Av alle disse grunnene er astma en viktig sykdom som bør tas på alvor, følges opp og behandles godt,” sa han.

Husstøvmidd kan utløse astma

“Utdanning er grunnlaget for astmabehandling”

Dr. sa at grunnlaget for astmabehandling er utdanning. Foreleser Medlem Dirican sa: «I opplæringen blir pasienten informert om sykdommen, og pasienten bør forklares i detalj og praktisk hvordan og på hvilken måte astmamedisiner skal brukes. Det er viktig å beskytte en pasient med allergi mot allergener, forhindre eksponering for sigarettrøyk, få influensavaksine hvert år, unngå overvekt og bruke medisiner regelmessig og riktig. De fleste legemidlene som brukes i behandlingen av astma tas ved inhalasjon. Bruk av disse legemidlene med riktig teknikk er svært viktig for kontroll av sykdommen. Samfunnet og forvaltningen har et stort ansvar for å sikre at astmatiske pasienter kan leve livet sitt komfortabelt. Prosjektet røykfritt luftrom og røykeforbudet som er iverksatt mange steder er et av de viktigste grepene i denne forbindelse. Som et resultat hindrer ikke astma pasienter i å leve livet slik de ønsker. De kan dykke i havet eller klatre i fjell; “Så lenge pasientene kjenner og håndterer sykdommene sine godt,” sa han.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

 

“Afrikas støv vil også påvirke Svartehavsregionen”

Spesialist i brystsykdommer advarer om at astma-, KOLS- og kreftpasienters eksponering for ørkenstøv kan forårsake plager som vil øke sykehusinnleggelser og sykehusinnleggelser. Dr. Şevket Özkaya sa: “Alle våre innbyggere som må ut i morgen må ta forholdsregler med en maske.”

“Afrikas støv vil også påvirke Svartehavsregionen”

Støvskyen som blåser fra Nord-Afrika, spesielt Samsun, vil påvirke landet vårt. Prof. fra VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Clinic. Dr. Şevket Özkaya advarte om afrikansk støv som vil påvirke Samsun og Svartehavsregionen tett.

Prof. fra VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Clinic. Dr. Şevket Özkaya

“Alle våre innbyggere som må gå ut i morgen bør bære en maske.”

Prof. Dr. Şevket Özkaya sa: “Når dette ørkenstøvet som kommer med varm luft kombineres med fuktighet, spesielt i Svartehavsregionen, vil det bevege seg nærmere jorden og vise sin effekt som gjørmeregn. “Borgere som inhalerer disse støvene har en risiko for øyeskade samt hoste, tett nese og kortpustethet,” sa han.

“Det kan være farligere for astma-, kols- og kreftpasienter”

Uttalte om at noen pasientgrupper kan være mer påvirket av ørkenstøv, sier prof. Dr. Şevket Özkaya sa: “Spesielt våre astma-, KOLS- og kreftpasienters eksponering for dette støvet gjennom innånding kan forårsake plager som vil øke sykehusinnleggelser og sykehusinnleggelser. Alle våre innbyggere som må ut i morgen må ta forholdsregler med maske. Barn og skolegående barn er i faresonen. De bør ikke gå ut i hagen i pauser under støvstorm. Astma- og KOLS-pasienter kan oppleve kortpustethet. De skal ikke gå ut så mye som mulig. “Hos kreftpasienter kan de ha hoste fordi kroppens motstand er lav, og de bør være mer forsiktige,” sa han.

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

 

 

SAMSUNSPORLU KAAN GÜLÇİÇEK HAR OPERERT PÅ VM MEDICAL PARK SAMSUN HOSPITAL

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

Yılport Samsunspor U17 Team-spiller Kaan Gülçiçek  ble frisk igjen med den vellykkede operasjonen utført ved VM Medical Park Samsun Hospital.

SAMSUNSPORLU KAAN GÜLÇİÇEK HAR OPERERT PÅ VM MEDICAL PARK SAMSUN HOSPITAL

Yılport Samsunspor U17 Team-spiller Kaan Gülçiçek ble operert for reparasjon av fremre korsbånd ved VM Medical Park Samsun Hospital. Operasjonen ble utført av Ortopedi og Traumatologisk Klinikk. Dr. Fremført av Atakan Telatar. Etter den vellykkede operasjonen ble spilleren ført til rommet sitt for å hvile og ble utskrevet.

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Forsinkelse i diagnose og behandling av hemofili kan forårsake alvorlig blødning.”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

Pediatrisk hematologi og onkologispesialist Dr. advarer om hemofilisykdom. Mustafa Bilici sa: “Blødersykdom er en genetisk arvelig blødningssykdom. Langvarig blødning kan forekomme fra nyfødtperioden og utover hos pasienter med alvorlig hemofili (navle, etter omskjæring, ved blodprøvetakingssteder), mens blødning kan oppstå etter traumer eller kirurgiske inngrep hos milde pasienter. Diagnose bør stilles gjennom blodprøver og pasientens anamnese, og behandlingen bør startes raskt. “Hvis det er en forsinkelse i diagnosen eller hvis behandlingen av den diagnostiserte pasienten er forsinket, kan det oppstå alvorlig blødning.” sa.

Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus, Pediatrisk hematologi og onkologisk klinikk. Dr. Mustafa Bilici ga informasjon om verdens hemofilidag 17. april.

“Jenter er bærere, gutter er pasienter”

Sier at hemofili er en livslang, genetisk arvelig, kronisk blødningssykdom, sa spesialist. Dr. Bilici sa: «Når det oppstår blødninger i kroppen av en eller annen grunn, utvikler det seg skade i karveggen, blodplateceller, som vi kaller blodplater, kommer til disse skadede områdene og danner klynger, mens karene i blødningsområdet krymper. Etter at denne innledende kontrollen av blødningen er oppnådd, konsentreres “koagulasjonsfaktorer” i blødningsområdet og blødningen bringes under kontroll. Hemofili sykdom oppstår som et resultat av medfødt mangel på koagulasjonsfaktorer. Hemofili A i faktor 8-mangel; “Hamofili B-sykdom oppstår ved faktor 9-mangel,” sa han.

Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus Barnehematologisk og onkologisk klinikk. Dr. Mustafa Bilici
Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus Barnehematologisk og onkologisk klinikk. Dr. Mustafa Bilici

Spesialist påpeker at mange andre faktormangler også kan sees. Dr. Bilici sa: “På grunn av arvemønsteret blir mødre og døtre bærere og sønner blir syke. “I svært sjeldne tilfeller kan jenter også bli syke som følge av utvikling av mutasjoner,” sa han.

“En blodprøve bør tas”

Spesialisten sa at hemofili er en viktig sykdom. Dr. Bilici, “Haemophilia disease; Det er en viktig sykdom fordi medikamentene som brukes er dyre, behandlingen er vanskelig etter at blødninger oppstår, det krever en tverrfaglig tilnærming (ortopedi, fysioterapi, radiologi, erfarne sykepleiere og fysioterapeuter, psykologisk støtte) og sykdommen varer livet ut. I tilfeller hvor det er mistanke om blødningshistorie, måles faktornivåene ved blodprøve. Faktor 8/9-nivå: Tilfeller mellom 5 prosent og 40 prosent klassifiseres som mild hemofili, tilfeller mellom 1 prosent og 5 prosent klassifiseres som moderat hemofili, og tilfeller mindre enn 1 prosent er klassifisert som alvorlig hemofili. Spontan blødning er sjelden sett hos pasienter med mild hemofili, det er for det meste diagnostisert ved blødning etter kirurgiske inngrep eller etter et alvorlig traume. Ved moderat og alvorlig hemofili kan blødninger oppstå fra spedbarnsalderen. “Navleblødning, intramuskulær hevelse på vaksinasjonssteder, blåmerker ved blodprøver og blødninger etter omskjæring kan forekomme,” sa han.

Spesialist Dr. Mustafa Bilici
Spesialist Dr. Mustafa Bilici

“Hvis diagnosen stilles sent, kan det oppstå alvorlig blødning.”

Snakker om diagnoseprosessen, spesialist. Dr. Bilici sa: “Langvarig navleblødning, intramuskulær blødning ved vaksinasjonssteder, blåmerker ved blodprøvetakingssteder og blødninger etter omskjæring kan forekomme. Babyer kan ha hevelser i leddene under krypeperioden, blødende tannkjøtt når de får tenner, og blødninger hvor som helst (intrakranielt, intraabdominalt, avføring, urinveier, etc.) etter traumer. Spesielt hos pasienter med alvorlig hemofili kan alvorlig blødning oppstå hvis det er en forsinkelse i diagnosen eller hvis behandlingen av den diagnostiserte pasienten er forsinket. I barndom og voksen alder kan blødninger og ortopediske skader oppstå hovedsakelig i ledd som ankler, knær og albuer. “Etter at et ledd er skadet hos disse pasientene, er det stor risiko for å utvikle tilbakevendende blødninger i samme ledd. Disse leddene kalles målledd,” sa han.

“Prioriteten i behandlingen er å forhindre utvikling av blødning.”

Berøring av behandlingsalternativene, spesialist. Dr. Bilici delte følgende informasjon:

Spesialist Dr. Mustafa Bilici
Forsinkelse i diagnose og behandling av hemofili kan forårsake alvorlig blødning.

“Målet med behandlingen er primært å forhindre utvikling av blødning, å kontrollere blødninger ved å ta i bruk faktorbehandlinger så raskt som mulig når blødning oppstår, å gjenvinne leddhelsen med ortopediske kirurgiske inngrep i nærvær av leddskade/invaliditet, for å beskytte leddet med passende fysioterapi og for å styrke de aktuelle musklene. Beskyttende faktorbehandlinger (profylakse) påføres 2-3 ganger i uken for å forhindre blødning. Vi anbefaler spesielt at tunge idrettsaktiviteter utføres etter faktorprofylakse. Hvis pasienten utvikler blødning og behandlingen forsinkes; Blødning vil være vanskeligere å kontrollere og flere faktormedisiner vil bli brukt. Faktormedisiner betales innenfor rammen av SSI, men mer blødning betyr mer kostnad. Blødning bør holdes under kontroll, med tanke på økonomien i landet vårt så vel som pasientens helse. Genterapi, som kurerer sykdommen (kan brukes på noen utvalgte pasienter), og faktorterapi, som påføres subkutant en gang i uken, betales ennå ikke innenfor rammen av vårt lands trygdeinstitusjon. “Utdanning av pasienter og familier er av stor betydning for best mulig anvendelse av eksisterende behandlinger.”

 

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Varicocele øker risikoen for infertilitet hos menn”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.


Dr. Foreleser Medlem Abdullah Açıkgöz sa: “Varicocele, en av de vanligste årsakene til mannlig infertilitet, er en korrigerbar tilstand. “Mens det sees med en hastighet på omtrent 15-20 prosent i den generelle befolkningen i voksen alder, oppdages varicocele hos 25-40 prosent av menn som undersøkes for infertilitet,” sa han.

VM Medical Park Samsun Hospital Urologispesialist Dr. Foreleser Medlem Abdullah Açıkgöz ga informasjon om varicocele. Dr. sa at varicocele kan sees hos 60 prosent av menn som har fått barn og ønsker å få barn igjen. Foreleser Medlem Açıkgöz sa: “Varicocele kan svekke sædkvaliteten, påvirke testosteronproduksjonen negativt, og også skape en følelse av smerte og fylde i testikkelen. Varicocele ble oppdaget hos 25 prosent av mennene med unormal spermanalyse og klager over infertilitet. “Klinisk er varicocele oftest sett på venstre side (75-95 prosent).”

Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus urologisk klinikk. Foreleser Medlem Abdullah Açıkgöz
Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus urologisk klinikk. Foreleser Medlem Abdullah Açıkgöz

“Smerte i testiklene etter fysiske aktiviteter kan være et tegn på varicocele.”

Når han snakker om symptomene på varicocele, sier Dr. Foreleser Medlem Açıkgöz sa: “Hevelse, hevelse og smerte i testikkelen kan observeres. Over tid kan forstørrelsen av venene bli synlig fra utsiden og kan få et utseende som ligner på åreknuter i bena. Symptomer på varicocele inkluderer hevelse i testiklene, samt svette og en følelse av varme. “I sjeldne tilfeller kan testikkelkrymping forekomme,” sa han.

“Kan forstås av forsiktige mennesker”

Dr. opplyser at varicocele kan bli lagt merke til av nøye undersøkere på grunn av uregelmessigheter, hevelse eller smerter på testikkelen. Foreleser Medlem Açıkgöz sa: “Varicocele blir vanligvis diagnostisert under undersøkelse hos personer som søker til en lege med klager på infertilitet. “Hvis smerte oppstår etter situasjoner som krever innsats, som å stå lenge, sport eller seksuell aktivitet, kan dette også være tegn på varicocele,” sa han.

Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus urologisk klinikk. Foreleser Medlem Abdullah Açıkgöz
Dr. Foreleser Medlem Abdullah Açıkgöz

Diagnose og evalueringsprosess

Understreker at den viktigste metoden for å diagnostisere varicocele er en undersøkelse av en erfaren urolog, Dr. Foreleser Medlem Açıkgöz sa: “Undersøkelsen gjøres vanligvis stående. “Fysisk undersøkelse er den mest verdifulle metoden,” sa han.

Dr. uttalte at varicocele diagnostisert som følge av undersøkelsen er delt inn i tre grader. Foreleser Medlemmet Açıkgöz delte følgende informasjon:

«Karakter 1: Det er den mildeste graden. Ved en poliklinisk undersøkelse kan årer bare merkes ved manøvrer som hoste eller anstrengelser.

Karakter 2: Det er moderat. Ved en poliklinisk undersøkelse er det utvidede årer som kan merkes uten at det er behov for å øke det intraabdominale trykket.

Grad 3: Det er den alvorligste graden. Åreknuter er synlige på foten. “De kan føles for hånd, spesielt i situasjoner som øker det intraabdominale trykket.”

Dr. sa at det andre trinnet i diagnosen er scrotal color Doppler ultralydundersøkelse, som utføres i tilfeller der fysisk undersøkelse blir vanskelig. Foreleser Medlem Açıkgöz sa: “Med denne undersøkelsen kan faktorer som diameteren til de berørte karene, hvorvidt blodet kommer tilbake og testikkelvolumet bestemmes. Subklinisk varicocele er navnet gitt til varicocele som ikke kan oppdages under fysisk undersøkelse, men diagnostiseres ved radiologiske metoder. “Effekten av behandling av subklinisk varicocele på spermparametere og graviditetsrater er ikke definitivt bevist,” sa han.

I hvilke tilfeller bør varicocele behandles?

For å forklare i hvilke tilfeller varicocele bør behandles, sier Dr. Foreleser Medlem Açıkgöz: “Det er en håndgripelig varicocele, paret har en kjent klage på infertilitet, den kvinnelige partnerens fertilitet er normal eller det er en potensielt korrigerbar årsak til infertilitet, den mannlige partneren har en eller flere unormale spermparametere (forverring av sædceller , motilitet eller morfologi) eller sæd “Den har funksjonstester,” sa han.

Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus urologisk klinikk. Foreleser Medlem Abdullah Açıkgöz
“Varicocele øker risikoen for infertilitet hos menn”

“Restitusjonsraten er høyere ved mikrokirurgisk varicocele-kirurgi”

Dr. opplyser at den mest effektive kjente metoden i behandlingen av varicocele er kirurgisk behandling. Foreleser Medlem Açıkgöz sa: “Den mest aksepterte behandlingsmetoden i verden for pasienter hvis varicocele-sykdom er besluttet å bli korrigert ved kirurgi, er mikrokirurgisk (mikroskopisk) varicocele-kirurgi. Ved hjelp av et operasjonsmikroskop med forstørrelser opptil 15 ganger ses vaskulære strukturer bedre og venøse strukturer som må elimineres på grunn av nedsatt blodstrøm renses. Arteriene, lymfekarene og sædkanalene som bringer blod til testiklene er bevart. Med denne metoden er komplikasjonsrater som varicocele-residiv, arteriell skade og postoperativ hydrocele-dannelse (væskeansamling i testikkelen) lavest, og postoperativ forbedring av spermparametre og graviditetsrater er høyere enn andre metoder. Etter varicocelectomi-operasjon kan daglig arbeid gjøres hjemme etter 1 hviledag. “Seksuell aktivering er tillatt etter 1-2 uker, og tungt arbeid og sportsaktiviteter er tillatt etter 2-4 uker,” sa han.

 

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

Tips for sunn mat til Ramadan-ferien

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

Kostholdsekspert Sena Pekşen, som ga ernæringsanbefalinger for Ramadan-ferien, sa: “Frokostrutinen bør ikke forstyrres i ferier. “Det er viktig å starte dagen med en sunn frokost som brød laget av fullkornshvetemel, grønnsaker, kokte egg og ostevarianter,” sa han.

VM Medical Park Samsun sykehus Ernærings- og kostholdsspesialist Dyt. Sena Pekşen ga informasjon om Ramadan-ferien. Dyt. Sena Pekşen sa: “Ramadan-ferie inkluderer ulike tradisjonelle praksiser som å samle familie og venner, tilberede spesielle måltider og dekke rike bord.”

“Gjør sunne valg for feriefrokost”

Dyt uttalte at familiefrokost er uunnværlig for de fleste familier den første dagen i ferien. Sena Pekşen sa: “Det er mange varianter og porsjoner for feriefrokoster. Imidlertid kan frokostbord som inneholder steking, steking, bakverk og desserter være skadelig, spesielt for personer med helseproblemer, fordøyelsesproblemer og eldre personer. Frokostrutinen bør ikke forstyrres i ferier. “Det er viktig å starte dagen med en sunn frokost som brød laget av fullkornshvetemel, grønnsaker, kokte egg og ostevarianter,” sa han.

Dyt fra VM Medical Park Samsun Hospital Nutrition and Diet Clinic. Sena Pekşen
Dyt fra VM Medical Park Samsun Hospital Nutrition and Diet Clinic. Sena Pekşen

 “Vær moderat i søtforbruket ditt”

Dyt understreket at Ramadan-høytiden også er svært viktig med tanke på dessertforbruk. Pekşen sa: “Desserttilbud kan inkludere tradisjonelle desserter som baklava, tyrkisk glede og halva. Imidlertid bør oppmerksomhet rettes mot søtt forbruk, med tanke på en sunn ernæringsbalanse. “Det er viktig å spise søtsaker med måte, fordi desserter som inneholder store mengder sukker kan få blodsukkeret til å stige raskt og deretter falle,” sa han.

“Foretrekk melkedesserter i stedet for sorbetdesserter.”

Dyt understreker at det er viktig å velge desserter laget av kvalitet og naturlige ingredienser, hvis mulig. Pekşen fortsatte som følger:

“Desserter som er hjemmelagde eller kjøpt fra pålitelige konditorier er generelt sunnere. Å spise små porsjoner i stedet for store porsjoner kan bidra til å holde dessertforbruket under kontroll. Selv et lite stykke dessert kan være nok til å tilfredsstille deg og hindre deg i å overdrive. Å velge sunne desserter under Ramadan kan hjelpe deg med å håndtere søttsug samtidig som du opprettholder ernæringsbalansen. “I stedet for sorbet eller stekte desserter kan tørket frukt, melkedesserter (f.eks. rispudding) eller sunne alternativer uten raffinert sukker foretrekkes.”

Dyt. Sena Pekşen
Dyt. Sena Pekşen

“Ikke forsøm å drikke 2-2,5 liter vann om dagen og fysisk aktivitet.”

Dyt understreker at et balansert kosthold er viktig mot tendensen til overspising, spesielt de første dagene av ferien. Pekşen sa: “Sammen med følelsen av sult forårsaket av faste, kan høy-kalori og store mengder mat inntatt om morgenen av ferien forårsake fordøyelsesproblemer og vektøkning. Det er veldig viktig å drikke nok vann i ferien. Du bør passe på å innta 2-2,5 liter vann daglig. Prøv å delta i fysiske aktiviteter i løpet av ferien. “Aktiviteter som å gå, sykle eller trene kan hjelpe deg å forbrenne kalorier og bruke energi,” sa han.

Tips til sunn mat til Ramadan-festen. D21 Nyheter
Tips for sunn mat til Ramadan-ferien

Dyt uttalte at under Ramadan-festen er det viktig å være nøye med å innta søt og salt mat med måte og med måte, drikke nok vann og være nøye med å gjøre regelmessig fysisk aktivitet. Pekşen sa: “Disse tiltakene kan bidra til å beskytte generell helse under og etter ferien.”

 

 

 

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Risikoen for kjemisk graviditet bør tas i betraktning i de første 5 ukene av svangerskapet.”

In Vitro Fertilization Treatment Specialist Opgir at kjemisk graviditet er en tidlig spontanabort som oppstår før den femte uken av svangerskapet. Muhterem Akdeniz sa: “Lave progesteronnivåer har blitt oppdaget hos kvinner med kjemiske graviditeter. Derfor kan behandlinger som progesterontilskudd brukes til å forebygge eller behandle kjemiske graviditeter.”

VM Medical Park Samsun Hospital In Vitro Fertilization Specialist Op. Dr. Muhterem Akdeniz kom med uttalelser om kjemisk graviditet. Kysse. Dr. Akdeniz sa: “Kemisk graviditet er en tidlig spontanabort som oppstår før den femte uken av svangerskapet. Selv om embryoet har fullført oocyttbefruktning, kan det ikke sette seg helt i livmoren og utviklingen stopper. Denne situasjonen kalles biokjemisk graviditet.” HAN.

Fra VM Medical Park Samsun Sykehus In Vitro Fertilization (In Vitro Fertilization) klinikk. Dr. Pastor Akdeniz
Fra VM Medical Park Samsun Sykehus In Vitro Fertilization (In Vitro Fertilization) klinikk. Dr. Pastor Akdeniz

“De oppsøker lege på grunn av menstruasjonsforsinkelse.”

Op sa at kvinner som opplever kjemisk graviditet vanligvis oppsøker lege på grunn av menstruasjonsforsinkelser og lave HCG-nivåer (humant choriongonadotropin). Dr. Akdeniz sa: “I tillegg kan det også observeres krampelignende smerter i mageområdet, lave positive graviditetstester og vaginal blødning. Disse blødningene ligner generelt sett på implantasjonsblødninger og symptomer som kvalme, tretthet eller svakhet kan oppstå. Det ses ikke som i normale svangerskap.” “Hormonnivåene er vanligvis lave under graviditeten,” sa han.

“Kvinner over 35 år bør følges nøye”

Som sier at kjemisk graviditet generelt er assosiert med kromosomavvik og bare dekker abnormitetene i den perioden, Op. “Derfor er det ikke nødvendig å ta spesielle forholdsregler for å forhindre kjemiske graviditeter. Men kvinner i alderen 35 år og over, kvinner med helseproblemer som skjoldbruskkjertelsykdom, diabetes eller koagulasjonsfaktorer, og pasienter med polycystisk ovariesyndrom må følges opp mer. ,” sa Akdeniz. “nært,” sa han.

Dr. Pastor Akdeniz
Dr. Muhterem Akdeniz: “Oppmerksomhet bør rettes mot risikoen for kjemisk graviditet i de første 5 ukene av svangerskapet”

“Kemisk graviditet regnes ikke som en spontanabort”

Påpeker at kjemisk graviditet ikke regnes som en spontanabort, Op. Dr. Akdeniz sa: “En kjemisk graviditet regnes ikke som en spontanabort, og blødningen fra en kvinne med en positiv graviditetstest kan ikke alltid være assosiert med en kjemisk graviditet. Det har blitt funnet at progesteronnivået er lavt hos kvinner som har en kjemisk graviditet. Derfor kan behandlinger som progesterontilskudd brukes til å forebygge eller behandle kjemiske graviditeter “Det er viktig å konsultere en lege for å lære mer om kjemisk graviditet og ta passende forholdsregler for en sunn graviditet.”

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Endometriose og endometriom (sjokoladecyste) kan sees hos 1 av 10 kvinner i reproduktiv alder.”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

Spesialist i gynekologi og obstetrikk Prof. Advarer om endometriose. Mehmet Bilge Çetinkaya sa: “Det sees hos omtrent 1 av 10 kvinner i reproduktiv alder. Den viktigste funksjonen i diagnosen er tilstedeværelsen av svært alvorlig smerte på den første dagen av menstruasjonen.”

 

VM Medical Park Samsun Hospital Gynekologi- og obstetrikkspesialist Prof. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya ga informasjon om endometriose og endometriom (sjokoladecyste).

Prof. Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya
Prof. Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya

Definere endometriose, Prof. Dr. Çetinkaya sa: “Vevet som dekker innsiden av livmoren, kalt endometrium, er utenfor livmoren, på et annet sted enn det burde være.” Mehmet Bilge Çetinkaya sa: “Det er sett hos omtrent 1 av 10 kvinner i reproduktiv alder. Det skaper blødende områder i områdene der det er lokalisert, for eksempel blødning og fall av endometrievevet i livmoren under menstruasjonsperioden. ” “Denne situasjonen fører til dannelse av kronisk betennelse, arrvev og adhesjoner i områder der det ikke er drenering og er strukturelt uegnet,” sa han.

 

“Dette er en genetisk disposisjon”

Prof. Han sa at det ikke er noen kjent årsak til sykdommen. Çetinkaya sa: “Det er mer vanlig hos kvinner hvis førstegradsslektninger, mor eller søster har endometriose. Den nåværende sykdommen kan utvikle seg under påvirkning av eggstokkhormoner. Den vanligste årsaken antas å være retrograd blødning fra rørene. Som menstruasjon blod, blir endometriet utstøtt inn i bukhulen samtidig.” “Det er en tilstand som kan sees hos 6 av 10 kvinner. Miljøfaktorer kan også spille en rolle i utviklingen av sykdommen,” sa han.

 

“Funnet i eggstokkene”

Endometriose sprer seg til peritonealoverflaten, sjokoladecyste lokalisert cystisk i eggstokkene, dyp endometriose lokalisert i dype vev, organer og nerver i bekkenet, adenomyose lokalisert i muskellaget i livmorveggen og ekstrapelvis endometriose lokalisert i fjerne områder utenfor livmor. Det kvinnelige bekkenet kan sees på forskjellige måter. . Det ses hovedsakelig i bukhinnen, eggstokkene, bakveggen i skjeden, urinblæren og tarmene. Sjelden kan det også sees i brysthulen, lungene og mellomgulvet. Derfor bør det betraktes som en systemisk sykdom,” sa han.

 

“Det er mest vanlig hos kvinner i fertil alder.”

Han uttalte at endometriose for det meste er en hormonrelatert sykdom, sier prof. “Det kan også forårsake ubehag i overgangsalderen, når hormonaktiviteten er svært lav i ungdomsårene, på grunn av dannelsen av arrvev eller effekten av sammenvoksninger som følge av selve sykdommen eller tidligere operasjoner,” sa han.

"Endometriose og endometriom (sjokoladecyste) kan sees hos 1 av 10 kvinner i reproduktiv alder."
“Endometriose og endometriom (sjokoladecyste) kan sees hos 1 av 10 kvinner i reproduktiv alder.”

“Smertefull menstruasjon er også blant symptomene”

 

Med henvisning til symptomene på endometriose, sier prof. Dr. Çetinkaya sa: “Smertefull menstruasjon, smertefull eggløsning, smerte under eller etter samleie, unormal blødning, kroniske bekkensmerter, tretthet og infertilitet. “Smerter som forstyrrer livskvaliteten og forårsaker tap. “Arbeid og makt kan påvirke kvinners fysiske, mentale og sosiale liv,” sa hun.

 

“Metoder som ultralyd og MR brukes i diagnoseprosessen.”

Når vi snakker om diagnoseprosessen, sa prof. Dr. Çetinkaya sa: “Kvinners bevisstløshet eller forveksling av symptomene med mange andre tilstander kan forlenge tiden fra man merker de første symptomene på sykdommen til diagnosen. Denne perioden kan ta år selv i eldre aldre. I utviklede land er de viktigste funnene ved diagnostisering er smerte på den første dagen av menstruasjonen og tilstedeværelsen av infertilitet.” Tilsvarende øker frekvensen av endometriose med dysmenoré (smertefull menstruasjon) og dyspareunia (smertefullt samleie), og endometriose bør huskes hos disse pasientene. En nøye fysisk og genital undersøkelse, ultralyd og andre bildebehandlingssystemer som MR er de viktigste metodene som hjelper til med diagnosen “Det bestemmes ved å avbilde lesjonene og undersøke vevsprøvene tatt under operasjonen,” sa han.

 

“Behandlingsalternativer”

Prof. sa at det ikke finnes noen definitiv behandling for endometriose. Dr. Çetinkaya sa, “Men, endometriose holdes under kontroll med medisinsk behandling og hormonell undertrykkelse. Kirurgisk behandling er effektiv for å fjerne endometriose foci og arrvev, selv om suksessraten avhenger av utbredelsen av sykdommen og kirurgens dyktighet.” , kommer sykdommen vanligvis tilbake etter operasjonen. “Det grunnleggende prinsippet i denne sykdommen er å unngå gjentatte operasjoner,” sa han.

 

“Det kan redusere symptomene på sykdommen under graviditet”

Med vekt på at symptomene på sykdommen kan reduseres under svangerskapet, sier prof. Dr. Çetinkaya sa: “Men det kurerer ikke sykdommen fullstendig. “Selv om fjerning av alle endometriose foci sammen med hysterektomi reduserer symptomene, er det ikke en definitiv behandling, og det har blitt rapportert at endometriose er sett hos noen kvinner hvis eggstokker er fjernet og som står igjen uten hormoner.”

Prof. Dr. Mehmet Bilge Cetinkaya
Prof. Dr. Mehmet Bilge Cetinkaya

“Risikoen for eggstokkreft er lav”

Understreker at selv om kvinner med endometriose antas å ha en høyere risiko for å utvikle eggstokkreft, er denne risikoen ganske lav, sier prof. Dr. Çetinkaya sa: “Det har blitt observert at spesielt store sjokoladecyster blir til kreft eller forblir i skyggen av kreft.”

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Bakteriell vaginal utflod kan føre til infertilitet”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles direkte til oss via e-post.

Gynekologi og obstetrikk spesialist Dr. sier at oppmerksomhet bør rettes mot bakterier kalt klamydia som forårsaker vaginal utflod hos kvinner. Fakultetsmedlem Naziye Gürkan sa: “Klamydia forårsaker rikelig utflod i skjeden. Det kan også forårsake infertilitet i de påfølgende årene ved å forårsake blokkering i rørene. Klamydia, gonoré, trichomoniasis, syfilis, HIV og genital herpes er blant de seksuelt overførbare sykdommene. Derfor, sa han, bør det behandles sammen med partneren.

VM Medical Park Samsun Hospital Gynekologi- og obstetrikkspesialist Dr. Foreleser Medlemmet Naziye Gürkan ga informasjon om vaginal utflod.
Legen uttalte at utflod fra skjeden er normalt fordi skjeden er naturlig våt. Fakultetsmedlem Naziye Gürkan sa: “Den har en litt sur struktur som vil forhindre infeksjoner. Fysiologisk utflod fra skjeden er gjennomsiktig, luktfri og av en størrelse som ikke forstyrrer kvinnen. Kilden er kjertlene ved inngangen til livmorhalsen og skjeden. Den inneholder også vaginalt epitelavfall.”

Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Foreleser Naziye Gürkan
Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Foreleser Naziye Gürkan

“Hvis det er en infeksjon, vil det være en vond lukt.”

Dr. uttalte at fuktighet oppnås i skjeden med deltakelse av celler som skilles ut fra skjedeveggen. Fakultetsmedlem Gürkan sa: “Vaginal fuktighet er en nødvendig betingelse for sunn seksualitet. Hvis utslippet skyldes infeksjon, vil det være farget og illeluktende. Purulente, gule og grønne rikelige utslipp er utslipp på grunn av infeksjon og krever behandling.” “Det forårsaker kløe, svie, smerte, hevelse og smerte,” sa han.
Dr. sier at fargen på utflod fra skjeden vil variere avhengig av om det er fysiologisk eller patologisk. Foreleser Medlem Naziye Gürkan sa: “Syrenivåer i skjeden, hormonelle endringer, p-piller og seksuell opphisselse som forårsaker gjennomsiktig utflod. Det er ingen vaginal klage i denne utfloden, og mengden er ikke nok til å fylle puten. “Patologiske utslipp kan være mørkegule, grå, grønne, tykke hvite, brune eller blandet med rødt blod,” sa han.

 

Typer vaginal utflod

Liste over typer vaginal utflod, Dr. Foreleser Medlem Gürkan;
“Cervikal utflod: Det oppstår to uker før mensen og ser ut som rå eggehvite. Det er vått og glatt, lukter ikke og klør ikke.
Brunt slim: Det signaliserer vanligvis begynnelsen eller slutten av menstruasjonen. Fargen har bare endret seg fordi den har vært i skjeden i mer enn en dag.”

Tykk, hvit og muggen utflod: Dette er ofte en vaginal gjærinfeksjon, også kjent som “candidiasis”. Det er ganske vanlig, forårsaket av en ubalanse av bakterier i florasystemet. Det kan oppstå som et resultat av diabetes, kjemoterapi og antibiotikabruk.
Kløende utflod: indikerer vanligvis en soppinfeksjon. Den ligner en hvit melkeaktig masse og er ofte ledsaget av svie og smerter i skjeden.

Fiskeluktende utflod: Dette indikerer ofte en infeksjon som kalles bakteriell vaginitt.
Fulluktende, skummende, grønn/gul/hvit utflod: Ofte et symptom på Trichomonas, en seksuelt overførbar infeksjon. Igjen, gul utflod som inneholder mye slim kan indikere gonoré (gonoré). “Det er viktig å kontrollere og behandle slike utslipp,” sa han.

Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Foreleser Naziye Gürkan
Dr. Pionermedlem Naziye Gürkan

“Det kan være en årsak til infertilitet”

Dr. sier at en annen faktor som forårsaker vaginal utflod er klamydia. Fakultetsmedlem Gürkan sa: “Det forårsaker overdreven utflod. Det kan også forårsake infertilitet i de påfølgende årene ved å forårsake blokkering i rørene. Klamydia, gonoré, trichomoniasis, syfilis, HIV og genital herpes er blant de seksuelt overførbare sykdommene. Derfor bør det behandles sammen med partneren “Hvis en tampong eller fremmedlegeme blir liggende i skjeden, kan det oppstå gult, blodig, illeluktende utflod.”

“Sår i livmorhalsen kan også være årsaken til utflod.”

Dr. Foreleser Medlem Gürkan sa: “Senere kan det bli lett blødning eller det kan bli blodig utflod. Det kan også være ledsaget av blødninger etter samleie. Utflod forårsaket av livmorhalssår forsvinner ikke med medisiner. Det blir bare bedre etter hvert som det helbreder.” “Det dukket opp som et resultat av behandling ved å fryse eller brenne såret,” sa han.

Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Foreleser Naziye Gürkan
bakteriell utslipp fra skjeden

“Det kan være en gulhvit utflod før den første menstruasjonen.”

Hvis en ung jente ikke har hatt sin første menstruasjon ennå, kan utflod fra skjeden bety at hun er i ferd med å få menstruasjon, sier legen. Fakultetsmedlem Gürkan sa: “Klebrig, gul-hvit utflod fra skjeden er ekstremt normalt hos jenter som ennå ikke har menstruert. Disse utflodene begynner i ungdomsårene, når kroppen begynner å forandre seg. Det er ingen grunn til bekymring.”

Vaginal utflodsbehandling

Legen opplyste at årsaken til utfloden ble fastslått gjennom detaljert gynekologisk undersøkelse, ultralyd og vaginal kulturanalyse før oppstart av utflodsbehandling. Foreleser Medlemmet Gürkan delte følgende informasjon:
«I henhold til testresultatene bestemmer legen hvilken medisin som skal gis og om antibiotika er nødvendig. Mens du planlegger behandlingen, kan partneren også gis behandling avhengig av årsaken til utfloden. I tillegg kan vaginale tabletter og kremer legges til orale medisiner. Etter behandlingen utføres kontrollanalyser for å følge med på om sykdommen er fullstendig helbredet. “For tiden brukte vaginale ACP-, PRP- og laserapplikasjoner er alternative behandlingsalternativer for tilbakevendende vaginale infeksjoner som ikke reagerer på behandlingen.”

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

Tidlig diagnose av hjerneslag redder liv

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News varsles til oss via direktereklame.
Nevrologispesialist Assoc. Prof. Ifølge Verdens helseorganisasjon får omtrent 15 millioner mennesker hjerneslag hvert år. Yakup Türkel sa: “Primære tiltak for å redusere risikoen for hjerneslag er blodtrykk, sukker- og kolesterolkontroll, redusert alkoholinntak, ikke røyking, sunn ernæring, fysisk aktivitet, trening og bruk av alle medisiner med legens råd.”

Tidlig diagnose av hjerneslag redder liv
Tidlig diagnose av hjerneslag redder liv

VM Medical Park Samsun Hospital Neurology Specialist Assoc. Dr. Yakup Türkel ga informasjon om hjerneslag.
Førsteamanuensisen sa at ifølge Verdens helseorganisasjon får omtrent 15 millioner mennesker hjerneslag hvert år. Prof. Problemet er et viktig skritt som kan redde liv. “Det er et stort ansvar å øke bevisstheten om denne vanlige gruppen av sykdommer og ta hensyn til å forbedre forebyggende og terapeutiske tiltak,” sa han.

Foreleser fra VM Medical Park Samsun sykehus nevrologisk klinikk. Dr. Yakup Turkel
Foreleser fra VM Medical Park Samsun sykehus nevrologisk klinikk. Dr. Yakup Turkel

“tegn på slagg”

Liste over slagsymptomer Assoc. Dr. Türkel sa: “Nummenhet og/eller tap av styrke i ansikt, arm og/eller ben på den ene siden av kroppen, forvirring eller problemer med å snakke og/eller forstå, vansker med å gå, svimmelhet, tap av balanse og koordinasjon, ensidig eller bilateralt synstap, alvorlig svimmelhet.” “Hvis disse symptomene dukker opp plutselig, bør du umiddelbart gå til nærmeste helseinstitusjon eller ringe 112,” sa han.

“Sunn ernæring er viktig”

Førsteamanuensis uttalte at den mest effektive metoden i slagbehandling er forebyggende tiltak som forhindrer slagdannelse. Dr. Türkel sa: “Å redusere risikoen for hjerneslag, blodtrykk, sukker- og kolesterolkontroll, redusere alkoholinntak, ikke røyke, sunn ernæring, fysisk aktivitet, trening og bruk av alle medisiner med råd fra en lege er prioritert. “Problemer som kan oppstå på lang sikt etter et hjerneslag er en prioritet for enkeltpersoner “Det bringer en alvorlig byrde for deres familier og samfunnet,” sa han.

Assoc. Dr. Yakup Turkel

“Forholdsregler bør tas mot slag i samfunnet”

Assoc. Dr. understreket at en av de viktigste faktorene i slagbehandling er rask tilgang til behandling. Dr. Türkel sa: “Derfor adopterer vi prinsippet om ‘tid er hjernen’. Hvert minutt som går betyr døden til millioner av celler i hjernen. Hvis en lam pasient blir innlagt på sykehus innen de første fire timene, og med tidlig intervensjon i en halv time kan én av 3 til 9 pasienter reddes, men denne gangen Hvis det ikke gis, dør pasienten ofte eller blir ufør fullt ut, mens 25 prosent bare har milde komplikasjoner “Vi trenger å øke bevisstheten og lære metoder for å bekjempe sykdommen,” sa han.

Kilde: Assoc Prof. fra VM Medical Park Samsun Hospital Neurology Clinic . Dr. Yakup Turkel

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Vårallergitilfellene øker i Tyrkia”

Lungelege Dr. påpeker at tilfeller av allergisk rhinitt øker i vårmånedene. Fakultetsmedlem Adem Dirican sa: “Det er en kronisk sykdom som forårsaker plager som rennende nese, tetthet, kløe og nysing. Allergisk rhinitt, som anslås å påvirke omtrent 20-40 prosent av verdens befolkning, er en sykdom som sees spesielt i vårt land Det er vanlig, påvirker livet negativt og er stadig vanligere i utviklingsland. .

Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Clinic. Fakultetsmedlem Adem Dirican
Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Clinic. Fakultetsmedlem Adem Dirican

VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Specialist Dr. Foreleser Medlem Adem Dirican ga informasjon om vårallergier.

Når det gjelder hva allergisk rhinitt er, sier Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Det er en kronisk sykdom som forårsaker plager som rennende nese, tetthet, kløe, nysing. Allergisk rhinitt anslås å påvirke omtrent 20-40 prosent av befolkningen. Det sees i verdensbefolkningen, spesielt i utviklet land og barn, og har en negativ innvirkning på livet “Det er en sykdom som blir stadig mer vanlig i utviklingsland. Studier utført i vårt land til nå viser at det har vært en alvorlig økning i forekomsten av allergisk rhinitt. 10 år,” sa han.

Vårallergitilfellene øker
Vårallergitilfellene øker

“Det kan oppstå i alle aldre”

Dr. uttalte at selv om allergisk rhinitt kan oppstå i alle aldre, er det oftest sett under overgangen fra barndom til voksen alder. Fakultetsmedlem Adem Dirican sa: “Halvparten av pasientene med allergisk rhinitt har en familiehistorie. Risikoen for å utvikle allergisk rhinitt er høyere hos barn hvis foreldre har allergisk rhinitt.”

“Pollen kan utløse vårallergier”

Foreleser Medlem Dirican sa: “De vanligste allergenene er tregress, ugresspollen, sopp og mugg. Trepollen, som forårsaker vårallergi, også kjent som høysnue, oppstår tidlig på våren, og gresspollen oppstår sent på våren. Om sommeren, pollen “De som blir utsatt for det begynner å oppleve ubehag i disse periodene,” sa han.

Dr. Foreleser Medlem Adem Dirican

“Tett nese oppstår”

Med henvisning til de vanligste symptomene på vårallergi, sier Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Nysing, tett nese, rennende nese, kløe, lukt- og smaksforstyrrelser, kløe på den myke ganen og hodepine observeres. I tillegg er tretthet, svakhet, ubehag, søvntendens, snorking på grunn av nesetetthet og forverring. i søvnkvaliteten kan også forekomme. Det viser seg at forverring av søvnkvalitet og symptomer på allergisk rhinitt påvirker arbeids- og skoleprestasjoner negativt.

Vårallergi er mer vanlig hos barn

Dr. uttalte at de kliniske funnene av allergisk rhinitt er svært vanlige, spesielt hos barn. Fakultetsmedlem Dirican sa: “Mange funn til fordel for allergisk rhinitt kan oppdages bare ved å se på ansiktet. Det vanligste symptomet på allergisk rhinitt hos barn er allergisk spredning. Allergisk salutt er ufrivillig pressing av nesetippen oppover. Den brukes med håndflaten for å lindre nasal kløe og lette pusten gjennom nesen.” etter en vedvarende tilstand som varer i to år “Hos voksne er den allergiske salutten erstattet av en grimase.”

“Diagnostisk prosess”

Når vi snakker om diagnoseprosessen, sier Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Diagnosen vårallergi kan vanligvis stilles med funn av fysiske undersøkelser og detaljert historie. Noen laboratorietester kan imidlertid være nødvendig for å bekrefte diagnosen eller stille en differensialdiagnose.” .
“Det er viktig å være beskyttet mot allergifremkallende stoffer”
Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Behandlingsgrunnlaget er basert på beskyttelse mot ansvarlige allergifremkallende stoffer. Pollenallergier er lettere å kontrollere fordi de er sesongbaserte og kan oppdages. Det er ikke lett å begrense pasientene bidra til å redusere polleneksponering.

“Medikamenter kan være å foretrekke”

Dr. uttalte at allergiske sykdommer først kontrolleres med medisiner etter at de begynner klinisk. Fakultetsmedlem Dirican sa: “Hvis medikamentell behandling er utilstrekkelig for å kontrollere symptomene eller hvis det er uønskede bivirkninger, hvis allergitestresultatene er kompatible og pasienten tilpasser seg, kan immunterapi, også kjent som vaksinebehandling, brukes. Hva er egenskaper som skiller immunterapi fra immunterapi. I motsetning til andre behandlingsmetoder for allergiske reaksjoner.” Han konkluderte med at det er det eneste behandlingsalternativet som kan endre det naturlige sykdomsforløpet: “I tilfeller hvor det ikke er respons på medisinsk behandling, er det enkelt kirurgiske prosedyrer kan utføres for å lindre tett nese.”

Kilde: Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Clinic. Fakultetsmedlem Adem Dirican

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Miljøfaktorer påvirker også epilepsi”

Barnenevrologispesialist Dr. Foreleser Medlem Hülya İnce sa: “Epilepsi kan ramme alle, uavhengig av etnisitet, kjønn eller alder. Det er imidlertid kjent at miljømessige og genetiske faktorer har innvirkning på sykdommen.”


Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Child Neurology Clinic. Foreleser Medlem Hülya İnce uttalte at epilepsi rammer omtrent 1 prosent av verdens befolkning og er også kjent som “epilepsi” blant publikum.

“Dette skjer uten triggerfaktorer.”

Dr. Foreleser Medlem İnce sa: “Epilepsi manifesterer seg med intermitterende angrep forårsaket av unormale overdreven og/eller samtidige nevronale utflod i hjernen. Hos små barn kan faktorer som lavt blodsukker, hodetraumer, biokjemiske lidelser og høy feber føre til anfall.” “De kalles anfall, og epilepsi refererer til anfall som oppstår uten disse triggerne,” sa han.

Dr. Foreleser Medlem Hülya İnce

“Vær forsiktig hvis anfall varer lenger enn 24 timer.”

Dr. Foreleser Medlem Medlem İnce sa at epilepsi inkluderer anfall med høy sannsynlighet for tilbakefall, samt tilstander diagnostisert som et spesifikt epilepsisyndrom.

“Det er mer vanlig hos voksne enn hos menn.”

Dr. Foreleser Medlem İnce sa: “Det er imidlertid mer vanlig hos menn i voksen alder fordi de er mer involvert i det sosiale livet og er mer utsatt for traumer. West syndrom, som er en spesiell type epilepsi, er generelt mer vanlig hos eldre.” “Fraværsepilepsi er generelt mer vanlig hos gutter enn hos jenter,” sa han.


“Risikoen for anfall er høy i spedbarnsalderen”

Fakultetsmedlem Hülya İnce forklarte at dette skyldes forskjeller i nevronstrukturen, ionekanaler og reseptorstrukturer i den utviklende hjernen.

 

“Babyer i fare krever en pediatrisk nevrologundersøkelse det første året.”

Dr. sa at forekomsten av epilepsirelaterte effekter hos babyer er lavere enn hos voksne. Foreleser Medlemmet İnce sa: “Av denne grunn blir babyer i faresonen (babyer med tilstander som for tidlig fødsel, flergangsgraviditet, sykehusinnleggelse i nyfødtperioden, hjernetraumer, hjerneblødning, hjerneinfeksjon, utviklingsforsinkelse) evaluert av en barnenevrolog i første året Han avsluttet sine ord med å si: “Permanente sykdommer må forebygges.”

Kilde: VM Medical Park Samsun Sykehus barnenevrologisk  klinikk

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Å spise fort og for mye under Ramadan kan forårsake fordøyelsesbesvær”

Gastroenterologen uttalte at måltidspausene er ganske lange under ramadan. Ömer Faruk Yolcu sa: “Denne situasjonen utløser sykdommer hos personer med magesykdommer. Å spise for mye på iftar og sahur og legge seg umiddelbart etter å ha spist på sahur kan utløse refluksanfall. I tillegg avtar refluksanfallene etter å ha fastet i lang tid. Over tid forverres fordøyelsessystemets bevegelser “Av denne grunn kan inntak av rask og overdreven mat på iftar føre til oppblåsthet og fordøyelsesbesvær,” sa han.
Spesialist Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus Gastroenterologisk klinikk. Dr. Ömer Faruk Yolcu ga informasjon om mageproblemer som kan oppstå under ramadan.

"Å spise fort og for mye under Ramadan kan forårsake fordøyelsesbesvær"
“Å spise fort og for mye under Ramadan kan forårsake fordøyelsesbesvær”

“Gastritt- og magesårpasienter bør være forsiktige”

Personer som har størst risiko for å oppleve ubehag i magen mens de faster: Eksperten sa at det er personer med gastritt, magesår og reflukssykdom. Dr. Yolcu sa: “Å spise for mye på iftar og sahur, og gå til sengs umiddelbart etter å ha spist på sahur kan utløse refluksanfall. I tillegg, etter en lang faste, bremses bevegelsene i fordøyelsessystemet over tid. Av denne grunn kan spise raskt og for mye ved iftar kan forårsake oppblåsthet og fordøyelsesbesvær “De som lider av gastritt eller magesår anbefales å fullføre behandlingen før de begynner å faste,” sa han.

Spesialist Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus Gastroenterologisk klinikk. Dr. Ömer Faruk Yolcu
Spesialist Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus Gastroenterologisk klinikk. Dr. Ömer Faruk Yolcu

“De med kroniske sykdommer må konsultere en spesialist før de faster.”

Eksperten uttalte at det ikke er skadelig å faste for personer med lettere magesykdommer, med tiltak som kosthold og medisiner . Yolcu sa: “De som har en kronisk sykdom, har hatt et sår før eller har hatt mageblødninger bør ta de nødvendige forholdsregler ved å konsultere en spesialist før Ramadan og støtte denne prosessen med medisiner om nødvendig. Faste for sårpasienter hvis behandling pågår, nylig mageblødning “De som har ernæringsvansker på grunn av magekreft, alvorlig reflukssykdom eller ulike magesykdommer kan forårsake ugunstige helsemessige forhold,” sa han.

“Vær oppmerksom på søvnmønstre”

Ekspert Dr. Yolcu delte følgende informasjon om måter å faste på en sunn måte:
«De som faster under Ramadan må konsumere nok vann og ta hensyn til søvnmønsteret deres. Siden stoffskiftet bremses under Ramadan, blir det lettere å gå opp i vekt. Derfor bør tung mat med høyt kaloriinnhold unngås. Iftar bør deles i to måltider. Plutselig belastning av magen under iftar forårsaker fordøyelsesproblemer. “For å unngå fordøyelsesproblemer under Ramadan, kan suppe, dadler eller fiken foretrekkes til det første måltidet.”


“Man skal ikke faste før man står opp for sahur”

Eksperten påpeker at det er skadelig å faste uten å reise seg for sahur. Yolcu sa: “Hvis du faster før du står opp for sahur, bremser stoffskiftet ettersom fasteperioden blir lengre og tretthet og hodepine kan oppstå. Spis måltidene sakte, både ved sahur og iftar. Tygg maten grundig og drikk mye vann Å forhindre oppblåsthet i magen vil også forbedre søvnkvaliteten din. Unngå fet, varm og krydret mat “Siden kroppen forblir dehydrert i svært lang tid, er det nødvendig å drikke vann ofte mellom iftar og sahur. “For dehydrering,” sa han.


“Etter iftar kan du gå i 2 timer uten å bli sliten.”

Eksperter sier at blodsukkeret synker under faste. Yolcu sa: “Blodsukkeret stiger raskt under iftar. Hvis en person ikke våkner for sahur, begynner blodsukkerfallet i de tidlige timene av dagen og fortsetter å falle. Av denne grunn er prinsippet om å spise lite og ofte bør også påføres etter iftar Vær forsiktig så du ikke forblir inaktiv under Ramadan. Du kan gå en tur i ca treningsstudioet i lang tid er skadelig.” På full mage for å brenne av overflødig mat.


“Start iftar med suppe”

Eksperter anbefaler å starte iftar med lett mat som vann, suppe og salat. Dr. Yolcu sa: “Ikke skynd deg på tom mage under iftar. Tygg bitene sakte og lenge. Velg hovedmåltidet noen timer etter iftar. Mens du fokuserer på frukt og grønnsaker, vær forsiktig med å innta yoghurt, kjernemelk eller melk .”

“Altfor krydret mat bør unngås på sahur.”

Eksperten påpeker at altfor krydret, fet og salt mat som vil slite magen bør unngås under sahur. Yolcu sa: “I stedet for å spise for mye på sahur, velg mat som tar lang tid å fordøye, for eksempel fullkorn, grønnsaker, salater. Under Ramadan, spis fibrøs mat, spesielt på sahur; “Hold deg unna så tungt og krydret retter,” sa han. “Som fritert mat og kebab.”

“Faste er ikke en vekttapmetode”

Eksperten understreker at faste aldri er en vekttapmetode. Yolcu sa: “De fleste gjør feilen ved å tro at de vil gå ned i vekt under Ramadan. På grunn av nedgangen i stoffskiftet øker imidlertid risikoen for å gå opp i vekt under Ramadan i stedet for å avta. Under Ramadan, spesielt bakervarer, pitabrød og desserter forårsake vektøkning fordi de er høye i kalorier.


“Du bør drikke mye vann”

Eksperten sier at den viktigste måten å forhindre vektøkning under Ramadan på er å drikke mye vann. Passasjeren sa: «Du bør definitivt drikke omtrent 2,5 liter vann mellom iftar og sahur. Vær også forsiktig med krydderforbruk under Ramadan. Prøv å søte kompotter ved å bruke kanelstenger i stedet for sukker. Pass på å bruke spisskummen i små mengder da det hjelper fordøyelsen. “Gurkemeie vil være bra for galleblæren din,” sa han.


“Å starte iftar med suppe kan forhindre å spise tunge måltider.”

Eksperter anbefaler å starte iftar med suppe. Yolcu sa: «Supper, spesielt med grønnsaker og yoghurt, letter både fordøyelsen og hindrer deg i å spise for mye og tung mat, da de vil gi deg en metthetsfølelse. Metthetsfølelsen når hjernen 13 minutter etter den første biten. Ta så en 3-4 minutters pause før du går videre fra suppen til hovedretten. Spis frukt med skallet. Dette øker metthetsfølelsen, gir vitaminstøtte og sikrer tarmfunksjonen. Gå til slutt raskt i 45-60 minutter 1-1,5 time etter iftar. Dette hindrer stoffskiftet i å bremse ned. «På denne måten vil du beskytte både formen og helsen din», konkluderte han.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Inntak av overdreven te og kaffe under Ramadan forårsaker tørste neste dag.”

Ernærings- og kostholdsekspert Dyt påpeker at te og kaffe inntatt under Ramadan ikke dekker vannbehovet. Tuğçe Yılmaz sa: “Siden det er vanskelig å konsumere vann under Ramadan på grunn av den korte varigheten av å spise og drikke, er te og kaffe generelt tillagt større betydning. Men te og kaffe akselererer utskillelsen av vann fra kroppen på grunn av deres vanndrivende middel. Dessuten, hvis det konsumeres i overkant, kan det forårsake tørsteproblemer neste dag.” “Derfor bør du redusere mengden te og kaffe og være oppmerksom på ditt daglige vannforbruk,” sa han.

Trykk. Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus Ernærings- og kostholdsklinikk. Tuğçe Yılmaz
Trykk. Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus Ernærings- og kostholdsklinikk. Tuğçe Yılmaz

VM Medical Park Samsun sykehus Ernærings- og kostholdsspesialist Dyt. Tuğçe Yılmaz ga informasjon om vannforbruk under Ramadan.
Opplyser at den daglige mengden vannforbruk varierer fra person til person, Dyt. Yilmaz sa: “Det anbefales generelt å drikke omtrent 35 ml vann per kilo. Men på grunn av den korte spise- og drikkeperioden under Ramadan, kan daglig vannforbruk være vanskelig, og vannmengden blir ofte ignorert. I stedet er det viktigere. gis til te og kaffe.” Imidlertid akselererer te og kaffe utskillelsen av vann fra kroppen på grunn av deres vanndrivende effekt. I tillegg erstatter ikke te og kaffe vann, og overdreven inntak kan forårsake tørsteproblemer i neste fase. Derfor bør du redusere mengden te og kaffe og være oppmerksom på ditt daglige vannforbruk. “Mens du faster, bør du prøve å konsumere minst 1,5 liter vann om dagen for å forhindre hodepine og tørsteproblemer,” sa han. .

Inntak av overdreven te og kaffe under Ramadan forårsaker tørst neste dag.
Inntak av overdreven te og kaffe under Ramadan forårsaker tørst neste dag.

“Vann bør konsumeres mellom iftar og sahur.”

Nevner situasjonene som bør tas i betraktning når man drikker vann under Ramadan, Dyt. Yılmaz sa: “Når du bryter fasten, ville det være bedre å drikke et glass vann og spre det gjenværende vannet mellom iftar og sahur. Det er viktig å drikke vann 1 time før du legger deg. Ellers må du kanskje få opp ofte om natten. Det reduserer søvnkvaliteten din og du vil føle deg mer sliten dagen etter.» «Du bør også huske at suppe, mineralvann, te og kaffe ikke erstatter vann,» sa han.

“Salt og krydret mat kan forårsake dehydrering”

Nevner at det er forholdsregler som må tas mens du faster for å forhindre dehydrering, Dyt. Yılmaz sa: “I tillegg til å møte ditt daglige vannforbruk under iftar- og sahur-måltider, bør du også holde deg unna salt og krydret mat som kan forårsake tørste. Legg ferske sitronskiver, fersk ingefær, friske mynteblader eller malt kanel i vannet du konsumerer innimellom Iftar og sahur gir en annen aroma til vannet.” Det gjør det lettere å drikke, beroliger magen og kan undertrykke ønsket om å spise søtsaker. Du kan også ha nytte av grønnsaker og frukt med høyt vanninnhold.” Du kan også legge til agurk- og tomatskiver.” “Sett deg ved bordet på sahur og spis mer salater og grønnsaker på iftar,” sa han.

“Å drikke vann er bra for nyresykdommer”

Trykk. Yılmaz listet opp fordelene med å drikke vann for kroppen som følger:
«Vann forhindrer dårlig ånde.
Det bidrar til å eliminere forstoppelse og latskap i tarmene på grunn av fordøyelsesproblemer.
Det kan ha en beskyttende effekt mot nyresykdommer.
Det balanserer kroppstemperaturen.
Det fjerner giftstoffer fra kroppen og forynger huden.
Det hjelper å gå ned i vekt og akselererer fettforbrenningen.
Det sikrer sunn funksjon av indre organer.
Det regulerer fordøyelsessystemet.
“Det hjelper å lindre ødem i kroppen.”

Kilde: VM Medical Park Samsun Sykehus Ernærings- og  kostholdsklinikk

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

Se opp for jernmangel under Ramadan

“Oppmerksomhet bør rettes mot jernmangel under Ramadan”

Internmedisinsk spesialist Dr. Harika Uğurtay
uttalte at de med jernmangel bør ta forholdsregler ved å ta en blodprøve under Ramadan. Harika Uğurtay sa: “Hvis fastende mennesker trenger jerntilskudd, bør medisinene tas minst en halv time etter sahur eller 2-3 timer etter iftar.”
VM Medical Park Samsun Hospital Internmedisinsk spesialist Dr. Harika Uğurtay ga informasjon om jernmangel og faste.

Spesialist Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus indremedisinske klinikk. Dr. Harika Uğurtay: Vær forsiktig med jernmangel under Ramadan
Spesialist Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus indremedisinske klinikk. Dr. Harika Uğurtay:

Eksperter definerer anemi som en tilstand der blodet ikke har nok friske røde blodlegemer. Uğurtay sa: “Hovedårsaken til denne situasjonen er jernmangel. Røde blodlegemer frakter oksygen til kroppens vev.”

“Symptomer bør tas hensyn til”

Uttrykker symptomene sett ved jernmangel, spesialist Dr. Uğurtay sa: “Når det ikke er nok jern, er hemoglobin, som er det oksygenbærende stoffet, også utilstrekkelig, og som et resultat kan symptomer som svakhet, tretthet, hjertebank, svimmelhet, kortpustethet oppstå. hårtap, svakhet og formendring i neglene, deformiteter i tungen og leppene.” Symptomer som disse observeres også. “Hvis en person har jernmangelanemi , ikke-ernæringsmessige stoffer (jord, kull, is, etc.) kan også forekomme,” sa han.

Se opp for jernmangel under Ramadan
Se opp for jernmangel under Ramadan

“Årsaker til jernmangelanemi”

Eksperten sier at jernmangelanemi kan skyldes ulike årsaker. Harika Uğurtay sa: “Disse inkluderer utilstrekkelig jerninntak (vegetarisk eller vegansk kosthold, kosthold som inneholder utilstrekkelig jern), økt behov (graviditet), malabsorpsjon (cøliaki, gastrointestinale operasjoner). ” blodskader på grunn av blodtap på grunn av kreft, hyppig bloddonasjon ) og ulike blodsykdommer,” sa han.

 

“Blodprøve bør tas hver 6. måned”

Eksperten anbefaler at den enkelte tar blodprøve minst hvert halvår, selv om han eller hun ikke har noen plager. Uğurtay sa: “Det er viktig å utføre kreftscreening hvis jernmangelanemi oppdages, spesielt hos menn etter fylte 50 og kvinner i overgangsalderen.”

“De som har problemer med forstoppelse bør prioritere fibermat.”

Eksperten understreker at man bør være oppmerksom på å fylle væskegapet mellom iftar og sahur under ramadan. Uğurtay sa: “Vi bør fokusere på et balansert kosthold, spesielt folk som har problemer med forstoppelse bør prioritere fiberholdig mat. Hvis jerntilskudd er nødvendig, bør medisinen tas minst en halv time etter sahur eller 2-3 timer etter iftar. .” “sa.

Kilde: VM Medical Park Samsun sykehus indremedisinske  klinikk

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Ammende mødre bør konsultere legen sin før de faster.”

Gynekologi og obstetrikkspesialist Op. Han uttalte at fasting av ammende mødre er et problem som må tas i betraktning når det gjelder mødres helse og ernæringen til babyen. Zeynep Banu Erdoğdu sa: “Fasting mens du ammer bør avgjøres ved å ta hensyn til faktorer som effekten av langtidsfaste på morsmelk, babyens ernæringsmønster og morens egne ernæringsbehov.” “Det er nødvendig å konsultere en lege før du faster,” sa han.

"Ammende mødre bør konsultere legen sin før de faster."
“Ammende mødre bør konsultere legen sin før de faster.”

VM Medical Park Samsun Hospital Gynekologi- og obstetrikkspesialist Op. Dr. Zeynep Banu Erdoğdu ga informasjon om amming og faste. Op sa at fasting av ammende mødre er et problem som må tas i betraktning når det gjelder morens helse og babyens ernæring. Erdoğdu sa: “Når du bestemmer deg for å faste i denne prosessen, bør faktorer som effekten av langvarig faste på morsmelk, babyens ernæringsmønster og morens egne ernæringsbehov tas i betraktning. Hvis situasjonen til hver mor og babyen er annerledes, er det viktig å konsultere legen din før du faster. “Legen din vil gi deg råd og hjelpe deg med å lage en sunn fasteplan.

Gynekologi og obstetrikkspesialist Op. Dr. Zeynep Banu
Gynekologi og obstetrikkspesialist Op. Dr. Zeynep Banu

Gynekolog Gynekologi og obstetrikkspesialist Op. Dr. Zeynep Banu

Op sier at de som vurderer å faste mens de ammer også bør ta babyens materutine i betraktning. Erdoğdu sa: “Morsmelk gir de næringsstoffene som er nødvendige for babyens vekst og utvikling. Men siden væske- og næringsinntaket ditt er begrenset mens du faster, kan kvaliteten og kvantiteten av morsmelk bli påvirket. Derfor er det viktig å amme.” Sørg for at babyen drikker væske regelmessig og får i seg nok væske “Vær oppmerksom på forbruket ditt vil tillate deg å beskytte din egen helse og dekke babyens ernæringsbehov,” sa han
“Din lege kan anbefale ytterligere kosttilskudd.”

Zeynep Banu
Zeynep Banu

Op uttalte at å få ekstra ernæringsstøtte når det er nødvendig er et av trinnene som må tas for å møte babyens behov. Erdoğdu sa : “Hvis du er i fare for underernæring mens du faster, kan legen din anbefale ytterligere kosttilskudd. Disse kosttilskuddene kan brukes til å gi næringsstoffene som er nødvendige for babyens utvikling. Det er viktig å følge legens anbefalinger for å beskytte babyens helse. “

“Ernæringsbehovene til moren bør ikke ignoreres”

Op understreker at et annet viktig poeng som ammende mødre bør ta hensyn til under fasteprosessen, er å ikke ignorere sine egne ernæringsbehov. Dr. Erdoğdu sa, “Det er viktig å følge en sunn og balansert ernæringsplan mens du faster. Å ta hensyn til ernæringsmessig mangfold i iftar- og sahur-måltider og innta mat rik på protein, fiber, vitaminer og mineraler er et viktig skritt.” “Du kan beskytte din egen helse og holde energinivået høyt gjennom hele ammeprosessen,” sa han.

Kilde: VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk  klinikk

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Blodsukkerubalanse kan gjøre faste risikabelt”

“Blodsukkerubalanse kan gjøre faste risikabelt

Spesialist i endokrinologi og metabolske sykdommer  Prof. Han sier at diabetes  er en sykdom der blodsukkerbalansen blir forstyrret . Mehmet Hulusi Atmaca sa: “Blodsukkerbalanse kan ikke oppnås hos diabetespasienter på grunn av mangel på insulin som skilles ut fra bukspyttkjertelen. Diabetespasienters evne til å faste avhenger av sykdommens type, forløp og andre medfølgende sykdommer.” “sa.


VM  Medical  Park Samsun Hospital Endokrinologi og metabolske sykdommer Spesialist Prof. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca  ga informasjon om faste og diabetes under Ramadan .

Prof. Dr. sier at selv om diabetes generelt er  kjent som en sykdom der blodsukkeret kan stige veldig høyt,  kan det i det virkelige liv forårsake unormale økninger og/eller unormale reduksjoner i blodsukkeret som kan være livstruende. Derfor  kan  langvarig faste føre til et plutselig fall i blodsukkeret, som kan være livstruende,   eller overdreven og usunn ernæring kan føre til at blodsukkernivået øker .

Faste  kan være risikabelt for noen  diabetikere

 Prof. Dr. sa at faste er en form for tilbedelse der sult  og  tørst fortsetter gjennom dagen  , i perioder som varierer avhengig av  årstid  og  geografi  . Atmaca sa: Hvilken pasient som kan faste avhenger av typen diabetes, forløpet og andre medfølgende sykdommer . Derfor må hver  diabetespasient vurderes individuelt i denne forbindelse. Det er ikke hensiktsmessig for noen pasienter å bli eksponert for sollys i en lang tid.” “Sult eller tørst, og noen kan faste med passende forholdsregler og nye ordninger i behandlingen, ” sa han. 

“Forholdet mellom faste og diabetes er evaluert i 3 grupper”

Prof. sa at forholdet mellom fastende og diabetespasienter kan diskuteres enkelt i tre grupper. Dr. Atmaca listet dem opp som følger :

Prof. Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus endokrinologi og metabolske sykdommer klinikk. Dr.Mehmet Hulusi Atmaca

Prof. Dr. fra VM Medical Park Samsun sykehus endokrinologi og metabolske sykdommer klinikk. Dr.Mehmet Hulusi Atmaca

Pasienter som ikke bør faste betingelsesløst: Disse er; Pasienter med type 1 diabetes , de med ustabil og ute av kontroll type 2 diabetes, de som opplever plutselige blodsukkerfall ( hypoglykemi )  , de som får intensiv insulinbehandling (  3 eller flere insulininjeksjoner per dag ) , gravide kvinner, pasienter med diabetes  og nyresvikt er pasientene som gjør dette.

Pasienter som kan faste ved å ta visse forholdsregler:  Pasienter med type 2 diabetes hvis blodsukker er balansert med diabetespiller eller bruk av insulin en eller to ganger daglig . Pasienter  i denne gruppen bør konsultere legen sin og lage en fastespesifikk behandlingsplan. Ellers bør man ikke faste  . 

Pasienter som kan faste: Dette er pasienter hvis blodsukker   kun kontrolleres med diett eller med piller som inneholder metformin  og/eller  pioglitazon . Hvis disse pasientene faster,  er det ikke behov for  endringer  i medisinene deres .

“Søt og deigaktig mat bør unngås.”

Prof. Han understreket at pasienter som vurderes som egnet til å faste,  bør være forsiktige med sult og tørst, som varer omtrent en time. 14 timer. Atmaca sa: ”  Ved plutselige reduksjoner i blodsukkeret under faste eller økninger som overstiger 250 mg/dl,  bør fasten stoppes og  lege konsulteres.  Det er av stor betydning for pasienter å våkne opp ved sahur og innta tilstrekkelig mengde væske.” Væsker, innhold og mengde på menyen.  Å unngå mat rik på søtsaker og bakverk og begrense kalorier kan føre til  vekttap , spesielt hos pasienter med vektproblemer . Som et resultat, for kvalifiserte pasienter, er Ramadan måneden Ramadan . “Det kan gjøres om  til en måned med muligheter og profitt når det gjelder helse ,” sa han.

Kilde: VM Medical Park Samsun sykehus endokrinologi og metabolske sykdommer  klinikk

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

 

Medisinutstilling åpnet på VM Medical Park Samsun 14. mars

14. mars Medisindagens utstilling åpnet

14. mars Medisindagens utstilling åpnet

 Medisinutstilling åpnet VM  Medical  Park  Samsun  14. mars 

På utstillingen 14. mars Medicine Day holdt i  C Block  Lobbyen til VM  Medical Park Samsun Hospital , fikk studentene muligheten til å vise frem talentene sine og forklare kunstens helbredende kraft for samfunnet . Temaet for utstillingen utarbeidet av studentene ved Samsun School of Educational Sciences ble bestemt som  ” Kunstens  helbredende kraft ” .

Maleriutstillingen, som ble åpnet spesielt for 14. mars Medisindagen, vakte stor oppmerksomhet fra sykehusansatte og besøkende.  VM  Medical  Park Samsun Hospital  overlege og  nukleærmedisinsk spesialist Dr. Şafak Aygül, spesialist i hjerne- og nervekirurgi ( nevrokirurgi ) Prof. Dr. Keramettin Aydın spesialist på øyehelse og sykdommer  Op. Dr. Talha Özdemir  møtte elevene som besøkte utstillingen. Studentene opplevde spenningen ved å feire  legedagen og fikk  detaljert informasjon om medisinsk avdeling .

Sykehusledelsen og leger uttrykte sin tilfredshet med studentenes besøk og understreket viktigheten av å ha nøyaktig informasjon om helse  . Studentene erfarte hvor verdifulle helsetjenester er ved å se prosedyrene og behandlingene utført på sykehuset på nært hold.

14. mars Medisindagens utstilling åpnet
14. mars Medisindagens utstilling åpnet

”  Kunstens helbredende  kraft forklart 

Gi informasjon om arrangementet,  VM  Medical  Park Samsun Hospital overlege Dr. Şafak Aygül sa: “Denne kunstutstillingen fokuserer på studenter  som viser evnen til å uttrykke seg gjennom kunst og gir muligheten til å fortelle samfunnet om kunstens helbredende kraft .” “Vårt mål var å understreke viktigheten av å jobbe med helse og å øke bevisstheten om helse i samfunnet, ” sa han.

Kilde:  VM Medical Park Samsun sykehus

Diyar21Haber
Bilim ve Teknoloji Eglence OYUN

Black Myth: Wukong, Çin’de PS5 Satışlarını Patlattı

BÖLGE HABER Yaşam

Siirt’te prostat kanseri tedavisinde ilk başarılı radikal prostatektomi ameliyatı yapıldı

DÜNYA

Shein ve Temu, Mahkemede Karşı Karşıya Gelecek: Shein’in İddiaları Çok Ağır!

GÜNCEL

Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak!

SPOR

Michy Batshuayi oyuna girdi, gollerini attı

BASIN

Gazeteciler: AB ve Amerika, siyonistlere silah desteğiyle katledilen gazetecilerin katilidirler

SPOR

Young Boys’a yenilen Galatasaray turu İstanbul’a bıraktı

MAGAZİN

Tam Bir Centilmen’de farklı bir Çağatay Ulusoy!

SAĞLIK Yaşam

Maymun çiçeği Türkiye’de görüldü mü? Bakan cevapladı

Bilim ve Teknoloji

Leonid Meteor Yağmurunun Filmleri Aratmayan Hikâyesi

OrtaDogu

Hamas’tan, ‘İsrail’i durdurun’ çağrısı

Besiktas SPOR

Bronckhorst: İyi bir takıma karşı oynayacağız

Yaşam

2 ilde korkutan yangın

Bilim ve Teknoloji

iOS 18 Beta 7 çıktı, iOS 18 final sürümüne son adım!

Bilim ve Teknoloji KAZA

Tesla’nın Elektrikli TIR’ı Semi, ABD’de Kaza Yaptı, Cayır Cayır Yandı [Video]

Bilim ve Teknoloji

iPhone 16 serisi tüm çıplaklığı ile karşımızda

Yaşam

Entübedeki Reha Muhtar için şarkıcı Nilüfer ve Deniz Uğur birbirine girdi

Bilim ve Teknoloji

Dünyanın En Yüksek Dağı Everest, Nasıl Oluyor da Her Yıl 4 mm Kadar Yükselebiliyor?

Araç - Trafik

Peugeot 508 üretimi duruyor! D segment öksüz kaldı!

GÜNCEL

Özgür Özel’i FETÖ’cüler vurmuş!..

Servicebil kolliderte med turbil, 2…

Servicebil kolliderte med turbil, 2 TURISTER BLE SKADET 2 turister…

  Ağustos 17, 2024

Alarm for falske penger i…

Alarm for falske penger i Alanya: Hvordan oppdage falske sedler?…

  Ağustos 16, 2024

Alanya ble det dyreste stedet…

Alanya ble det dyreste stedet i Tyrkia Det skandinaviske markedet,…

  Ağustos 15, 2024

There WILL BE NO RENT…

There WILL BE NO RENT INCREASE IN ELEMENTS ... In…

  Ağustos 14, 2024

Det blir ingen økning i…

Det blir ingen økning i leieprisene i Alanya i september…

  Ağustos 14, 2024

Sjakkinstruktør som tok upassende bilder…

Sjakkinstruktør som tok upassende bilder og videoer av turister i…

  Ağustos 12, 2024

En historie som ikke kan…

Oppløst i tårer etter OL-gull og drømmeavskjed: – En historie…

  Ağustos 10, 2024

Why Do Some People’s Earlobes…

Why Do Some People's Earlobes Are Attached While Others Are…

  Ağustos 10, 2024