Midilli Adası’nda meydana gelen deprem böyle görüntülendi
Ege Denizi’nde meydana gelen deprem böyle görüntülendi
Ege Denizi’ndeki Midilli Adası’nda önce 5 ardından 4.8 büyüklüğünde deprem daha meydana geldi. Ege Denizi’nde meydana gelen depremde, depreme yakalanan Türk gemisinden görüntüler ortaya çıktı.
Ege Denizi’ndeki Midilli Adası’nda 5 büyüklüğündeki depremin ardından yine aynı bölgede 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise aynı depremin büyüklüğünü 5.0 olarak ölçtü.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.39’da, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin derinliği 10.75 km olarak ölçüldü.
Ege Denizi’nde meydana gelen depremde, depreme yakalanan Türk gemisinden görüntüler ortaya çıktı.
DEPREM VIDEOSU
Büyüklük | makine öğrenimi 3.6 |
Bölge | DOĞU TÜRKİYE |
tarih saat | 2023-01-07 12:41:48.2 UTC |
Konum | 38.70 N ; 43.85 D |
Derinlik | 2 km |
Mesafeler | Van’ın 47 km KD’si, Türkiye / nüfus: 371.000 / yerel saat: 15:41:48.2 2023-01-07 13 km BKB, Özalp, Türkiye / nüfus: 8.200 / yerel saat: 15:41:48.2 2023-01-07 |
SON DEPREM LISTESI / SAAT 19: 00 SULARINA KADAR / 07/01/2023
Ege Denizinde Buyuklugunde Deprem
Ege Denizinde Buyuklugunde Deprem
Midili Adası’nda 5.0 büyüklüğünde deprem
ARTCI SARSINTILAR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, 03:58’de merkez üssü Ege Denizi (Gökçeada)olan deprem, 4.1 büyüklüğündeki deprem, yerin 45.93 kilometre derinliğinde oluştu.
Merkez üssü Midilli Adası olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
depremin hemen ardından 3.6 artı sarsıntı meydana geldi
Ege Denizi’ndeki Midilli Adası’nda saat 04:53’te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin karşı kıyısında meydana gelen deprem, 14. kilometre derinlikte oluştu.
Henüz olumsuz bir ihbar yapılmadı.
SON ARTCI LISTESI
AVRUPANIN BIR COK YERINDE DEPREM MEYDANA GELDI
EGE’DE BUGUN OLAN DEPREMLER
Başkan Günel, ARYA tesislerini deprem endişesi yaşayan vatandaşlara açtı
Kuşadası’nda ardı ardına yaşanan depremler vatandaşlarda endişeye neden oldu. Aynı gün 26 kez sallanan ilçede son depremin şiddetinin fazlaca hissedilir olması sonrası kendilerini sokağa atan vatandaşlar havanında soğuk olması nedeniyle kapalı alanlar aradı. Birçok mekan ve tesis kış mevsimi nedeniyle erken kapanırken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Belediye işletmesi olan ARYA tesislerini Kuşadası halkına açtı. Özellikle Gazibeğendi tesislerine akın eden vatandaşlara Başkan Günel’in talimatıyla personel tarafından sıcak içecekler ücretsiz olarak ikram edildi. Gazibeğendi personelinin mesai gözetmeden özveri göstererek tesislere gelen vatandaşları ağırlaması takdir toplarken, Başkan Günel’in tesislerde içeceklerin ikram olarak ücretsiz verilmesi vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. (Kaynak: aydinparagraf )
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde art arda 3 deprem meydana geldi
Depremler, Kuşadası ve Söke ilçelerinden de hissedildi.
AFAD’ın geçtiği verilere göre Aydın’da Kuşadası Körfezi’nde peş peşe üç Deprem meydana geldi. Depremlerden ilki 3.8 ölçülürken ikincisinin 3.6 büyüklüğünde olduğu belirlendi. Bu iki depremin ardından dakikalar sonra ise 3.5 büyüklüğünde bir Deprem daha yaşandı. Oluşan depremler yerin yaklaşık 7 ila 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremler, çevre ilçelerden de hissedildi.
Kuşadası’nda deprem panik yarattı
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası’nda saat 13:32 saatlerinde 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7.1 3şiddetinde olduğu öğrenildi. Deprem çevrede panik yarattı.
Kuşadası’nda korkutan deprem
Kuşadası açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
AFAD verilerine göre Kuşadası açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 13.32’de meydana gelen depremin derinliği 7.13 kilometre olarak ölçüldü.
Doğa fotoğrafçısı bir genç tarafından saniye saniye fotoğraflanırken o anlar görenleri mest etti.
Doğa fotoğrafçısı bir genç tarafından saniye saniye fotoğraflanırken o anlar görenleri mest etti.
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde yaşayan doğa fotoğrafçısı Taner Genel “Doğa fotoğrafçılığını hobi olarak yapmaktayım böylesine güzel bir dolunay görüntüsünü ölümsüzleştirmek istedim doğa olarak kalmayıp bizim gibi fotoğrafçılar tarafından o anları ölümsüzleştirerek vatandaşlara sundum.
Türkiye’de kaç deprem fay hattı var? Deprem riski olan bölgeler.. Türkiye deprem haritası – Fay hatları haritası
Türkiye, Kuzey Andaolu Fay Hattı (KAF), Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) ve içerisinde birçok fayı barındıran Batı Anadolu Fay Hattı (BAF) olmak üzere 3 hattın üzerinde yer alıyor. İstanbul’u da kapsayan KAF, dünyanın en hızlı ve aktif faylarındandır. İşte, Türkiye’de kaç deprem fay hattı var? Deprem riski olan bölgeler.. Türkiye deprem haritası – Fay hatları haritası
Saroz Körfezi’nden başlayan KAF, Marmara Denizi, Sapanca Gölü, Adapazarı, Tosya ve Erzincan üzerinden Van Gölü kuzeyine kadar uzanır. Dünyanın en hızlı hareket eden ve en aktif sağ-yanal atımlı faylarından biridir.
KAF sistemi, Anadolu Levhası’nın, güneyde Arap Levhası ve kuzeyde Avrasya Levhası’nın arasında kalması ve bu sebeple batıya doğru açılma şeklinde hızla hareket etmesi sebebiyle yüksek sismik aktivite göstermektedir.
Yaklaşık Van Gölünden Saros Körfezine kadar tüm kuzey Anadolu’yu keser. Tek bir faydan oluşmaz, pek çok parçadan oluşan fay zonudur. Fay hattında; parçalanmış-ezilmiş kayaçlar, soğuk ve sıcak su kaynakları, gölcükler, traverten oluşumları, genç volkan konilerine rastlanır.
DAF, Hatay grabeninden başlayarak, K. Maraş, Adıyaman, Malatya ve Elazığ ovalarından geçerek Bingöl’e kadar sokulur. Ölü Deniz Çatlağı’nın kuzey sonunda Maraş Üçlü Bitişme’sinden başlayarak kuzeydoğu istikametinde işler ve Karlıova Üçlü Bitişme’sinde sona erer ki burada Kuzey Anadolu Fay Hattı ile buluşur.
Anadolu’nun batısında doğu-batı uzanışlı, kuzeyden-güneye doğru sıralanan hattıdır ve içerisinde birçok fayı barındırır.
Türkiye’deki depremlerin iki ana nedeni vardır. Birincisi, Atlas Okyanusu’nun ortalarındaki okyanus ortası sırtının genişlemesidir. Bu genişleme Afrika levhasını kuzeydoğu yönünde hareket ettirir. Afrika, Akdeniz altında Anadolu Levhası ile çarpışarak altına dalmaktadır.
Anadolu depreminin ikinci ana nedeni Kızıldeniz ortasındaki okyanus tabanı yayılmasıdır. Bu hareket Arap Levhasını kuzey yönünde hareket ettirmekte, Doğu Anadolu Fayında yoğun depremselliğe neden olmaktadır. Afrika Levhasının kuzey kenarındaki okyanusal kabuk bu sıkışarak Anadolu ve Ege’nin altına dalarak batıyor. Bu dalma sırasında Batı Anadolu’ya çekme kuvveti uygular. Arap Levhasının baskısıyla Kuzey Anadolu Fayı boyunca batıya doğru itilen Anadolu Levhası batıda sıkışmaya sebep olur. Batı Anadolu’da GGB-KKD yönünde yılda 15 mm/yıl genişleme oluşur. Bu olay depremlere ve grabenlerin oluşumuna neden olur.
Batı Anadolu Fay Hattındaki faylar şöyle:
1.Fethiye-Burdur Fayı
2.Gökova grabeni
3.Knidos (Cumalı, Yakköy) Fayı
4.Büyük Menderes Grabeni
5.Yavansu fayı
6.Küçük Menderes Fayı
7.Gediz Grabeni
8.Simav Grabeni
9.Eskişehir Fayı
Kaynak: https://www.haberler.com/haberler/turkiye-de-kac-deprem-fay-hatti-var-deprem-riski-14541658-haberi/
Kandilli son depremler listesi için TIKLAYIN
AFAD son depremler listesi için TIKLAYIN
DEPREM iLE iLGiLi HABERLER
CANLI SKOR