Malatya’da Yasaklar Sadece Kağıt Üzerinde! Çevre ve Sağlık Tehlikede!
6 Şubat depremleriyle büyük yıkıma uğrayan Malatya’da, enkaz kaldırma çalışmaları sırasında yaşanan ciddi sorunlar, vatandaşların tepkisini çekiyor. Valilik tarafından yerinde ayrıştırma yasağı getirilmesine rağmen, birçok bölgede bu kurala uyulmadığı gözlemleniyor.
Malatya Valiliği’nin 12 Temmuz 2023 tarihinde verdiği yerinde ayrıştırma yasağı talimatına rağmen, birçok bölgede bu kurala uyulmadığı gözlemleniyor. Bunun son örneği ise, yaklaşık 10 gün önce yıkımına başlanan Yeşilyurt ilçesi İstasyon kavşağında Sabancı Kültür Merkezinin Malatya Valiliğinin yerinde ayrıştırma yasak kararına rağmen Malatya’da yasaklar kağıt üzerinde kalıyor.
Ağır hasarlı binaların yıkım sürecinde demirlerin binadan çıkarılması sırasında oluşan toz ve duman, günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, yıkım sonrası çevrede bırakılan enkaz ve oluşan yoğun toz bulutlarından şikayet ederek çalışmaların kurallara uygun şekilde yapılmadığını belirtti.
Valilik tarafından açıklanan yerinde ayrıştırma yasağı, uygulamada yeterince gözetilmediğine dikkat çeken vatandaşlar, firmaların bu yasağı çiğnemesinin başlıca nedenleri arasında, işin daha hızlı ve karlı bir şekilde tamamlanma isteği, denetimlerin yetersizliği ve cezai yaptırımların caydırıcılık gücünün olmamasından kaynaklandığına dikkat çekiyorlar.
6 Şubat depremlerde en çok hasar alan iller arasında yer alan Malatya, Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen ‘yerinde ayrıştırma’ ve ‘susuz enkaz kaldırma’ çalışmaları devam ediyor.
Kaynak: malatyanethaber.com.tr
Yerel medya haberciliği objektif ve tarafsız haber anlayışı ile yerel çapta meydana gelen olguları raporlayarak, faaliyet gösterdiği bölgenin sesi olmaktır. Yaşanan belli başlı sorunları aktararak (Ekonomik, siyasi, toplumsal vb.) bulunduğu yerin halkı tarafından sahiplenilen habercilik anlayışıdır
Yerel medya haberciliğiobjektif ve tarafsız haber anlayışı ile yerel çapta meydana gelen olguları raporlayarak, faaliyet gösterdiği bölgenin sesi olmaktır. Yaşanan belli başlı sorunları aktararak (Ekonomik, siyasi, toplumsal vb.) bulunduğu yerin halkı tarafından sahiplenilen habercilik anlayışıdır.
Büyük yerleşim alanları dışında kalan yerlerde halkın sorunlarının yetkili kişilerin duymasını sağlayan önemli bir habercilik dağıtımıdır. Taşra basını olarak adlandırılan habercilik girişimi yörelerin ülke içine taşınmasını gerçekleştirmektedir. DEVAMI..
Kandilli son depremler listesi için TIKLAYIN
AFAD son depremler listesi için TIKLAYIN
DEPREM iLE iLGiLi HABERLER
CANLI SKOR