Konyaaltı neden geciktiriyor?

Konyaaltı neden geciktiriyor?

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Av. Yunus Günal, Hisarçandır, Üçoluk ve Gökdere mahallelerinde yıllardır devam eden “Afete Maruz Bölge” statüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Günal, 1965 yılında alınan bu kararın yeniden değerlendirilmesi için AFAD’ın talebi üzerine harekete geçildiğini, ancak Konyaaltı Belediyesi’nin bu süreçte gecikmeler yaşattığını ifade etti.

Cevap 8 Ay Sonra Geldi

Av. Yunus Günal, AFADın, bölgede yaşayan vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ve riskli olmayan alanlarda inşaat faaliyetlerinin sürebilmesi için 18 Mart 2024 tarihli bir yazı ile Konyaaltı Belediyesi’nden zemin etütlerinin yapılmasını istediğini belirtti. Ancak bu talebe tam 8 ay sonra yanıt verildiğini ifade eden Günal, belediyenin “yeterli personel ve teknik ekipman” olmadığı gerekçesiyle görevini yerine getiremeyeceğini bildirdiğini söyledi.

Belediyenin Ciddiyetsizliği Kabul Edilemez

İlçe Başkanı Günal, Konyaaltı Belediyesi’nin bu tutumunu eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “Anılan mahallelerimizde adeta bir çivi bile çakılamamasına neden olabilecek böyle ciddi bir konuda Konyaaltı Belediyesi’nin klasikleşen ciddiyetsizliğini vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz. Bu konunun yakın takipçisi olacağız.”

Bölge Halkı Çözüm Bekliyor

1965 yılında “Afete Maruz Bölge” ilan edilen Hisarçandır, Üçoluk ve Gökdere mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, statünün yeniden değerlendirilmesiyle ilgili hızlı bir çözüm bekliyor. AFAD’ın bölgede can güvenliği ve inşaat faaliyetleri konusunda attığı adımların, yerel yönetimlerin zamanında harekete geçmesiyle sonuçlanması umut ediliyor. Ancak, belediye ile merkezi yönetim arasındaki iletişim eksikliğinin sürecin uzamasına neden olabileceği ifade ediliyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

Source: akdenizdeyeniyuzyil.com.tr Read More

Yerel medya haberciliği objektif ve tarafsız haber anlayışı ile yerel çapta meydana gelen olguları raporlayarak, faaliyet gösterdiği bölgenin sesi olmaktır. Yaşanan belli başlı sorunları aktararak (Ekonomik, siyasi, toplumsal vb.) bulunduğu yerin halkı tarafından sahiplenilen habercilik anlayışıdır

Yerel medya haberciliğiobjektif ve tarafsız haber anlayışı ile yerel çapta meydana gelen olguları raporlayarak, faaliyet gösterdiği bölgenin sesi olmaktır. Yaşanan belli başlı sorunları aktararak (Ekonomik, siyasi, toplumsal vb.) bulunduğu yerin halkı tarafından sahiplenilen habercilik anlayışıdır.

Büyük yerleşim alanları dışında kalan yerlerde halkın sorunlarının yetkili kişilerin duymasını sağlayan önemli bir habercilik dağıtımıdır. Taşra basını olarak adlandırılan habercilik girişimi yörelerin ülke içine taşınmasını gerçekleştirmektedir. DEVAMI..

Diyar21Haber
Kandilli son depremler listesi için TIKLAYIN
AFAD son depremler listesi için TIKLAYIN
DEPREM iLE iLGiLi HABERLER

CANLI SKOR

a