Eş Başkan Bucak: Jin Jiyan Azadî sloganı daha fazla sahiplenilmeli
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle başlatılan “Sözümüz Bitmedi, Şiddeti Birlikte Durduracağız” kampanyası kapsamında Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Hukuki ve Politik Mücadele” konulu panel gerçekleştirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve çok sayıda kadının katıldığı panelde, kadınlar kampanyanın şiarının yer aldığı rozetleri yakalarına taktı.
Eş Başkan Bucak: Mücadelemiz bitmedi
Panelin açılış konuşmasını Eş Başkan Serra Bucak yaptı. Kadın derneklerine ve kurumlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bucak, kadınların ve Kürtlerin tek bir gündemi olmadığını, birbiri ile bağlantılı çok sayıda gündemi takip ettiklerini vurguladı. Bucak, “Bu süreç, yerel seçimlerden bugüne katlanarak devam etti ama bizim de mücadelemiz bitmedi. Sizlerin huzurunda faşist diktatöryal rejime karşı mücadele veren Mirabel Kardeşlerin şahsında Rosalardan bugüne mücadele eden kadınları saygı ile anıyorum” dedi.
‘Bu yasağı tanımayacağız’
Erkek devlet şiddet politikalarının, ulus devletlerin kurulmasından bu yana sürdüğüne dikkat çeken Eş Başkan Bucak, söz konusu politikaların toplumun tüm kesimleri üzerinde uygulandığını kaydetti. Bu durumdan en fazla kadınların etkilendiğini ifade eden Bucak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak en çok da kadınlar seslerini yükseltiyor. Korktukları için dün Diyarbakır Valiliği bizim yaşam felsefemiz, varlık ve mücadele gerekçemiz olan Jin Jıyan Azadî sloganını yasakladı. Elbette bu yasağı tanımayacağız. Bölgede başlayan ve evrenselleşen bu slogan bütün dünyadaki kadınlara ulaştı ve mücadelesini örgütledi. Bu açıdan bu sloganın her zamankinden daha fazla sahiplenilmesi gerekiyor.”
‘Dijital şiddete karşı mücadele yöntemleri’
Açılış konuşmasının ardından Kadın ve Aile Dairesi Başkanı Özden Gürbüz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin ilk oturumunda Uzman Psikolog Leyla Soydinç, “Kadına Yönelik Erkek Şiddetinin Psikolojikleştirilmesi”; Gazeteci Habibe Eren, “Cinsiyetçi Dijital Şiddete Karşı Mücadele Yöntemleri”; ikinci oturumunda ise Dr. Oya Aydın, “İstanbul Sözleşmesini Kadın Hakları Mücadelesinde Nasıl İşler Kılabiliriz”; Avukat Ruşen Seydaoğlu ise “Kadın Mücadelesine Karşı Uygulanan Politikalar” başlıklarına dair sunum yaptı.
Panelin sonunda gerçekleştirilen soru cevap kısmında katılımcıların soruları yanıtlandı.
Kaynak: Guneydoguguncel.Com Read More
- Kimlik numarasıyla zekâ arasındaki gizemli bağlantı - 27/12/2024
- Spotify Şarkı Sözleri Ekleme Nasıl Yapılır? - 27/12/2024
- Yangında kimler kurtulacak? - 27/12/2024