Altın işlemlerinde şeffaflık zamanı! 1 Ocak’tan itibaren zorunlu olacak

Yeni yılın gelmesiyle birlikte birçok değişiklik yapılıyor. Altın alım satımıyla ilgili de yeni bir uygulama geliyor. Kuyumcularda altın alıp satarken kimlik gösterme zorunluluğu geliyor. 185 bin TL’nin üzerindeki işlemler kimlik ibrazı olmadan yapılamayacak. Kimliksiz işlem yapan kuyumcular da ceza ödeyecek.

Türkiye’nin altın zengini illeri açıklandı: Zirvede İstanbul var!

Altın alım satımlarında yeni dönem yeni yıldan itibaren başlıyor. 1 Ocak 2025’ten itibaren belirli bir tutar üzerindeki işlemler için kimlik ibraz etme zorunluluğu geliyor.

Show haber’den Selin Arslan’ın haberine göre; Kuyumcularda yeni düzenleme için geri sayım başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı kuyumculara 185 bin TL’yi aşan aşım-satım işlerinde kimlik zorunluluğu getirecek. Kimliksiz işlem yapan kuyumcular da ceza ödeyecek.

Altın işlemlerinde şeffaflık zamanı! 1 Ocak'tan itibaren zorunlu olacak

DOLANDIRICILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMEK İÇİN YAPILIYOR!

Esnafın vatandaştan kimlik istemesiyle alım satım kayıt altına alınırken olası bir vergi kaybının önüne geçmek isteniyor. Dolandırıcılık, kara para aklama ve vergi kaçakçılığını önlemek için yapılan uygulama aslında geçen yıl yapılmıştı ancak düzenleme Türkiye’nin pek çok noktasında uygulanmıyordu. Bundan böyle bakanlık ekipleri kuyumcularda yapılan tüm işlemleri detaylı şekilde inceleyecek.

Altın işlemlerinde şeffaflık zamanı! 1 Ocak'tan itibaren zorunlu olacak

“KAMU SPOTLARI YAPILMASI GEREKİYOR”

Esnaf kimlik isteyince vatandaşın tedirgin olabileceğini belirten Ankara Hukuk Kuyumcular Odası’da bilgilendirme amacıyla kamu spotları yapılması gerektiğini düşünüyor.

Kaynak: mygazete.comRead More

Yerel medya haberciliği objektif ve tarafsız haber anlayışı ile yerel çapta meydana gelen olguları raporlayarak, faaliyet gösterdiği bölgenin sesi olmaktır. Yaşanan belli başlı sorunları aktararak (Ekonomik, siyasi, toplumsal vb.) bulunduğu yerin halkı tarafından sahiplenilen habercilik anlayışıdır

Yerel medya haberciliğiobjektif ve tarafsız haber anlayışı ile yerel çapta meydana gelen olguları raporlayarak, faaliyet gösterdiği bölgenin sesi olmaktır. Yaşanan belli başlı sorunları aktararak (Ekonomik, siyasi, toplumsal vb.) bulunduğu yerin halkı tarafından sahiplenilen habercilik anlayışıdır.

Büyük yerleşim alanları dışında kalan yerlerde halkın sorunlarının yetkili kişilerin duymasını sağlayan önemli bir habercilik dağıtımıdır. Taşra basını olarak adlandırılan habercilik girişimi yörelerin ülke içine taşınmasını gerçekleştirmektedir. DEVAMI..

Diyar21 News

 

Kandilli son depremler listesi için TIKLAYIN
AFAD son depremler listesi için TIKLAYIN
DEPREM iLE iLGiLi HABERLER

CANLI SKOR