AFAD duyurdu! Akdeniz Girit Adası’nda deprem!

Son Dakika Depremleri: Akdeniz’de deprem!

AFAD duyurdu! Akdeniz Girit Adası’nda deprem!

Son Dakika: Türkiye’nin deprem ülkesi olması sebebiyle vatandaşın gözü kulağı AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden gelecek haberlerde… Akdeniz Girit Adası’nda 3.4 şiddetinde deprem oldu.

Son Dakika Depremleri: Herkesin en çok merak ettiği konulardan birisi… Türkiye’nin deprem ülkesi olması sebebiyle neredeyse her gün küçük-büyük depremler meydana geliyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi duyurdu. Akdeniz Girit Adası’nda 3.4 şiddetinde deprem meydana geldi.

 

Son Dakika: AFAD duyurdu! Akdeniz Girit Adası’nda deprem!

AKDENİZ’DE 3.4 ŞİDDETİNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 11:02 sularında Akdeniz’de  3.4 şiddetinde deprem meydana geldi.

Meydana gelen deprem yerin 5 kilometre altında gerçekleşti.

Sarsıntının şiddeti 3.4 olarak ölçüldü.

 

Son Dakika: AFAD duyurdu! Akdeniz Girit Adası’nda deprem!

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) son depremler listesine göre, 3.0 büyüklüğünün üzerindeki tüm depremleri anlık olarak bildiriyor. Daha küçük olan depremler ise son depremler listesinde görüntülüyor. Farklı bölgelerde artçı ve bağımsız depremler yaşanırken sarsıntı hisseden vatandaşlar “deprem mi oldu, nerede deprem oldu?” sorusuna yanıt arıyor.

Akdeniz Girit Adası’nda 3.4 şiddetinde deprem oldu.

Kaynak: YeniDevir Read More

 

Kandilli son depremler listesi için TIKLAYIN

AFAD son depremler listesi için TIKLAYIN

DEPREM iLE iLGiLi HABERLER – TIKLA ve OKU

Deprem Nedir?

Deprem, yer sarsıntısı, seizma veya halk arasında zelzele, yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayıdır. Sismik aktivite ile kastedilen meydana geldiği alandaki depremin frekansı, türü ve büyüklüğüdür. Depremler sismograf ile ölçülür. Bu olayları inceleyen bilim dalına da sismoloji denir. Depremin büyüklüğü Moment magnitüd ölçeği (ya da eskiden kullanımda olan Richter ölçeği) ile belirlenir. Bu ölçeğe göre 3 ve altı büyüklükteki depremler genelde hissedilmezken 7 ve üstü büyüklükteki depremler yıkıcı olabilir. Sarsıntının şiddeti Mercalli şiddet ölçeği ile ölçülür. Depremin meydana geldiği noktanın derinliği de yıkım kuvvetine etkilidir ve yeryüzüne yakın noktada gerçekleşen depremler daha çok hasar vermektedir.

Dünya yüzeyinde gerçekleşen depremler kendilerini bazen sallantı bazen de yer değiştirme şeklinde göstermektedir. Bazen yeryüzüne yakın bir noktada güçlü bir deprem gerçekleştiğinde tsunamiye sebep olabilir. Bu sarsıntılar ayrıca toprak kayması ve volkanik aktiviteleri de tetikleyebilir.

Genel olarak deprem sözcüğü herhangi bir sismik olayın -Doğal bir fenomen olarak gerçekleşmiş veya insanların sebebiyet verdiği- ürettiği sismik dalgaları adlandırmak için kullanılır. Depremler genellikle kırıkların (fay hatları) çatlamasıyla oluşur. Bunun yanı sıra volkanik faaliyetler, toprak kaymaları, mayın patlamaları veya nükleer testler sonucunda da deprem gerçekleşebilir.

Deprem Türleri Nelerdir?

Üç çeşit kırık tipi bulunmaktadır. Bunlar; Eğim atımlı ters kırık, eğim atımlı normal kırık ve doğrultu atımlı kırıklardır.

Yeryüzünde pek çok deprem eğim atımlı ve doğrultu atımlı faylardaki kırıklar sonucunda meydana gelmektedir.

Artçı Deprem Nedir?

Ana depremden sonra meydana gelen sarsıntılara artçı sarsıntı denmektedir. Artçı sarsıntılar ana depremin hissedildiği merkezde gerçekleşir ancak büyüklük olarak ondan daha küçüktür. Eğer artçı sarsıntı ana depremden daha şiddetli gerçekleşirse bilinmelidir ki artçıdan önce meydana gelen deprem ana deprem değil öncü sarsıntıdır ve artçı sarsıntı adı verilen sarsıntı aslında ana depremdir.

Diyar21Haber

 

Kandilli son depremler listesi için TIKLAYIN
AFAD son depremler listesi için TIKLAYIN
DEPREM iLE iLGiLi HABERLER

CANLI SKOR