Bir okulda taciz iddiası daha!

KISACA..
Konya’da 14 yaşındaki bir lise öğrencisi, coğrafya öğretmeninin kendisini istismar ettiğini iddia ederek, “Sanık yanımdan geçerken kalçamı sıktı. Okuldaki erkek arkadaşlarımı kıskanıyordu” şeklinde ifade verdi. Öğretmen, açığa alındıktan sonra tutuklandı ancak suçlamaları reddediyor.

Bir okulda taciz iddiası daha!

Lise öğrencisi B.D. (14), Konya’da coğrafya öğretmeni M.K.’nin (55) cinsel istismarına uğradığını iddia etti. Mahkemede verdiği ifadede, “Öğretmenlerin çıktığı merdivenlerde kamera yoktu. Arkadaşlarımın önümde olduğu bir anda, öğretmen bana elle temas etti. Okuldaki erkek arkadaşlarımı kıskanıyordu ve tavırları sevgililer gibi olmamı istiyordu,” dedi. Tutuklu öğretmen M.K. ise suçlamaları reddederek, “Bana iftira atılıyor,” şeklinde savunma yaptı. B.D., ailesine öğretmenin kendisine cinsel içerikli mesajlar gönderdiğini ve fiziksel temas kurduğunu söyleyerek, ailesi de bu durumu savcılığa bildirdi.

Açığa alındı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan idari soruşturma sonucunda açığa alınan ve tutuklanan M.K., 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz’ suçundan yargılanmaktadır. M.K. mahkemede, 33 yıldır öğretmenlik yaptığını ve öğrencisi olan B.D. ile herhangi bir temasının olmadığını savundu. Ayrıca, psikiyatrik tedavi gördüğünü ve antidepresan ilaçlar kullandığını belirtti. Sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajları kabul etti ancak mesajların kırpıldığını iddia etti.

Bunu bana mağdur söylediği için yardım etmek istedim

Öğrencinin kalem kutusuna parayı fitre amaçlı koyduğunu belirten M.K., “Ramazan ayının son haftası kalem kutusuna fitre amaçlı bin TL para koydum. Kantin önünde gördüğüm diğer öğrencilere de gerektiğinde yardım yapan bir öğretmendim. Babasının durumunun iyi olduğunu biliyorum ancak babası Adana’da yaşıyordu, ailesiyle pek ilgilenmiyordu. Bunu bana mağdur söylediği için yardım etmek istedim. Hediye olayında mağdur yanıma gelerek, ‘Bunu bana arkadaşım hediye aldı. Ben bunu bu şekilde eve götüremem. Sizin aldığınızı söyleyebilir miyim?’ dedi. Ben mağdura hediye almadım”

Ben asla okul koridorunda mağdura temas etmedim

“Ben asla okul koridorunda mağdura temas etmedim. Eve bırakma olayı, annesinin bilgisi üzerine oldu. Şikayetten önceki hafta, mağdur benden telefon satın almamı istedi. 2 arabam var. Bir tanesini satmamı istedi. Konuşmalarımız 2’nci dönemden sonra başladı. Mağdur beni sürekli telefonla çaldırıyordu. Bana gelen mesajları ben sinkaflı olduğundan dolayı sinir ve öfke üzerine yazdım. Tahrik olmuştum, bana iftira atılmaktadır. Ben iddianamede belirtilen suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyeme karar verilerek beraatimi isterim”

Arkadaşlarım bana öğretmenden uzak durmamı, söylediler

Öğrenci B.D.’nin mahkemede verdiği ifadesine göre, M.K.’yle başlangıçta öğretmen-öğrenci ilişkisi içindeydiler ancak M.K.’nin davranışlarının değiştiğini belirtmiştir. B.D. şunları söyledi: “Öğretmen önce samimi bir şekilde yaklaştı. Özel ders almak istedim ve konuşmamız bu şekilde başladı. Arkadaşlarım bana öğretmenden uzak durmam gerektiğini söylediler. Başta bunu ciddiye almadım çünkü öğretmen samimi davranıyordu. Bir gün arabayla eve bıraktığında, evime yakın bir yerde değil üç-dört sokak ötede indirdi. İnerken boynumu sararak beni öptü, ama sadece bir kez. Ben tepki göstererek ‘Ne yapıyorsun?’ dedim. Sonrasında özür diledi.”

Sanık yanımdan geçerken kalçamı sıktı

“”Öğretmenlerin çıktığı merdivenleri kamera görmüyor. Arkadaşlarım çıktığı benim geride kaldığım bir zaman, sanık yanımdan geçerken kalçamı sıktı. Ben ‘Mal mısın’ diye tepki gösterdim. Bana güldü. Daha sonra öğretmenler odasına girerken bana dikkatlice bakıp ‘Senin röntgenini çekiyorum’ dedi. Okuldaki erkek arkadaşlarımı kıskanıyordu, ‘Git istersen yanına otur, elini tut, sevgili misiniz?’ diye öğretmen tutumuna yakışmayan kıskanç tavırlara giriyordu. Şikayetten 1-2 gün önce sakın sosyal medyadan hiçbir şey yazma, olanları sil, daha da hiçbir şey paylaşma şeklinde mesaj attı. Şikayetten sonra da ‘Git şikayeti geri al. Kiminle yaptın o şikayeti’ ve devamında tehdit içeren mesajlar geldi. Tam olarak hatırlamıyorum hangi özel gün olduğunu ama özel bir günde bana çiçek aldı, ‘Şu an arabada, çıkışta veririm’ dedi. Ben kabul etmedim. Aldığı hediyeyi sanık bana almıştır. Kırmızı özel kutulu bir hediyeydi. Hiçbir arkadaşıma hediye aldığını görmedim. Hiçbir arkadaşıma bin TL gibi bir para verdiğini görmedim. Bana arkadaşım, ‘M.K. hoca kalemliğini aldı’ dedi. Ben yanına gidip, niye aldığını sorduğumda, içinde para gördüm, bunu kabul etmeyeceğimi söyledim. ‘Almazsanız dolabınıza koyarım’ dedim. Bunu da kabul etmeyince bana aldığı kırmızı hediye kutusu içine bu parayı da koyup kendisine teslim etlim. Okulda öğretmenler tuvaleti bizim koridordaydı. Kendisi lavaboya girerken ‘Sen de gel istersen’ diye tekliflerde bulunuyordu” diye konuştu.

Haber Devam Ediyor / Detayli Bilgi

Tehdit mesajları attı

Öğretmen M.K.’ye karşı şikayetçi olan B.D.’nin annesi N.D., kızının yaşadıklarını öğrendikten sonra olayın farkına vardığını ve bir avukata başvurduğunu belirtti. N.D., şunları ifade etti: “Kızımın telefonuna, şikayetten önce ‘Aldığın görüntü kayıtlarını sil’ şeklinde tehditvari mesajlar geldiğini gördüm. Şikayet sonrasında ise ‘Şikayeti geri al, kiminle yaptın şikayeti, bana cevap vermelisin?’ şeklinde mesajlar geldi. Kızımın hiçbir ilişkisi yoktur ve benim aracım da vardır. Kızım öğretmene ‘bırakabilir misin?’ dediğinde ben ‘Hayır, olmaz’ demiştim. Daha sonra ‘Arkadaşım da var’ diyerek ısrar edince, öğretmenin kızımı bırakacağını biliyordum. Bu nedenle sanıktan şikayetçiyim.” dedi.

Eşim böyle bir şey yapmamıştır

Mahkemede tanık olarak dinlenen öğretmen M.K.’nin eşi F.K. şunları söyledi: “Eşim, okulda çok sevilen bir öğretmendir. Mağduru, eşimin anlattığı kadarıyla tanıyorum. Eşim, mağdur ve mağdurun sevgilisi tarafından tehdit edildiğini bana anlattı. Bir ramazan ayında, eşim ve oğlumun okuldan arkadaşı olan mağdura yardım etmeye karar verdik ve yardımda bulunduk. Eşimin okulu ile oğlumun okulu yan yana olduğundan, oğlum bazen eşimin yanına gittiğinde, mağdur oğlumla ilgilenir ve sevecen davranışlar sergilerdi. Ben eşime hiçbir zaman şüphe duymadım. Eşim böyle bir şey yapmamıştır. Bu olay, bize karşı kurulmuş bir tuzaktır ve eşim masumdur. Mağdur tarafından eşimin telefonuna iki kez mesaj geldiğini gördüm. Birisi ‘Günaydın, okula geldin mi?’ şeklindeydi, diğeri ise ‘İyi geceler’ şeklindeydi. Bir kez de rızası olmadan aradığına şahit oldum. Eşimin mağdura gönderdiği mesajlar hakkında ise bilgim yok.”

Başörtüsünü düzeltip, okşar gibi yapıyordu

Tanık olarak dinlenen B.D.’nin sınıf arkadaşı T.Ç., ” Ben olayları B.D.’nin anlattığı kadarıyla biliyorum. M.K.’nın arkadaşım B.D.’ye birçok kez iltifat ettiğini gördüm. Başörtüsünü düzeltip, okşar gibi yapıyordu. Başka bir temasını görmedim. Mağduru evine bıraktığını ben bizzat görmedim, ama arkadaşımdan duydum. Sanık okulda erkek öğrencilere karşı ‘Ben sizi sevmiyorum’ şeklinde sözler söyleyerek mesafeli davranıyordu. Kız öğrencilere karşı oldukça sevecen, bize karşı da samimiydi, ancak B.D.’ye karşı ayrı bir samimiyeti vardı” diye konuştu.

B.D.’nin ablası Ş.D. ise “Kardeşim bir gün ağlamaklı olarak yanıma geldi. Ne olduğunu sordum. Bana telefonunu gösterdi ve ben mesajları görünce şok oldum. Daha sonra hemen annemin yanına giderek durumu anlattım, uygunsuz içerikli mesajlar vardı. M.K’nın, kardeşimi okuldaki erkek arkadaşlarından kıskandığını kardeşim vasıtasıyla biliyorum. Samimi davrandığını biliyorum, ben her şeyi o gün öğrendim” dedi.

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenilmesinin ardından tutuklu yargılanan M.K.’nin tutukluluk haline devam kararı vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Gazeteabc.com Read More

Diyar21Haber
SPOR

Davinson Sanchez ilk golü attı; Kolombiya farklı kazandı

MANŞET

Prime İndirimlerinde Son Gün! Fırsatlar Bitmeden Sepete Eklemek İsteyeceğiniz Ürünler

DÜNYA OrtaDogu

ABD’den İsrail’e uyarı: 30 gün süre verdiler!

Bilim ve Teknoloji

Çok Yakında Tanıtılacak Xiaomi 15 Pro Kanlı Canlı Görüntülendi: Neler Değişecek?

SPOR

Milot Rashica’dan Beşiktaş’a kötü haber!

Deprem

Sivas’ta 4.7 büyüklüğünde deprem! Çevre illeri de salladı

ASAYİŞ

6 ilde bahis operasyonu: 15 gözaltı

Araç - Trafik

Aston Martin, James Bond’a Selam Çaktığı DB12 Goldfinger Edition’ı Tanıttı: Sadece 60 Adet Üretilecek

EĞiTiM

28 Ekim’de okullar tatil mi oldu? MEB duyurdu

Yaşam

Öğretmen dehşet saçtı!

ASAYİŞ

Eşini öldüren polis memuru tutuklandı

ASAYİŞ

Bakan Uraloğlu: Sosyal medya faaliyetlerinin devamından yanayız

DÜNYA OrtaDogu

İran Savunma Bakanı: THAAD özel bir sorun değil; psikolojik savaşın parçası…

MAGAZİN

Masterchef Türkiye 2024… HAFTANIN KAPTANLARI VE TAKIMLAR BELLİ OLDU!

Deprem EĞiTiM

Depremin yaşandığı Malatya’da eğitime yarın ara verildi

Deprem

Bakan Yerlikaya Malatya depremindeki son durumu açıkladı

Deprem

Depremde şiddetli sarsılan Malatyalılar: Alışmaya çalışıyoruz ama alışılacak gibi değil

Bilim ve Teknoloji

Google’dan Cadılar Bayramı İçin İnternet Sitesi: Trend Ürünlere Hızlıca Ulaşabileceksiniz

ESNAF / SANAYi

Bakan Bayraktar, Çinli CNOS ile nükleer enerji işbirliğini görüştü

DÜNYA

Almanya’nın en büyük sanayi sendikasından yüzde 3,6’lık zam teklifine ret

Alanya opplever sin verste sesong:…

Verste sesong: Handelsmenn vil slutte i jobben! Det eneste håpet…

  Ekim 10, 2024

Gendarmeri-sjåfører i Alanya tilga ikke

Gendarmeri-sjåfører i Alanya tilga ikke I søknaden utført av gendarmeriet…

  Eylül 20, 2024

Upassende bilde på Alanya Ulaş-stranden

Upassende bilde på Alanya Ulaş-stranden En hendelse som fant sted…

  Eylül 20, 2024

2 turister på den veltet…

2 tyske turister på den veltet motorsykkel ble skadet I…

  Eylül 5, 2024

Polish tourist who came to…

Polish tourist who came to Alanya for holiday committed suicide…

  Ağustos 26, 2024

Polski turysta, który przyjechał na…

Polski turysta, który przyjechał na wakacje do Alanyi, ZABIŁ SIĘ…

  Ağustos 26, 2024

En polsk turist som kom…

En polsk turist som kom på ferie til Alanya, DREPT…

  Ağustos 26, 2024

100 tusen lira i bot…

100 tusen lira i bot for de som gjør det…

  Ağustos 23, 2024

Bir yanıt yazın