Bakanlıktan Resmî Açıklama Geldi: Yurt Dışından 2. Telefon Getirilemeyecek

Bakanlıktan Resmî Açıklama Geldi: Yurt Dışından 2. Telefon Getirilemeyecek

Geçtiğimiz gün iddia kapsamında gündeme getirilen “yurt dışından ikinci telefon getirilemeyecek” haberleri doğrulandı. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama…

Geçtiğimiz gün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişmeden bahsetmiştik. Sabah Gazetesi tarafından ortaya atılan iddiaya göre hükûmet, yurt dışından getirilecek telefonlarla ilgili bir düzenleme üzerinde çalışıyordu. İddialara göre bu düzenleme ile yurt dışından ikinci bir telefonun getirilmesi yasaklanacaktı.

DETAYLI BILGi

Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Anadolu Ajansı, Ticaret Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan bir açıklamayı paylaştı. Bu açıklamaya göre iddia doğru. Gelin hep birlikte, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya yakından bakalım.

“Her üç takvim yılı için 1 adet telefon getirilebilir”

Ticaret Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamasında yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılması kaydıyla, üç takvim yılında 1 adet telefon getirebileceği ifade edildi. Ancak vatandaşın hediye amacıyla da olsa ikinci bir telefon getirmesi mümkün değil. Bakanlık, böyle bir durumun vergiler ödenmesi hâlinde bile mümkün olmadığının altını çizdi. Yapılan açıklama şöyle:

DETAYLI BILGi

Kararın uygulanması esasında, yolcuların beraberindeki eşya statüsünde ve muafiyet limiti dışında beyanlarına aykırı olarak getirdikleri cep telefonunun gümrük vergilerinin iki kat olarak alınması ve eşyanın sahibine teslim edilmesi, bu durumda, 1 adet muafiyet sınırını aşan ve vergileri alınarak teslim edilen telefonların getiren kişi veya üçüncü kişiler adına ulusal ağa tanıtılarak doğabilecek vergi kayıp ve kaçağının önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbir alındı. Bölge Müdürlüklerince, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna 1 adet muafiyet sınırını aşan telefonların kişi ve IMEI numaralarının bildirilmesi gerektiği hususu talimatlandırılmıştır.

Fazla telefonlar, 3 ay süreyle gümrük depolarında bekletilecek

yurt dışından getirilen telefon

Ticaret Bakanlığı, ilgili düzenlemelere aykırı olarak getirilen telefonların akıbeti ile ilgili de açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bu cihazların 3 ay süreyle gümrük depolarında saklanabileceğini söyledi. Bakanlığın ifadeleri şöyleydi:

Bununla birlikte yolcu beraberinde muafiyet fazlası olarak getirilen cep telefonunun, yolcu tarafından tekrar yurt dışına çıkışında teslim alınmak istenmesi halinde Gümrük Kanunu’nda belirtilen 3 aylık süre boyunca gümrük ambarlarında bekletilmesi ve süre içerisinde yolcunun tekrar yurt dışına çıkarken beraberinde teslim edilerek iade edilmesi mümkün bulunmaktadır.
Kaynak: Webtekno
Önceden

Yurtdışından Telefon Getirenlere Çok Önemli Uyarı

Yurtdışından telefon getirenlere çok önemli uyarı: Sakın bunu yapmayın!

  1. Türkiye'de telefonların fazlasıyla pahalı olduğu hepimizin malumu; tüketiciler ise fazla para vermemek adına yurtdışından daha ucuza telefon getirmeye çalışıyor. Peki telefon alırken nelere dikkat etmeli? Her pasaport kullanılabilir mi? IMEI kaydı yapılmayan telefonlara ne oluyor? Pasaportunuzu telefona kaydettirirken sizi bekleyen tehlike ne? Okumadan asla telefon almayın!

    Türkiye’de telefonların fazlasıyla pahalı olduğu hepimizin malumu; tüketiciler ise fazla para vermemek adına yurtdışından daha ucuza telefon getirmeye çalışıyor. Peki telefon alırken nelere dikkat etmeli? Her pasaport kullanılabilir mi? IMEI kaydı yapılmayan telefonlara ne oluyor? Pasaportunuzu telefona kaydettirirken sizi bekleyen tehlike ne? Okumadan asla telefon almayın!

  2. Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim?

    Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye’de kullanabilir miyim?

  3. Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

    Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

  4. Kayıt yaptırılma zorunluluğu bulunan cihazlar nelerdir?

    Kayıt yaptırılma zorunluluğu bulunan cihazlar nelerdir?

  5. IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekiyor. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar)

    IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekiyor. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar)

  6. Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

    Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

  7. IMEI numarası cihazın *#06# tuşlarına basılmak sureti ile öğrenilebiliyor.

    IMEI numarası cihazın *#06# tuşlarına basılmak sureti ile öğrenilebiliyor.

  8. Yurt dışından gelen cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı bulunuyor mu?

    Yurt dışından gelen cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı bulunuyor mu?

  9. Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri 120 gün içerisinde yapılması gerekiyor.

    Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri 120 gün içerisinde yapılması gerekiyor.

  10. Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

    Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

  11. Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

    Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

  12. Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) aşağıda belirtilen işletmeci abone kayıt merkezlerine başvurur.

    Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) aşağıda belirtilen işletmeci abone kayıt merkezlerine başvurur.

  13. e-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemini nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

    e-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemini nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

  14. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr İnternet adresinden sisteme girerek cihaz kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte olup kontroller elektronik ortamda yapılmaktadır.

    e-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr İnternet adresinden sisteme girerek cihaz kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte olup kontroller elektronik ortamda yapılmaktadır.

  15. Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

    Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

  16. IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.

    IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.

  17. Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekiyor?

    Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekiyor?

  18. e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması (149.20 TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

    e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması (149.20 TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

  19. Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?

    Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?

  20. Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarası, ad ve soyadın, TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmeli.

    Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarası, ad ve soyadın, TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmeli.

  21. Harç parası yatırıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış oluyor mu?

    Harç parası yatırıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış oluyor mu?

  22. E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması gerekmektedir. (120 gün)

    E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması gerekmektedir. (120 gün)

  23. Kredi Kartı ile ödeme yapabilir miyim?

    Kredi Kartı ile ödeme yapabilir miyim?

  24. Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor.

    Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor.

  25. Harç bedelini bankaya EFT yapabilir miyim?

    Harç bedelini bankaya EFT yapabilir miyim?

  26. Harç bedeli EFT ile ödenebilmesi, kullanmakta olduğunuz bankanıza ait işlemlerde bulunması durumunda mümkün.

    Harç bedeli EFT ile ödenebilmesi, kullanmakta olduğunuz bankanıza ait işlemlerde bulunması durumunda mümkün.

  27. Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediği nasıl öğrenilir?

    Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediği nasıl öğrenilir?

  28. e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama yapılarak öğrenilebilir.

    e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama yapılarak öğrenilebilir.

  29. Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?

    Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?

  30. İlgili GSM işletmecilerinin abone kayıt merkezlerinden veya Kurumumuzun Bilgi İhbar (0312-294 94 94) merkezinden öğrenilebilir.

    İlgili GSM işletmecilerinin abone kayıt merkezlerinden veya Kurumumuzun Bilgi İhbar (0312-294 94 94) merkezinden öğrenilebilir.

  31. Yolcu beraberinde getirilen cihazın kayıt altına alındıktan sonra ana kart değişimi yapılır ise kayıt işlemini nasıl yapabilirim?

    Yolcu beraberinde getirilen cihazın kayıt altına alındıktan sonra ana kart değişimi yapılır ise kayıt işlemini nasıl yapabilirim?

  32. ilk kayıt başvuru sahibinin; değişimi yapan firmadan almış olduğu değişim belgesi ile E-devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden kayıt yapılması gerekiyor.

    ilk kayıt başvuru sahibinin; değişimi yapan firmadan almış olduğu değişim belgesi ile E-devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden kayıt yapılması gerekiyor.

  33. Değişim belgesinde neler bulunması gerekiyor?

    Değişim belgesinde neler bulunması gerekiyor?

  34. Antetli kağıt veya firma kaşesinin olması, firmanın adı/ünvanı ile adres veya telefon bilgilerinin,cihazın eski ve yeni IMEI numaralarının ve her iki cihazın aynı marka olması gerekiyor.

    Antetli kağıt veya firma kaşesinin olması, firmanın adı/ünvanı ile adres veya telefon bilgilerinin,cihazın eski ve yeni IMEI numaralarının ve her iki cihazın aynı marka olması gerekiyor.

  35. Yurt dışından yeni geldim ancak beraberimde cihaz getirmedim. Pasaport kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim?

    Yurt dışından yeni geldim ancak beraberimde cihaz getirmedim. Pasaport kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim?

  36. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 2 yılda 1 cihaz getirebiliyor. Bu düzenleme çerçevesinde ülkemize ne şekilde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işleminin yapılması yasal olarak uygun olmadığından pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılması durumunda doğacak olan yasal sorumluluk tarafınıza ait.

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 2 yılda 1 cihaz getirebiliyor. Bu düzenleme çerçevesinde ülkemize ne şekilde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işleminin yapılması yasal olarak uygun olmadığından pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılması durumunda doğacak olan yasal sorumluluk tarafınıza ait.

  37. Ayrıca kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine ait. O nedenle pasaport kaydı yaptırırken buna aman dikkat!

    Ayrıca kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine ait. O nedenle pasaport kaydı yaptırırken buna aman dikkat!

  38. Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim?

    Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim?

  39. Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmıyor.

    Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmıyor.

  40. Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?

    Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?

  41. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile 01.02.2008 tarihinden itibaren 2 takvim yılı içerisinde 1 adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlendi.

    Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile 01.02.2008 tarihinden itibaren 2 takvim yılı içerisinde 1 adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlendi.

  42. 18 yaşından küçükler için cihaz kaydı yapılabilir mi?

    18 yaşından küçükler için cihaz kaydı yapılabilir mi?

  43. 18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

    18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

  44. Cihazımın IMEI bilgisinin değiştirilmiş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

    Cihazımın IMEI bilgisinin değiştirilmiş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

  45. e-Devlet kapısı üzerinden öğrenilebilir veya BTK'nın Bilgi İhbar Merkezi (0312-294 94 94) aranarak öğrenilebilir.

    e-Devlet kapısı üzerinden öğrenilebilir veya BTK’nın Bilgi İhbar Merkezi (0312-294 94 94) aranarak öğrenilebilir.

  46. Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. “Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz” uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

    Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. “Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz” uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

  47. Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. “Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz” uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

    Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. “Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz” uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

  48. Cihazın satın alındığı yere başvurulması gerekiyor. Yasal yollardan ithal edilen cihaz bilgilerinin Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde yer almasını teminen ithalat işlemlerini gerçekleştiren firma tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirilmesi gerekiyor. Bildirim yapılmaksızın satılan cihazlar düzenli olarak denetim ve kontroller yapılmak suretiyle tespit edilip haberleşmeye kapatılıyor.

    Cihazın satın alındığı yere başvurulması gerekiyor. Yasal yollardan ithal edilen cihaz bilgilerinin Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde yer almasını teminen ithalat işlemlerini gerçekleştiren firma tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirilmesi gerekiyor. Bildirim yapılmaksızın satılan cihazlar düzenli olarak denetim ve kontroller yapılmak suretiyle tespit edilip haberleşmeye kapatılıyor.

  49. Yurtiçinden satın almış olduğum cihazın kayıt dışı olduğunu öğrendim, buna ilişkin sahip olduğum haklar neler?

    Yurtiçinden satın almış olduğum cihazın kayıt dışı olduğunu öğrendim, buna ilişkin sahip olduğum haklar neler?

  50. Bu tür cihazlar ilgili mevzuat çerçevesinde “AYIPLI MAL” olarak değerlendirildiğinden, tüketiciler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun da belirtilen haklardan faydalanabilir.

    Bu tür cihazlar ilgili mevzuat çerçevesinde “AYIPLI MAL” olarak değerlendirildiğinden, tüketiciler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun da belirtilen haklardan faydalanabilir.

    KAYNAK: MEMURLAR.NET

Diyar21Haber
SPOR

Ronaldo, 900 gol atan ilk futbolcu oldu

Bilim ve Teknoloji

Red Magic Gaming Tablet Pro Modeli Duyuruldu! 3D Ekran ve Yeni Teknolojik Özellikler

DiYARBAKIR YEREL HABER İlçe Haberleri

Yetimler Vakfı’ndan yetim çocuklara kırtasiye desteği

Yaşam

Muğla Menteşe’de yerleşim yerlerine yakın orman yangını!

MAGAZİN

Teşkilat’tan nefes kesen tanıtım

SPOR

Galatasaray’da ayrılık! Bodrumspor FK’ye kiralandı

GÜNCEL

500 TL’lik banknotların çıkması an meselesi!

Yaşam

Elektrik fiyatı temmuzda yüzde 38 zamlanmıştı: ‘Yeni zam ihtiyacının olduğunu söyleyebilirim’

Yaşam

Bakan Kurum: Vaniköy’deki izinsiz inşaatın yıkımı tamamlandı

Yaşam

Bodrum Belediyesi’ne 2 milyar liralık haciz

Yaşam

Çocuklarına ev almak isterken hayatlarının şokunu yaşadılar

KÜLTÜR SANAT SANAT

Sanat dünyasında büyük yankı: Bacon’ın efsanevi tablosu 24 milyon dolara Halit Cıngıllıoğlu’nun oldu

Araç - Trafik

Yılın 8 ayında Togg zirvede: İşte en fazla satılan elektrikli otomobil markaları

SPOR

İşte Barış Alper Yılmaz’ın yeni pozisyonu

Bilim ve Teknoloji

Amazfit T-Rex 3 Apple Watch Ultra’yı katletmeye geldi!

GÜNCEL

16 kişinin mal varlığının dondurulmasına dair karar Resmi Gazete’de

Yaşam

Kripto Dünyasında Yeni Bir Adım! Mastercard, Avrupa’da Kripto Debit Kartını Kullanıma Sundu

Deprem

Kahramanmaraş Pazarcık’ta şiddetli deprem

MAGAZİN

Turgay Salim – Musa Eroğlu… USTALARDAN DEV PROJE!

Bilim ve Teknoloji

Bir Dönemin Efsane Asistanı Clippy’in Sonunu Getiren Oldu? Gidişinden Siri’nin Bile Ders Aldığı Bazı Detaylar Var!

2 turister på den veltet…

2 tyske turister på den veltet motorsykkel ble skadet I…

  Eylül 5, 2024

Polish tourist who came to…

Polish tourist who came to Alanya for holiday committed suicide…

  Ağustos 26, 2024

Polski turysta, który przyjechał na…

Polski turysta, który przyjechał na wakacje do Alanyi, ZABIŁ SIĘ…

  Ağustos 26, 2024

En polsk turist som kom…

En polsk turist som kom på ferie til Alanya, DREPT…

  Ağustos 26, 2024

100 tusen lira i bot…

100 tusen lira i bot for de som gjør det…

  Ağustos 23, 2024

Servicebil kolliderte med turbil, 2…

Servicebil kolliderte med turbil, 2 TURISTER BLE SKADET 2 turister…

  Ağustos 17, 2024

Alarm for falske penger i…

Alarm for falske penger i Alanya: Hvordan oppdage falske sedler?…

  Ağustos 16, 2024

Alanya ble det dyreste stedet…

Alanya ble det dyreste stedet i Tyrkia Det skandinaviske markedet,…

  Ağustos 15, 2024

Bir yanıt yazın